Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Slaný cuketový koláč

Lehce jsem upravila recept z magazínu obchodu Albert, aby byl vhodný i pro dceru. Vlastně se z něj stal ještě zdravější pokrm. A víte co? Můžeme se všichni po něm utlouct a od teď patří k našim obědovým favoritům 🙂

Máte taky něco, co jste si v poslední době oblíbili a vaříte to stále dokola?

Ingredience:

  • olivový olej
  • 1 na jemno nakrájená větší cibule (nebo 2 menší)
  • 2 stroužky česneku nakrájemné na tenké plátky
  • 100g šunky nejvyšší kvality
  • 450g na hrubo nastrouhané cukety
  • 200g mozzarely nakrájené na menší kostičky
  • 200g měkkého tvarohu
  • 6 vajec
  • 150g špaldové mouky jemně mleté (příp. hladké mouky)
  • 1 sáček bezfosfátového prášku do pečiva
  • 50g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup:

1. V pánvi na olivovém oleji opečte cibulku s česnekem a šunkou lehce do zlatova.

2. Mezitím dejte rozehřát troubu na 180°C.

3. Orestovanou směs přendejte do větší mísy, přidejte cuketu,  mozzarelu, tvaroh a vše lehce osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.

4. V menší misce smíchejte mouku s kypřícím práškem, přidejte jemně ušlehaná vajíčka a hmotu rukama zpracujte. Budou tam menší hrudky, ale to nevadí.

5. Obsah menší misky přelijte do té větší a těsto finálně v ruce zpracujte, ať se vše propojí.

6. Celou směs přeneste na menší vymazaný (případně pečícím papírem vystlaný) plech (o rozměrech cca 20 x 30 cm).

7. Těsto uhlaďte a navrch nastrouhejte na jemno parmazán.

8. Dejte péct do trouby asi na 45 minut, až bude sýr na povrchu krásně zlatavý.

Původní recept: Albert v kuchyni.

3 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial