Kde si užít poslední sníh této zimy a na co si dát na svazích pozor?* - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kde si užít poslední sníh této zimy a na co si dát na svazích pozor?*

Kam vyrazit za posledním sněhem letošní sezóny? Máme pro vás několik osvědčených tipů. Upozorníme vás ale i na některá specifika zimních radovánek během příchodu jara.

V Česku jsou jistotou Krkonoše

Ačkoli jsou v ČR krkonošské svahy orientované především jižním směrem – kde sníh odtává dříve – díky své nadmořské výšce jsou právě Krkonoše místem, kde sníh odtává v naší zemi nejpozději. Díky vysoké popularitě mají navíc zdejší areály dostatek financí a mohou si tak dovolit intenzivnější zasněžování sjezdovek. Zamlouváte-li si tedy horské ubytování o několik týdnů či měsíců dopředu, Špindlerův Mlýn nebo Pec pod Sněžkou nabízí nejvyšší pravděpodobnost dostatečné sněhové pokrývky i během března.

V ČR najdete i několik dalších míst, kde sníh zůstává delší dobu. Typickým příkladem je šumavská Kvilda, která je specifická velice chladným počasím. Sněhu zde bývá po celou zimu dostatek. Běžně se zde lyžuje do konce března (počítejte nicméně s tím, že jde ve srovnání s Krkonošemi o výrazně skromnější areál), vyrazit můžete i na poslední běžky.

Bohatší možnosti nabízí Alpy

I v dubnu se pak můžete vydat do Alp. Vyzkoušejte například italské Livigno nebo rakouský Dachstein. Areálů, kde se běžně lyžuje i v dubnu (a někde dokonce i v květnu), jsou ale napříč celými Alpami desítky. Jednou z výhod je, že skipasy bývají v této době levnější, podobně jako ubytování.

Na druhou stranu mohou být některé sjezdovky v horším stavu, což s sebou přináší některá specifika. Na co si dát během předjarního lyžování pozor?

Těžký sníh vyčerpává

Počítejte s tím, že kvalita sjezdovek bude pravděpodobně nižší. Jízda v mokrém sněhu znamená vyšší riziko poranění a horší kontrolu nad lyžemi či snowboardem.

Kromě prevence v podobně opatrnější jízdy a dostatku odpočinku byste proto měli pamatovat i na nejhorší. Kromě cestovního pojištění, které by v zahraničí mělo být vždy samozřejmostí, může přijít vhod i životní pojištění (které byste ostatně měli mít sjednané celoživotně) nebo pojištění odpovědnosti. Tyto pojistné produkty vám mohou alespoň po finanční stránce pomoci s újmou, která se přihodila vám nebo kterou jste způsobili jiným.

Pozor na mokré oblečení

Teploty se pravděpodobně budou pohybovat nad nulou. Počítat proto musíte s tím, že budete mít neustále mokré oblečení od tajícího sněhu a potkat vás může i déšť. Proto se mohou hodit dvě kompletní sady zimního oblečení. Po obědě vyměníte mokrou sadu za suchou. V opačném případě může paradoxně mnohem vážněji než uprostřed zimy hrozit prochladnutí a závažnější onemocnění.

Opalovací krém s sebou

Nastat může ale i výrazně příjemnější situace, tedy slunečný den. Slunce již má sílu a vy se tak budete moci během oběda opalovat. Nezapomeňte si ale opalovací krém, jinak mohou hrozit spáleniny od sluníčka. 

Foto: https://www.pexels.com/photo/snow-covered-landscape-7664425/ 

*Sponzorovaný PR článek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial