Cviky na pánevní dno. K čemu jsou? - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Cviky na pánevní dno. K čemu jsou?

Cviky na pánevní dno, jejichž typickým zástupem jsou Kegelovy cviky, jsou tak trochu tabu. Lidé se mezi sebou často stydí bavit o tom, že podobné cviky provádějí. Kvůli tomu ne každý ví, k čemu slouží. Nejde přitom o nic zvláštního. Proto si v článku řekněme, k čemu jsou tyto cviky dobré a jak oblast pánevního dna posílit.

Často o těchto cvicích uslyšíte ve spojení s inkontinencí

Trápí-li vás inkontinence neboli nechtěný únik moči, pak vám může lékař doporučit právě cviky na posílení pánevního dna. Ty vám mohou pomoci celou oblast opět zpevnit a zadržování moči dostat pod kontrolu. Záleží ale samozřejmě na tom, jakou má únik moči příčinu. Než se vám povede problém zmírnit, můžete využívat inkontinenční vložky, které zabrání protečení.

Posílení pánevního dna po porodu

Při porodu se celé pánevní dno povolí, aby se miminko mohlo dostat na svět. Ne vždy se ale všechno vrátí opět na své místo – zpravidla je tomu naopak. Proto by se maminka měla snažit svaly pánevního dna opět posílit, aby se neobjevil například právě problém s inkontinencí.

Pozor na to, že období šestinedělí ještě nemusí být pro tyto cviky vhodné. Raději se vždy poraďte se svým lékařem, jak máte k regeneraci svého těla po porodu postupovat.

Posílení pánevního dna za účelem lepšího sexuálního prožitku

Z posílení pánevního dna může benefitovat žena i muž při pohlavním styku. Mužům mohou tyto cviky pomoci s oddálením vyvrcholení, kdo má tedy problémy s předčasnou ejakulací, ten by měl například Kegelovy cviky minimálně vyzkoušet.

U žen může mít posílení pánevního dna efekt opačný, orgasmus může přijít rychleji a bude intenzivnější. V každém případně platí, že posílení pánevního dna nemůže ani jednomu v této oblasti uškodit.

Zlepšení držení těla

Svaly pánevního dna mají vliv na držení těla. Jejich posílením tak můžete eliminovat bolesti páteře, budete stát rovněji a zdravěji. Pánevní dno ale v tomto směru samozřejmě není samospásné a společně s ním byste tak měli procvičovat také svaly břišní nebo zádové.

Jak pánevní dno posílit?

Cvičení je poměrně jednoduché a můžete jej provádět prakticky kdykoliv a kdekoliv. Jednoduše v oblasti pánve stahujete a uvolňuje svaly. Pokud nevíte, na jakou oblast se máte konkrétně zaměřit, můžete s tréninkem začít při močení. Snažte se o to, abyste proud zbrzdili a poté opět uvolnili. Stejným principem pak můžete danou oblast cvičit doma při sledování televize, v autě, v práci, při procházce. Zkrátka kdekoliv. Kromě těchto cviků můžete zapojit také jógu nebo využít speciální vybavení na posílení pánevního dna (určené především ženám). Pokud si nevíte rady, spojte se s fyzioterapeutem, který vám pomůže se cviky vhodnými přímo pro vás.

 

* Sponzorovaný PR článek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial