Výlety» Kam o prázdninách vyrazit s dětmi - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Výlety» Kam o prázdninách vyrazit s dětmi

To nejmilovanější období všech dětí – letní prázdniny – právě propuklo. Sice pro některé rodiče nastává více starostí, protože dětem končí školky a školy, ale někteří to ani nezaznamenají, protože jsou se svými malými miláčky vlastně neustále. Tak či onak, určitě plánujete nějaké dovolené a víkendy prožité někde v přírodě, nebo na místě, kde je fajn a kde bude postaráno i o ty nejmenší. A pokud stále ještě nevíte, kam vyrazit a kde vám i dětem bude dobře, koukněte na mých pár osvědčených tipů, kam se s dětmi vydat a pobavit se (ať na týden, nebo jeden den 😉 ).

HOTELY / PENZIONY

Dolní Morava – Wellness hotel Vista

Do tohoto hotelu jsme jeli relaxovat letos na jaře (viz můj příspěvek zde) a nejenom, že jsem si tam sama dočkávala parádního hýčkání a skvělého jídla, bylo skvěle postaráno i o dceru. Strávili jsme tam víkend a při odjezdu jsme uznali, že to byla chyba, na tomto místě je tolik věcí, co podniknout, že to chce tam vyrazit alespoň na týden! Pro děti je to tam jako v ráji, tolik atrakcí, že nevíte, kam s nimi zajít dříve a můžete využít i služeb animátorů, takže si můžete dopřát i s klidným pocitem svůj oddych, zatímco děti si budou hrát. Nedávno tam byl navíc otevřen tzv. Mamutíkův vodní park – veliké vodní hřiště, ve kterém teče vodní říčka přes různá vodní kola, stavidla a různé překážky. Děti zde mohou zblízka vidět různé vodní zákonitosti i dokonce i s nimi experimentovat (regulovat, vyzkoušet, uchopit či roztočit různé části tohoto vodního toku). Takže další věc, co tam s dětmi omrknout, věřte mi, že na tomto místě se nikdo z vás nudit nebude 😉

Více informací o hotelu a lokalitě najdete tady nebo tady.

dolni morava

Borovanský mlýn

Na tomto místě v jižních Čechách se nám zalíbilo tak, že z našeho pobytu tady se stala každoroční tradice a se známými si tu sem jezdíme užívat alespoň jeden letní prodloužený víkend. Letos kvůli miminku vynecháme, ale příští rok to snad zase klapne 🙂 V tomto malém penzionu nás vždycky uvítá přátelský personál, papoušek a další zvířata na minifarmě a většinu pobytu trávíme u bazénu se slanou vodou nebo na zahradě s dětskými prolézačkami a houpačkami. A k tomu přiberu alespoň dvě kila, protože to jídlo tam se musí ochutnat prostě všechno 🙂

Více o penzionu a plánovaném programu najdete zde.

borovansky mlyn

DĚTSKÉ FESTIVALY / AKCE

Pohádkové léto v Benicích (každý pátek od 18:00)

Minidivadelní festival, který se koná přes léto každý pátek. Program a více informací tu.

pohadkove leto v benicich

11. Princeznovský bál (12. 7. 2014)

Pro holčičky jako dělané, škoda že to máme tak daleko. Koná se na zámku Slavkov u Brna a program najdete tady.

princeznovsky bal

Léto s DOXíkem (12. 7. – 30. 8. 2014)

Pokud budete nějaké víkendy trávit v Praze, určitě se zastavte do Centra současného umění, architektury a designu DOX v Holešovicích. Pro děti tu nachystali zajímavý program. Více zde.

leto v doxu

Pidi festík (10. 8. 2014)

Dětský festival u Máchova jezera, na kterém vystoupí například Kašpárek v rohlíku. Když k tomu připočtete krásné prostředí u jezera = příjemně strávený víkend nebo den. Více zde.

Tisk

Co máte v plánu o prázdninách s dětmi vy? Jestli máte tip ještě na nějakou dětskou akci, tak sem s ní do komentářů 😉

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial