Kam s dětmi v Praze – Coolnička - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kam s dětmi v Praze – Coolnička

Protože vás můj minulý tip na kavárnu s dětským koutkem v centru Prahy poměrně zaujal, moje mise – hledání podobných míst – pokračuje. Dnes bych vám ráda představila Coolničku kavárnu, která je opravdu hodně pro děti.

Coolničku najdete v Minské ulici v pražské čtvrti Vršovice. O té se poslední dobou říká, že je “nová Letná” – hipster, cool a trendy. Pravda že hlavně kvůli podnikům na Krymské, ale to, že se Vršovice celkově vzmáhají, je nepopiratelný fakt. Na hlavních ulicích se otevírají nové (lepší a dražší) obchody, na Moskevské (sousedící právě s Minskou, 5 minut od Coolničky) si můžete zajít do jedné z poboček vyhlášeného Antonínova pekařství, nebo nově pořídit něco dobrého vašim psím miláčkům v  pekárně pro psy Zolly Dog Bakery – tolik jako příklad hipsta podniků v nejbližším okolí…

Ale zpátky ke Coolničce. Tahle kavárna je v podstatě velká dětská hernička. Je umístěna v přízemí činžovního domu, stačí překonat asi pět schodů (nájezd pro kočárky je samozřejmost). V herničce je zvykem se zouvat, ale nebojte – je tam opravdu čisto. Osobně už jsem se setkala s herničkami, kde bylo třeba se zout, a ponožky bylo následně po příchodu domů třeba rovnou vyhodit 🙂 — to vás tady nepotká. Za samotný pobyt dítěte v herničce se platí, ale ceny jsou opravdu rozumné – 40 Kč do hodiny, všechno nad hodinu 70 Kč – a to klidně i celý den! Připraveny jsou pro vás navíc slevy pro sourozence nebo věrnostní kartička, na kterou je každý desátý vstup zdarma.

K dispozici jsou dětem dvě poměrně velké místnosti s hračkami všeho druhu včetně domečků, houpaček, skluzavek, autíček, míčků, trampolíny apod. V obou místnostech se mohou rodiče posadit k občerstvení, aby na děti dobře viděli. Na toaletách je samozřejmostí přebalovací pult.

Kavárna nabízí rovněž pronájmy prostor třeba pro případ narozeninových oslav. Na těch je určitě nutné se domluvit individuálně. A právě z toho důvodu může být někdy zadní (větší) část herny uzavřena pro veřejnost – to lze vždy zjistit dopředu na webových stránkách.

Vytknout bych Coolničce mohla jen občerstvení. Nápojový lístek je asi standardní, ale jinak se v Coolničce nevaří. Ke kávě si můžete dát dort typu medovník, a k teplému jídlu pizzu nebo těstoviny, které ovšem vozí ve zmraženém stavu nedaleká pizzerie, a v Coolničce se jen ohřívají. Je to možná škoda, ale zároveň by tenhle nedostatek mohl být i výzvou do budoucna.

Pokud se tedy nepotřebujete primárně dobře najíst, ale hlavně zabavit děti například u kafe s kamarádkou, mohu Coolničku určitě doporučit. Navíc – ač jsem tu byla už asi pětkrát šestkrát – nikdy se nestalo, že by bylo narváno. Naopak – vždycky jsem si vychutnala chvilku klidu. A to se taky počítá.

Autor článku: Blanka (tým blogu)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial