Fake it till you make it – chovejte se tak, jako byste to už měli / OUTFIT - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Fake it till you make it – chovejte se tak, jako byste to už měli / OUTFIT

Zákon přitažlivosti (law of attraction) – na tento pojem narážím v poslední době celkem často. Vlastně jsem ani nevěděla, že se tomu tak říká, ale zjistila jsem, že jsem ho nevědomky praktikovala už dlouho (bohužel někdy i ne v tom dobrém). A když se ohlédnu zpět, sama jsem důkazem, jak dokonale funguje. V životě se mi splnily přesně ty věci, na které jsem myslela a měla jsem je v hlavě. Protože jsem ale úplně přesně nevěděla, jak to funguje a nikdy si o tom nic nečetla, někdy to nebylo zrovna šťastné. Až teď jsem si o tom začala číst nějaké knížky a KONEČNĚ pochopila, jak se to má. Proto si moc dobře hlídám svoje myšlenky, abych tuto sílu využívala správně. Možná vám o tom někdy povím víc.

Jelikož je tento článek ale hlavně o módě, zaměřím se třeba na tu Chanel kabelku. Myslela jsem na ni dlouho. A přesně, jak píšu v nadpise, představovala jsem si, že už ji mám. Vlastně úplně nevědomky. Už asi před 10 lety jsem si pořídila hodně podobnou prošívanou kabelku na řetízku, za pár korun. Ale co já s tou kabelkou udělala parády! Vlastně mi v té době nahradila moji doopravdickou chanelku. Snila jsem o tom, že už ji mám, s čím ji kombinuji a nosím, jak se s ní fotím apod. (vím, že to někomu z vás přijde povrchní, ale je to součást mého života, tak proč si to už nepředstavit, že?). Že si někdy pořídím tu pravou ikonickou flap bag, se mi nikdy ani nesnilo. Ale jednou jsem si říkala, nic, koupím si ji. Proč si ji upírat, když je to kabelka mých snů? Nevěděla jsem jak, ani kolik pořádně stojí, ale věděla jsem, že ji budu mít. A netrvalo to ani dlouho a stala se součástí mého šatníku.

To je jen takový příklad. Funguje to ale na všechno. Když něco moc chcete, dejte do toho všechny emoce a chovejte se tak, jako byste to už měli. Chtěli byste, abych o tom někdy napsala víc, nebo něco natočila?

Krásný víkend podle vašich představ ♥

Photo credit: Karol

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

(25) Komentářů

  1. Dobrý den, Alice, mě by na toto téma článek (nebo ještě raději video) moc zajímal. Přijde mi, že o zákonu přitažlivosti čtu v poslední době všude, ale sama si nějak nedokážu vsugerovat tu myšlenku, že něco mám, a chovat se podle toho, když ve skutečnosti vim, že to ještě nemám. 🙂 Myslím, že video od Vás na toto téma by bylo přínosné a srozumitelně podané.

  2. Ahoj Ali, určitě video to zákonu přitažlivosti, moc mě to zajímá 🙂 …jinak moc ti to tu sluší, je vidět, že jsi spokojená 😉 měj hezký den

  3. POkud se ti v životě splnily právě ty věci, na které jsi myslela, tak jsi měla jen štěstí. Nic víc. Takový zákon neplatí. Já jsem toho jasným důkazem. Ve 35ti letech jsem si taky myslela, že když si budu něco, v rámci možností navíc i dosažitelného, celým srdcem, tělem i duší přát, tak se mi to splní. Bohužel od těch 35ti let se mi děje pravý opak.

    Takže tahle teorie je neplatná a zcela naivní.

    • Jani, tak to jsi v sobě měla právě nějaké pochybnosti. Nejsem jediná, u koho to funguje, jen to musíš používat správně. Každá pochybnost to kazí. Zkus to odházet a věřit na 200%.

    • Milá Jani, souhlasím s Vámi. Já věřím třeba tomu, že člověk může vědomě pracovat na tom, aby byl pozitivně naladěn a snažil se tímto pozitivním přístupem k životu dosáhnout všech svých snů a přání. Ale nemohu souhlasit s paní Alici. I dle mne je to naivní. Zcela Váš komentář chápu.

    • Jani, jen jsi to neaplikovala správně. Důležité je podvědomí a jestli to opravdu necháš, aby se to splnilo, když máš pochybnosti, nefunguje to a dostáváš jen další potvrzení, abys mohla pochybovat. Pěkný den

      • Milá Alice, nevím jak by jste tuto tezi vysvětlila třeba párům, kterým se nepodařilo splodit dítě anebo rodičům, kterým zemřelo dítě? Jakože měli v sobě nějaké pochybnosti nebo tuto tezi neaplikovali správně? Rozhodně je pravda, že psychika hraje velikou roli, ale neplatí to VŽDY! A to je zase smutná zkušenost spousty lidí. Můj manžel měl rakovinu a věřte, že i sám onkolog mu řekl, že to jáký k tomu zaujme postoj „v hlavě “ je podstatná část úspěchu léčby, ale ne jediná. Opravdu ne vše se dá ovlivnit silou myšlení.

        • Vendy, toto se nedá popsat do pár řádků a ani se mi do toho nechce. Zase stejná písnička. Kdo nechce pochopit, hledá proč to nefunguje.

          • Nezlobte se na mě Ali, ale Vaše odpověď „zase stejná písnička “ je jediné na co se zmůžete ? A že to nechci pochopit není vůbec pravda, naopak, budu jedině šťastná, když to dokážete vysvětlit i někomu komu zemřelo dítě. Buďte ráda, že máte zdravé děti a více se k tomuto raději nevyjadřujte takovýmto stylem.

            • Omlouvám se, že Vám do toho skáču, Vendulo, ale s někým, kdo má klapky na očích, jako Alice, nemá cenu vést dialog. A myslím, že jste to napsala správně – že by měla být vděčná za zdravé a krásné děti a neodbývat je jídlem z benzínky a ještě se tím chlubit, že nemá čas dětem navařit!! A domnívám se, že právě lidé typu Alice, co tak tlačí na pilu a vykřikují, jak jsou happy, se z celé filosofie pozitivního přístupu k životu stala pěkně zprofanovaná věc.

  4. ahoooj, urcite natoc take video! je to velmi zaujimava tema! neco take uz natocila i Marketka Frank, keby si nevidela, vydala to nedavno 🙂 ale zaujima ma aj tvoj pohlad na to:)

  5. Tez si myslim, ze to nefunguje. Myslim, ze pokud se ti hodne snu splnilo, tak je to pevnou vuli a snahou se k tomu bodu dopracovat. Pochybosti te ale urcite prepadnou, ale otazkou je z jakeho duvodu. Uvedu napr sport, kdyz trenujes na maraton a par dni pred tim se zranis, tak prece nepobezis napr se zanetem v koleni. To bys byla proti sobe. A zraneni sis urcite neprala po celou dobu a predstavovala sis, ze uz to bezis – to je proste pech., Ale treba presunes ten beh na jiny termin. Ja si myslim, ze neni nutne si jen prat, verit v to na 100%, protoze cesta k cili neni vzdy ruzova, ale i aktivne jednat, zapojit vuli a nadhled.

    • Ahoj Vero, když nevěříš, tak se ti ty věci neplní, to je jasné. Ano, píle a pevná vůle je důležitá, ale důležité je také věřit, že se to už děje a už jsi to získala. Pochybnosti pochází z tvého nevědomí. Proto je dobré zapracovat nejdříve na na něm a odstranit špatné vzorce chování. Tento nesoulad nevědomí pak způsobuje právě třeba ta zranění apod., jak píšeš. Nebo to je znamení, že tě čeká něco lepšího, ať se zastavíš. Chce to brát život víc s nadhledem a s přístupe, že vše je možné. A u maratonu si představuj, jak ho vyhráváš a jaký máš u toho pocit, chce mířit vždy na měsíc, v nejhorším spadneš mezi hvězdy, jak říká Jan Muhlfeit 🙂

  6. Mila Alice, chtela jsem tim pouze rici, ze obcas je dobre si drzet odstup a stat pevne nohama na zemi. Z mych predchozich zkusenosti budu verit ve svou vuli a v sebe samu. Pochybnosti me budou doprovazet porad, ale je jen me, jak se s nimi vyrovnam. Znam se velmi dobre – ale dekuji za analyzu. Uprimne receno, porad neverim tomu, ze po precteni knihy Zakon pritazlivosti me cety k cili budou primocare a posete ruzemi. Obcas jsou ty cesty primocare, jindy klikate. Pulmaraton je over, ale jak doktor rekl: Wachau dela taky skvely maraton a hold zraneni ke sportu patri. Myslim, ze by jsi mohla trenovat cesky olympijsky tym – to by bylo medaili

    • Milá Vero, žij si život v přesvědčení jakém chceš, já tu dávám svoje zkušenosti, kdo chce, ten si z nich něco vezme. Kdo má to svoje, prosím, jak je libo. Krásný den

  7. Funguje to na 100 %, ale podle me je do vseho zamichana nase zivotni cesta a karma…ale presto i tezke karmicke zkousky se daji prekonat lepe diky spravnemu pouzivani zakonu pritazlivosti x

  8. Znovu jsem o tom všem přemýšlela a nejspíš budu přemýšlet dále. Ve 35ti letech bych tomu věřila, ale je mi o 10 více a zažila a viděla jsem věci, které jsem si nedovedla v těch 35ti letech představit.

    Pevná vůle, pracovitost, naprosté chtění a přesto to nevyšlo. Jakože by moje nevědomí chtělo něco jiného než já? Jakože by moje nevědomí chtělo přijít o dítě, zatímco já bych bojovala za jeho záchranu? To určitě ne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial