Recept» Jablková granola / krambl s ořechy a kokosem

Z naší rodné Moravy jsme dostali velkou nálož nedávno sklizených jablek a tak jsem přemýšlela co s nimi. Tedy ne že bych měla nouzi o jablečné recepty, ale chtěla jsem něco šťavnatého, v čem se na těchto sladkých plodech nebude šetřit. To se mi v tomto receptu splnilo a tato jablečná směs zapečená s ovesnými vločkami a křupavými ořechy se stala naším oblíbeným startem do nového dne. V kombinaci s bílým jogurtem totiž vytvoří naprosto plnohodnotnou snídani, po které budete mít energie na rozdávání 🙂
Ingredience:
- 1,5 kg jablek
- šťávu z 1/2 citrónu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu (případně vanilkového pudingu)
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 8 lžic másla
- 1/4 hrnku medu
- 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku nasekaných ořechů (nejlépe vlašských)
- 1/2 hrnku nastrouhaného kokosu
- bílý jogurt na závěrečné podávání
Postup:
1. Oloupejte si jablka, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte je na malé kousky.
2. Předehřejte troubu na 200°C, nachystejte si menší plech nebo větší zapékací misku a vymažte ji máslem.
3. Ve větší míse smíchejte kousky jablek s citrónovou šťávou, kukuřičným škrobem, cukrem, skořicí a špetkou soli.
4. V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte k němu med a za stálého míchání nechte obě ingredience pěkně spojit.
5. Hrnec dejte ze sporáku a přisypte k němu mouku, vločky, oříšky a kokos.
6. Jablka přendejte do vymazaného pekáčku a posypte je sypkou směsí.
7. Dejte péct do trouby na 20 – 30 minut, sledujte, aby se povrch nespálil (jak se to trošku podařilo mě :-))
8. Podávejte nejlépe teplé.
Gabriela -
Mňam!! To vypadá skvěle!!!
Theresa -
That looks so incredibly yummy! I’ll have to translate the recipe so that I can try it out for myself. Thanks for sharing babe!
xTheresa
The Habit
Janina -
Určitě vyzkouším!:-)