«Recept» Sýrové kuličky podruhé

1 a 1/2 hrnku rýžové mouky
4 vajíčka
1 hrnek vody
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 a 1/2 lžičky soli
1 hrnek čerstvě nastrouhaného Parmezánu
Postup:
Nejprve si rozehřejte troubu na 180°C. Vezměte si střední hrnec, ve kterém smíchejte vodu, olej a sůl. Dejte vařit a až tekutá směs začne bublat a prskat, vypněte sporák a přidejte obě mouky. Opatrně promíchejte (nejlépe ručně, ale pozor, abyste se neopařili!). Následně přidejte vajíčka a nastrouhaný sýr. Zpracujete těsto (bude velmi lepivé) a začněte válet kuličky, které můžete dávat rovnou na pečícím papírem vyložený plech. Mně to vyšlo na 1,5 plechu, takže si raději nachystejte dva. Až budete mít kuličky vytvořené, dejte je na plechu péct do trouby na cca 25-30 min. Neměly by být úplně tvrdé, ale takové vláčnější. Nechte trošku vychladnout, aby nebyly příliš horké, a za cca 10 min. můžete servírovat. Nebo po vychladnutí zamrazte a nechte na jinou vhodnou příležitost 😉
Pingback: «Recept» Pão de queijo (alias sýrové kuličky z tapiokové mouky) | Mámou stylově