Lyžování s dětmi v Rakousku: Falkensteiner v Katschbergu - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Lyžování s dětmi v Rakousku: Falkensteiner v Katschbergu

Jistě jste zaznamenali, že jsme nedávno strávili krásný zasněžený týden na horách, konkrétně v rakouském Katschbergu. Ubytování jsme měli zajištěné přes CK Neckermann v hotelu Falkensteiner Funimation. Proč tam? Protože je to hodně vyhlášený hotel se zázemím pro děti. A to v takové míře, že se tam ani necítíte jako v Rakousku, mají tam i české animátory a lyžařské instruktory (a vlastně víc než polovinu hostů tvoří Češi). Takže se nemusíte strachovat, že byste se tam nedorozuměli. K tomuto „českému“ zázemí si připočtěte několik dlouhých i krátkých sjezdovek, spoustu sněhu (zde skoro celou zimu zaručen) a samozřejmě vyhlášenou rakouskou kuchyni (přibrala jsem tam asi dvě kila :-)). Ale pojďte se na tu naši zimní dovolenou v hotelu Falkensteiner podívat z blízka, jestli to tam stálo za to.

Hotel sám o sobě je opravdu velmi rozlehlý, ale brzy jsme se v něm naučili orientovat. Jelikož už mám holčičky větší, museli jsme mít rodinný pokoj, kde už holky měly dvoupatrovou postel. Upřímně pokojíček byl hodně maličkatý, ale na to naše přespání nám to nevadilo. Holky stejně celou dobu trávily venku na svahu nebo v koutku. Ty se tam vyřádily opravdu nejvíc.

 Lyžování s dětmi

Sárinka už lyžovala s tatínkem na velkých sjezdovkách a Stelinku jsme párkrát přihlásili do lyžařské školky. V našem termínu byl v tomto středisku ale celkem velký nátřask rodin s dětmi, takže najít volné místo ve školce nám dalo první dny zabrat. Proto doporučuji si lyžařskou školku zařídit už předem. Ale místo se pro Stelu nakonec našlo, dokonce i ve školce spadající pod hotel (dětský svah byl hned za ním, takže žádné dlouhé přejíždění, což bylo super). Učila se ve skupině, což jsme chtěli, aby mohla být v kolektivu i jiných dětí. Navzájem se hecovaly, takže to ji celkem pomohlo se jí začlenit. Ale hodiny jsem absolvovala s ní, chtěla mě mít poblíž. Povzbuzovala jsem ji a i nějaké věci jsem dělala s ní. Už jen po pár lekcích dokázala sama sjet svah a hlavně udržet stabilitu na lyžích. S bržděním to u ní bylo vždy horší, ale nějakým zázrakem spadla za celou dobu asi dvakrát, vždycky to nějak ukočírovala, nebo ji někdo chytnul. Na brždění a „pizzu“ se musíme zaměřit příště. Já byla šťastná, že ji lyže chytly, nebála se jich a poslední dny už i jezdila se Sárinkou a tátou na velké sjezdovce a stále chtěla ještě. Prostě si k lyžování vytvořila kladný vztah a o to nám šlo. Ani jsem nepředpokládala, že by se naučila za ten týden lyžovat sama bez pomoci.

To je tak k lyžování. Myslím, že si v tomto středisku přijde na své každý lyžař, i když těch strmějších sjezdovek je tam více, najdete tam i ta modrou pro děti. (Jen se na ni musíte kousek přesunout přes most, náš hotel byl malinko bokem od těch hlavních sjezdovek). Na lyžích vám to ale vezme ani ne 5 minut.

A jaké jsou indoor možnosti v hotelu?

Když holky nelyžovaly nebo neblbly ve sněhu, byly zabrané do her nebo nějaké DIY výroby v dětském koutku. Zrovna při našem pobytu jsme natrefili na úžasnou českou animátorku, která tam s holkama vlastně byla celou doBu, a teď se podržte, dokonce s nimi obědvala a večeřela! V restauraci je totiž oddělená místnost jen pro děti, mají tam malé stolečky i židličky a animátorky taM s dětmi chodí jíst. Takže jsme si s mužem užívali večeře jen ve dvou, bez křiku a neustálého vyjednávání, kdo co bude jíst a nejíst. Balzám na duši 🙂

Ale to už odbočuji. V koutku byla taková ta obří prolézačka s rourami, skluzavkami, sítěmi (no prostě hrací klec pro děti, jak tam někdo prohlásil „domeček pro křečky“). Holky byly zalezlé buď v ní (Sárinka si tam našla i kámošky a měly tam takový úkryt), nebo s animátorkami něco vyráběly. A večer měly i kino. Dostat je od tam bylo vždy na půlhodinové přemlouvání 🙂

Pro menší děti a batolata tam mají ještě jednu menší místnost, s takovými těmi míčky. A dokonce je u toho přebalovací pult a mikrovlnka.

To ale pro ty prďoly není vše, dokonce tam jen pro ně mají dětský bazén a brouzdaliště. Tam ale bylo tak neskutečně rušno, že jsme tam byli jen jednou a chvilku. Víc času jsme trávili v druhém bazénu pro dospělé (ale děti tam mohly taky), který měl i venkovní část. Sárinka tam z něj dokonce vylezla a skočila rovnou do sněhu, což jsem viděla hned na nějaké nachlazení, ale úplně v pohodě. Jen se otužila 🙂 Součástí této wellness sekce je i sauna (i dětská), masáže, kosmetika… Toto rozmazlování jsem tentokrát ale nestihla využít snad příště.

Co jsem si ale já užívala, bylo skvělé jídlo. Když někde špatně vaří, tak je pro mě celá dovolená špatně, dobré a kvalitní jídlo je pro mě základ. Tady jsem byla ve svém živlu. Na snídaně bohatý výběr od vajíček na všechny způsoby, přes palačinky, muesli, kaše, ovoce, jogurty…. Dokonce tam měli možnost i několika druhů mlék: rostlinné i bezlaktózové a bezlepkové pečivo. Obědy byly formou bufetu, většinou jste na nich mohli najít pokrmy z předešlé večeře, ale pár jídel jsem si tam vždy vybrala. Hlavní pro mě byly saláty a polévky, které tu měli neomezeně. A taky tam měli svou vlastní pec na pizzu a řeknu vám, že tak dobrou jsem nejedla snad ani v Itálii. Asi po té jsem přibrala nejvíc 🙂 Večeře byly vždy na jiné téma, opět formou bufetu, ale těch jídel a možností? Vždy jsem se neuvěřitelně přecpala a překombinovala páté přes deváté, protože jsem si nemohla vybrat jen jedno jídlo. Klasika. Pokaždé jsem tam ale našla pečenou i čerstvou zeleninu, pravidelně ryby, takže by se tam teoreticky dalo stravovat i zdravě. Ale znáte to, když vidíte rakouský bramborový salát s řízkem, koleno s křenem, těstoviny s houbovou omáčkou, nebo kopu uzeného lososa, těžko zůstanete jen u té zeleniny. A pak ještě ty zákusky? No ještě že jsme tam byli jen na týden 🙂

V restauraci byl celkově ale hrozný šrumec, takže jsem byla i ráda, že sedíme bokem v místnosti, kde byl klídek. Ta naše místnůstka byla i pěkně zařízená, takový útulný chaloupkový styl. Jinak restaurace byla takový stylový mišmaš, ale co jsem tam viděla, v létě by ji měli rekonstruovat. Hned první den jsme vyfasovali náš stůl a u toho jsme jedli pořád, takže jsme nemuseli stále hledat volné místo, to bylo fajn. Četla jsem nějaké recenze, že se stávalo, že jste u stolu seděli i s cizími lidmi, což se nám rozhodně nepřihodilo, takže toto se myslím, změnilo k lepšímu. Stolů tam mají opravdu dostatečně.

Když to tedy shrnu, pro děti to byla naprosto fantastická zimní dovolená a tak utahané a vyžité nebyly pěkně dlouho. Já jsem si přišla na své díky wellness a dobrému jídlu (a jako blogerka jsem ocenila i dobré wifi na pokoji). A můj muž si zase skvěle zajezdil na sjezdovkách. Jen se musíte připravit, že toto místo je hodně populární a asi tam nebudete jediní Češi. Což má i výhody, které jsem zmiňovala.

ODKAZ NA HOTELhttp://bit.ly/2G2DzqS

Slyšeli jste už o tomto hotelu, jeli byste tam?

VIDEO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial