Jak vedu děti k pohybu a sportovní výbava do školy pro Sárinku - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak vedu děti k pohybu a sportovní výbava do školy pro Sárinku

“Ve spolupráci s 4F” 

V dnešní době se to hodně řeší. Děti tráví spoustu času u tabletů, telefonů, televize (doplňte si sami), což jejich zdravému vývoji moc neprospívá. Nebojte, nebudu vám k tomu dělat přednášku, ale sama jsem si vědoma, že bych holky měla pravidelně provětrávat venku a měly se jednoduše hýbat. Nepatřím ke sportovním fanatikům a z těláku jsem na střední měla dokonce trojku (ano, teď už to víte :-)), avšak jsem zastáncem takové té střední cesty. S holkami chodíme na procházky, jezdíme na kole, řádíme v parku a třeba jen tak tancujeme  u profláklých hitů. Já sama chodím pravidelně na cvičení na zpevnění středu těla (aby se mi zatáhla diastáza) a Sárinka už několikátým rokem hraje tenis. Nechtěli jsme to hrotit, spíš nám šlo o to, aby se naučila pořádně jeden sport a muž vybral tento. Myslím,  že se jí v dospělosti bude hodit. I mně by nevadilo, kdybych se raketou uměla pěkně elegantně trefit do míčku. Na turnaje a podobné srandy ji ani přihlašovat nebudeme, o nějaké závodění a tituly nám nejde. Stačí nám, že se na lekce těší a teď o prázdninách se už vyptává, kdy zase bude hrát. (I když to tak nebylo od začátku.)

detske sportovni obleceni

Už se jí to se začátkem školního roku blíží. A jelikož nám naše malá slečna ze všeho opět vyrostla, zjistila jsem, že jsou jí všechny tepláky a sportovní věci malé. Už se u ní silně vyvíjí její vkus, tak mě začala přemlouvat, jestli bych ji mohla na tenis pořídit sukýnku, která se pořádně točí. Takovou jsem našla u značky 4F – za fajn cenu, v moc hezkém provedení (kdo z vás taky miluje kombinaci šedorůžová?) a Sárince se hlavně moc líbila.

Mimo to potřebovala moje slečna věci na tělocvik do školy. Sama nevím, co se v dnešní době nosí, jarmilky a modré trenýrky to už asi nebudou 🙂 Takže jsem v tomto obchodě mrkla i na něco vhodného a vykoukli na mě nádherné barevně-žíhané legíny. Už na první pohled jsem věděla, že je Sára odsouhlasí. No vlastně nad nimi úplně jásala. Já sama musím uznat, že jsou na dotek moc příjemné a nejsou to takové ty, co vás škrtí nebo nějak škrábou. Ty má doma už na štůsku s označením ŠKOLA. K nim jsem vzala tričko s barevným textem, myslím, že to dohromady vypadá super.

Na střídačku, nebo i na ten tenis jsem jí pak vzala tepláky, světle růžové (klasika) a šedé tričko. Důležité pro mě bylo, aby se jí v tom dobře hýbalo, bylo to prodyšné a aspoň trochu jí to slušelo, což se splnilo.

A pak tu máme plavání. Tím Sárinka žije. Od své kamarádky ví, že ve škole budou mít hodiny tohoto vodního sportu, takže zkoumala, jestli bude mít i speciální plavečky. Přiznám se, že já to nějak neřešila. Ale jedním okem jsem u 4F mrkla i na ty plavky a hned jsme s mojí malou princeznou jedněm podlehly. Sárinka jako vodní živel si je už doma zkouší před zrcadlem a přestavuje si, jak se v nich potápí.

Jak na fotkách vidíte, i já neodešla s prázdnou. Jelikož na cvičení chodím skoro pořád v tom stejném (střídám snad jen voje legíny a tílka), řekla jsem si, že by to chtělo něco způsobilejšího. Když jsem si vyzkoušela kombo legín se sportovní podprsenkou (na fotce), hnedka jsem si připadala tak nějak víc ve formě a prostě připravená na pořádný tréning. Jo oblečení dělá hodně. Už se nemůžu dočkat, až se v něm budu hezky protahovat na pilates reformerech.

Asi se ptáte, co Stelinka. Ta po své lyžovací premiéře v únoru teprve sporty oťukává, vypadá to ale, že na ně bude mít talent. Dost dobře se i kroutí při písničkách, tak ji vidím na nějakém tancování. Vlastně jsem si říkala, že bych obě holky přihlásila na nějaké rytmické tanyny, jen musím udělat průzkum, kde to stojí za to. A aby na tom byly stejně se Sárinkou, už má přichystanou tenisovou raketu. Zatím chodí Sárinku pozorovat a fandit ji, ale je na ni vidět, že by se už taky ráda zapojila. Jen já mám pocit, že je na to ještě moc zbrklá a že chvíli ještě počkáme.

Jak se vám naše sportovní úlovky líbí? A jak vedete ke sportu děti vy? Cvičí pravidelně, nebo navštěvují nějaké sportovní kroužky?

P.S.: Pokud byste se do některého obchodu 4F také vydali (jejich seznam najdete ZDE), nezapomeňte si tam vyzvednout nálepku No parents allowed (dostanete ji u pokladny) a zapojte se s ní do právě probíhající FB soutěže. Můžete vyhrát Back to school set pro děti v hodnotě 1 954 Kč. Soutěž končí 9.9., tak nemeškejte.

Tipy na nákupy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial