Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Jablková granola / krambl s ořechy a kokosem

Z naší rodné Moravy jsme dostali velkou nálož nedávno sklizených jablek a tak jsem přemýšlela co s nimi.  Tedy ne že bych měla nouzi o jablečné recepty, ale chtěla jsem něco šťavnatého, v čem se na těchto sladkých plodech nebude šetřit. To se mi v tomto receptu splnilo a tato jablečná směs zapečená s ovesnými vločkami a křupavými ořechy se stala naším oblíbeným startem do nového dne. V kombinaci s bílým jogurtem totiž vytvoří naprosto plnohodnotnou snídani, po které budete mít energie na rozdávání 🙂

jablecny crumble

Ingredience:

  • 1,5 kg jablek
  • šťávu z 1/2 citrónu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu (případně vanilkového pudingu)
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 8 lžic másla
  • 1/4 hrnku medu
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku nasekaných ořechů (nejlépe vlašských)
  • 1/2 hrnku nastrouhaného kokosu
  • bílý jogurt na závěrečné podávání

Postup:

1. Oloupejte si jablka, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte je na malé kousky.

2. Předehřejte troubu na 200°C, nachystejte si menší plech nebo větší zapékací misku a vymažte ji máslem.

3. Ve větší míse smíchejte kousky jablek s citrónovou šťávou, kukuřičným škrobem, cukrem, skořicí a špetkou soli.

4. V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte k němu med a za stálého míchání nechte obě ingredience  pěkně spojit.

5. Hrnec dejte ze sporáku a přisypte k němu mouku, vločky, oříšky a kokos.

6. Jablka přendejte do vymazaného pekáčku a posypte je sypkou směsí.

7. Dejte péct do trouby na 20 – 30 minut, sledujte, aby se povrch nespálil (jak se to trošku podařilo mě :-))

8. Podávejte nejlépe teplé.

jablecna granolajablecna granola jablecny crumble_3

Původní recept: Smittenkitchen.com.

3 komentáře

Napsat komentář: Theresa Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial