Recept» Cukroví na poslední chvíli: raw pomerančovo-kokosové kuličky

V sobotu jsem vám psala o mém předvánočním harmonogramu a zatím ťuky ťuk se mi ho daří dodržovat. Dárky mám už zabalené a včera jsem stihla upéct věnečky i udělat rychlé raw kuličky, které mohou být i skvělým řešením vánočního cukroví na poslední chvíli. Jsou totiž velmi jednoduché a rychlé. A jestli milujete kokos, tak si vás získají. Navíc díky pomerančové šťávě jsou takové svěží a myslím, že po všech těch rohlíčcích, lineckém a bramborovém salátu, přijde i něco odlehčeného vhod.
Takže jsem si řekla, proč se s vámi nepodělit o recept. (Kuličky jsem jinak dělala podle receptu v této e-knize Vánoční raw cukroví, kde jsou i super recepty na raw rohlíčky, perníčky a další zdravé a rychlé cukroví ;-)).
Ingredience:
šťáva ze 2 pomerančů
50 g chia semínek (seženete třeba v Dm Drogerii)
150 g strouhaného kokosu + trocha na obalování
½ polévkové lžíce skořice
2 polévkové lžíce medu
Postup:
- Chia semínka nechte nabobtnat v pomerančové šťávě (asi 5 minut).
- Rozmixujte strouhaný kokos se skořicí (pokud nemáte mixér, můžete použít i strouhaný kokos jak je, jen to nebude tak jemné).
- Ke kokosové směsi přilijte šťávu s chia semínky a 2 lžíce medu. Vše opět rozmixujte.
- Ze směsi dělejte kuličky a obalujte ve strouhaném kokosu (kdyby „těsto“ bylo moc řídké, ještě ho zahustěte kokosem).
- Nakonec kuličky dejte ztuhnout do lednice, chia semínka ještě víc pohltí tu šťávu, takže budou pevnější, než při tvarování 🙂
A zítra se můžete těšit na recept na věnečky, sama jsem byla překvapená, jak byly jednoduché a chuťově prostě božské! 😉
Klára -
Paráda, tohle ještě do Vánoc stihnu vyzkoušet, vypadají skvěle a určitě uvítám něco svěžího!
Michaela Barthová -
Tak to musí být dobrota….taky jsem letos vyzkoušla raw recept, brzy bude na blogu.
Lucka N. -
Děkuji za tip, určitě vyzkouším 😉