Výlet» Dolní Morava / Wellness hotel Vista - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Výlet» Dolní Morava / Wellness hotel Vista

Zjistila jsem, že je to už vážně dlouho, co jsem vám sem nedala nějaký tip na výlet s dětmi. Né že bychom nikam nejezdili, ale spíše jsme vsázeli na naše již ověřená místa, nebo mi to nepřišlo dostatečně zajímavé pro článek na blogu. Věřím, že ale tím dnešním tipem vám to vynahradím. O víkendu jsme se totiž byli vyvětrat až v údolí Králického Sněžníku, na Dolní Moravě, a řeknu vám, že (nejen) pro děti to tam byl hotový ráj! (Vy, co mě sledujete i na Instagramu, jste mohli být přímo v dění a užívat si můj pobyt se mnou ;-))

Květen jsme si totiž kvůli mému již pokročilejšímu těhotenství naplánovali jako dovolenkový, protože už od příštího měsíce počítám, že budu ráda, když se s dcerou odkulím aspoň na hřiště (už teď musím při chůzi dělat nějaké ty pauzy :-)) A tímto víkendem jsme odpočinek odstartovali.

wellnes hotel vista_01

Náš pokoj.

wellnes hotel vista_13

Před hotelem si lze zahrát i tenis nebo vypustit děti na hřiště 🙂

wellnes hotel vista_14

Balkónek s krásným kochacím výhledem na zalesněné kopce.

Dolní Morava je od Prahy vzdálená necelých 200 km a je hezky dostupná z celé republiky. I se zastávkou na jídlo jsme cestu zvládli za tři hodiny, což mi přijde přijatelné. Ale hlavně nás na jejím konci čekal opravdový bonbónek. Bydleli jsme totiž ve Wellness hotelu Vista, který už na první pohled upoutá svým moderním designem a leží v nádherném horském prostředí, obklopený malebnou přírodou. Jeho hlavním plusem ale je, že se tu snad nemůžete vůbec nudit a děti už vůbec ne! Dcera se celou dobu těšila do bazénu a stále nám v autě vykládala, jak vyzkouší nové plavky (ty jsem ale zkoušela i já :-)). Takže jsme hned po příjezdu šli omrknout okolí, pokochali se našim krásným výhledem z pokoje a šli konečně hupsnout do bazénu, ze kterého jsme naši dračiči vůbec nemohli dostat. Součástí byla i vířivka, kde se zahřála v bublinkách, a šla zkontrolovat i saunu (k dispozici je rodinné saunování s dětmi). V našem ubytovacím balíčku jsme totiž měli i neomezený vstup do wellness zóny, která zahrnovala již zmíněnou saunu, parní lázeň a bylo možné se objednat i na různé rozmazlovací procedury jako jsou masáže a kosmetiku.

wellnes hotel vista_09

Bazén s výhledem do přírody.

Jelikož jsme měli rezervovanou polopenzi, těšili jsme se už na večeři a to tedy bylo pro mé věčně hladové břicho vážně zážitek. Večeře byla formou rautu a na výběr široká škála jídel. Já si pochutnávala na pečené paprice s rajskou, přítel na grilovaném mase a dcera na špagetách a kuřecích řízcích. No u jednoho talíře nezůstalo, takže myslím, že se mimčo v břiše taky dost pomělo 🙂 A ráno nás čekalo repete (tedy jídla byla úplně jiná, ale to přejídání :-/ ). Vajíčka na tisíc způsobů, francouzské palačinky, french toasty, sladké pečivo, saláty, ovoce…Pupek jsem měla hodně těžký 🙂

wellnes hotel vista_08

Večerní žranice.

wellnes hotel vista_07

Usměvavý kuchař připravuje palačinky 🙂

wellnes hotel vista_06

Jak je libo vajíčko?

wellnes hotel vista_05

Naše snídaňové „prasárničky“.

wellnes hotel vista_02

I naše nejedlice si přišla na své, špagety nezklamaly 🙂

Aby nám slehlo, vydali jsme se na procházku spojenou s vyjížďkou lanovkou na kopec. Skvělý zážitek, jen při zpáteční cestě dolů jsme si drželi vlasy i uši, jaký foukal silný vítr. Z vrchu jsme měli nádherný výhled na celé údolí a ten čerstvý vzduch, naše smogem zanesené plíce asi jásaly 🙂 Po lehké turistice jsme šli unavit dceru do dětského Fun parku kousek od lanovky / sjezdovky. Tam se konečně odvážila na trampolínu (vždycky se ji bála), ale tady asi díky tomu, jak byla veliká a viděla skákat ostatní děti, se do toho pustila se vší vervou a byla k nezastavení. Nechápali jsme, kde se v ní bere tolik energie 🙂 Pak oběd zase v hotelu (s výborným dětským menu), odpolední spánek a zase řádění v bazénu. Po večeři jsme ještě museli do dětského koutku tzv. CHA CHA BOXu, kde jsme mohli využít i služeb animátorů (ty jsou k dispozici na hlídání dětí celý den). S dcerou chvíli tancovali a kreslili, mám podezření, že do jednoho z nich se zakoukala 🙂 a partner šel nafukovat svoje bicepsy do posilovny hned vedle, takže každý si přišel na to svoje. 

wellnes hotel vista_11

Lanovka za hotelem.

wellnes hotel vista_03

Pohled z kopce, škoda že se sem nedá přenést i ten čerstvý vzduch!

wellnes hotel vista_10

Fun park a dětské řádění.

wellnes hotel vista_04

CHA CHA BOX a my jsme byli vysmátí.

V neděli po bazénu a ještě finální návštěvě dětské herny jsme smutně odjeli, bylo nám tu vážně parádně. Ani jsme nestihli (a mě to okolnosti nedovolily) vyzkoušet všechny nabízené možnosti (bobovou dráhu, lanový park nebo prozkoumat Pohádkové Česko) a také počasí nám už moc nepřálo. Takže snad příště, třeba v zimě, toto místo totiž vážně stojí za návštěvu, málokde se totiž moje malá divoška takhle vyřádí a já zároveň odpočinu 🙂 (Pokud byste se sem chystali, určitě stojí omrknout i zvýhodněné pobyty s různými balíčky tématických víkendů ;-))

Více o hotelu a lokalitě najdete tady nebo tady.

(7) Komentářů

  1. Pingback: Nákupy» Jedeme na dovolenou & 12 mých nezbytností, které beru s sebou | Mámou stylově

  2. Pingback: Výlety» Kam o prázdninách vyrazit s dětmi | Mámou stylově

  3. Pingback: Výlety & pro děti» Kam s dětmi na hory? | Mámou stylově

  4. Pingback: Výlet» Dolní Morava – Mamut, čokoládová masáž a minivětrníky | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial