Kam s dětmi v Praze: Ptáčkov - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kam s dětmi v Praze: Ptáčkov

Objevili jsme s Hugem novou herničku! A jako vždycky – rádi se s vámi podělíme. Pokud bydlíte poblíž Prahy 5 nebo Prahy 13, budete to mít kousek, a pokud ne, dětské centrum Ptáčkov najdete asi 5 minut pěšky od stanice metra Hůrka, což je taky poměrně přátelská lokace.

detsky koutek Ptackov Praha

Co mě na Ptáčkově příjemně překvapilo hned na úvod, byly štědré prostory – větší než Králík v radiu nebo Coolnička (což jsou herničky, o kterých jsem už psala). Celý velký otevřený prostor je opticky rozdělen na několik částí, ale všude víceméně dohlédnete (snad jen kromě té části, která je vyhrazena pro pořádání soukromých oslav, ta je uzavřenější).

Jednou z částí Ptáčkova je kavárna s knihami a časopisy (pro děti i dospělé). Pro raubíře a raubířky je tu velká herna s různými polootevřenými nebo zcela uzavřenými domečky, spoustou odrážedel a hraček, nebo malým pódiem. Speciální část pak tvoří stolečky a židličky, kde se tvoří, a dále místo pro Montessori aktivity.

Co se týká občerstvení, v nabídce je poměrně velké množství různých nápojů pro děti i dospělé, čerstvé dorty nebo třeba zapékané tousty. Kuchyně tu ale není, takže gastronomické zážitky úplně nečekejte. A co mě trochu mrzelo (ale bylo to jediné negativum, na které jsem přišla), bylo množství vystavených nezdravých potravin a produktů přímo dětem na očích. Brambůrky, sušenky, přeslazená pitíčka… ano, našla jsem mezi tou hromadou všeho možného i ovoce, ale upřímně, když si moje dítě může vybrat, tak raději než po jablku prostě sáhne po sušence. Nu ale třeba na tom časem zapracují (když se ozveme), a dětem k výběru nechají spíše ty zdravé potraviny. Ten zbytek může být vždycky schovaný v nabídce.

Příjemně mě taky překvapily prostory k hygieně – malé záchůdky, malá umyvadélka, spousta nočníků, přebalovací pultík – na tom se tu nešetřilo.

Naše návštěva s Hugem trvala asi dvě hodiny a mohu potvrdit, že se celou dobu nenudil. Nejvíc ho bavilo schovávat se v malých domečcích a hrát na prodavačku (je tu ještě vybavená cukrárna, dílna, restaurace…). Že bych si s kamarádkou popovídala úplně v klidu, to říct nemohu, ale za to Ptáčkov nemůže 🙂 Každopádně jako místo pro schůzku více rodičů s dětmi, nebo třeba i méně formální pracovní setkání, nebo prostě jako zpestření zimních dní, které bychom jinak v nepřízni počasí s dětmi trávili doma, mohu Ptáčkov opravdu doporučit.

Více fotek i  informací, nebo třeba ceník najdete tady: https://www.ptackov.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial