Recept: Višňový crumble s ořechy - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept: Višňový crumble s ořechy

Na snídaně jsem si už nějaký ten pátek oblíbila ovesnou kaši, kterou prostě miluji. Ale není na škodu občas udělat změnu a upéct něco dobrého, čímž vždy potěším i rodinu 🙂

tresnovy crumble

Ale jak jinak, aby to bylo i zdravé, znáte mě 🙂 A protože jsem nedávno udělala obrovský nákup v Icelandu (jak jste mohli vidět v tomto vlogu) hlavně mražených věcí, mimo jiné mražených višní, chtěla jsem je nějak zužitkovat. Měla jsem na ně chuť 🙂

Takže jsem se pustila do zapečeného crumble, což je taková směs ovoce, ovesných vloček a ořechů a je to vynikající! A taky rychlé 🙂

visnovy crumble

Dnes se s vámi tedy podělím o recept. Kombinace nakyslých višní, citrónové šťávy, medu, oříšků a zakysané smetany je fenomenální a osvěžující. Mě si získala 🙂

Ingredience:

  • 500 g mražených višní (lze použít i jiné ovoce) – já 500 g balík pořídila v Icelandu
  • 1/3 hrnku medu nebo agáve sirupu
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu (prodává třeba Billa, nebo bio citrónovou kůru můžete koupit v DM drogerii)
  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlové moučky
  • 1/2 hrnku plátků z mandlí (případně jiných nasekaných ořechů)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 4 lžíce másla rozpuštěného
  • 3 lžíce řeckého bílého jogurtu (případně farmářského nebo zakysané smetany)

krambl_tresen_ingredience

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180°C.
  2. Nachystejte si menší zapékací misku a dejte do ní mražené višně. Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru, med/ agáve sirup (na mraženém ovoci ztuhne, takže bude trošku obtížnější to promíchat, ale půjde to 🙂 ) a kukuřičný škrob. Vše promíchejte.
  3. V misce bokem smíchejte ostatní ingredience a vše pak lžící rovnoměrně navrstvěte na ovocnou směs.
  4. Dejte péct na cca 45 minut a následně asi 5 minut pusťte grill, aby vršek pěkně zezlátl a byl křupavý.
  5. Podávejte nejlépe teplé a doplňte zakysanou smetanou, nebo můžete i zmrzlinou jako dezert 😉

krambl_tresen_02

Původní recept: Cookie and Kate.

(3) Komentářů

  1. Oooo úplně jsem zapomněla na scrumble 🙂 děkuji za připomenutí hned zítra si udělám na snídani 🙂 Loni jsem si dělala scrumble s rebarborou a nemělo to chybu 🙂

  2. Pingback: Stalo se: LEDEN | Mámou stylově

Napsat komentář: Míša Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial