Recept» Slaný cuketový koláč

Lehce jsem upravila recept z magazínu obchodu Albert, aby byl vhodný i pro dceru. Vlastně se z něj stal ještě zdravější pokrm. A víte co? Můžeme se všichni po něm utlouct a od teď patří k našim obědovým favoritům 🙂
Máte taky něco, co jste si v poslední době oblíbili a vaříte to stále dokola?
Ingredience:
- olivový olej
- 1 na jemno nakrájená větší cibule (nebo 2 menší)
- 2 stroužky česneku nakrájemné na tenké plátky
- 100g šunky nejvyšší kvality
- 450g na hrubo nastrouhané cukety
- 200g mozzarely nakrájené na menší kostičky
- 200g měkkého tvarohu
- 6 vajec
- 150g špaldové mouky jemně mleté (příp. hladké mouky)
- 1 sáček bezfosfátového prášku do pečiva
- 50g parmazánu
- sůl a pepř
Postup:
1. V pánvi na olivovém oleji opečte cibulku s česnekem a šunkou lehce do zlatova.
2. Mezitím dejte rozehřát troubu na 180°C.
3. Orestovanou směs přendejte do větší mísy, přidejte cuketu, mozzarelu, tvaroh a vše lehce osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
4. V menší misce smíchejte mouku s kypřícím práškem, přidejte jemně ušlehaná vajíčka a hmotu rukama zpracujte. Budou tam menší hrudky, ale to nevadí.
5. Obsah menší misky přelijte do té větší a těsto finálně v ruce zpracujte, ať se vše propojí.
6. Celou směs přeneste na menší vymazaný (případně pečícím papírem vystlaný) plech (o rozměrech cca 20 x 30 cm).
7. Těsto uhlaďte a navrch nastrouhejte na jemno parmazán.
8. Dejte péct do trouby asi na 45 minut, až bude sýr na povrchu krásně zlatavý.
Petra -
Cuketový koláč výborný, vřele všem doporučuji, nevydržel ani do druhého dne:-). Díky za recept
Alizia -
Díky, taky ho máme moc rádi! 🙂
Šárka Fofoňková -
Děkuji za tip, cuketu máme doma všichni rádi, takže určitě vyzkouším 🙂