Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Cizrnovo-bramborová polévka s kokosovým mlékem

cizrnovo-bramborova polevka

Taky už nemůžete vidět ani jeden chlebíček, bramborový salát, řízky a cukroví? Musím říct, že to přejídání, nepravidelná strava, mnohdy i bez teplého oběda, a pojídaní všech těch nezdravých věcí mi dalo pěkně zabrat. Pomalu najíždím na svůj starý jídelní režim s velkým podílem ovoce a zeleniny a cítím se hned mnohem lépe 🙂 K tomu se snažím vařit odlehčené obědy a začala jsem dělat i polévky.

Třeba tuto, kterou lze i plnohodnotně nahradit oběd – je velmi sytá a díky cizrně obsahuje i velký podíl bílkovin. Díky kokosovému mléku získá na nasládlosti a jemnosti a vsadím se, že u jednoho talíře nezůstanete 😉

Co vy a cizrna? Využíváte ji v kuchyni?

cizrnova polevka_01

Ingredience:

  • 2 plechovky cizrny (nebo 500g předem uvařené)
  • 3 velké brambory – oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1 větší plechovka kokosového mléka
  • 5 žampiónů – očištěných a nakrájených na 1/4
  • 2 hrsti čerstvého špenátu nebo 1/3 mraženého listového špenátu
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • cca 2 lžíce olivového oleje
  • 2 kostky zeleninového bujónů (bez glutamátu)
  • 2 lžičky mleté sladké červené papriky
  • pokud máte rádi pálivé 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička mletého koriandru (lze vynechat)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Nakrájejte si na jemno cibuli a na tenké plátky česnek a dejte si vařit 1,5 litru vody.

2. Ve větším hrnci na olivovém oleji osmahněte cibulku s česnekem, až budou lehce zlátnout, přisypte papriku, koriandr a případně chilli.

3. Do hrnce vlijte vroucí vodu a rozdrobte do ní bujóny.

4. Do vroucí vody vhoďte nakrájené brambory a žampiony.

5. Asi po 5 minutách přidejte cizrnu, špenát a vlijte kokosové mléko.

6. Polévku povařte ještě asi 5 – 10 minut, dokud nejsou brambory měkké. Osolte a opepřete podle chuti (já tento krok vynechala, díky bujonu mi polévka přišla slaná akorát).

7. Asi 1/3 polévky (především se snažte vybrat cizrnu) rozmixujte a přilijte ji zpět. Díky tomu se zahustí a bude více krémovější.

cizrnova polevka_02

Původní recept: Apetitonline.cz.

4 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial