Bezlepkové špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou / RECEPT - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Bezlepkové špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou / RECEPT

Jak možná víte, už delší dobu se snažím vyhýbat lepku. Nejsem tedy tak striktní, intolerance mi stanovena nebyla, ale vypozorovala jsem, že věci s lepkem mě unavují a mám po nich nafouklé břicho. Takže když mám tu možnost, vybírám si bezlepkové potraviny, včetně těstovin. Což v dnešní době není vůbec žádný problém, dokonce i v nějakých restauracích mají i varianty bezlepkové pizzy a v obchodech také  už není těžké bezlepkové věci sehnat. Třeba Billa zařadila do svého sortimentu novou privátní značku FREE, v rámci které si můžete koupit jak bezlepkové těstoviny, tak i sušenky nebo různé krekry. Jupí.

Bezlepkove spagety s citronovou omackou

A právě s těmi bezlepkovými těstovinami značky FREE jsem uvařila tento recept. Podle chuti byste nepoznali, že jsou nějaké jiné, takže i pro děti je to fajn bezpšeničná varianta. Celkově jsem toto jídlo dělala pro holky, takže ho zkuste třeba na večeři, když nebudete stíhat pro tu svoji smečku vařit něco náročného, ale zároveň budete chtít něco zajímavého. Zaručuji vám, že tuto kombinaci citrónu a sýru ještě nikdo z blízkých nejedl a bude se olizovat.

INGREDIENCE:

  • balení bezlepkových špaget FREE
  • 2 citróny bez chemického ošetření BILLA Naše BIO
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 kuřecí prso
  • olivový olej
  • sůl
  • strouhaný parmazán BILLA
  • rukola na ozdobu

POSTUP:

1. Dejte vařit špagety a vodu osolte.

2. Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenké proužky a osmahněte na olivovém oleji. Maso pak dejte bokem.

3. Před scezením těstovin si odlijte hrnek vody ze špaget. Ten nalijte na pánev, kde se opékalo kuře. Přidejte ricottu a nechte ji rozpustit. Zmírněte teplotu varné desky.

4. Nastrouhejte si kůru z 1 citrónu, tu přidejte do ricottové omáčky a na závěr do ní nalijte šťávu z 1 citrónu. Přidávejte ji tam postupně a ochutnávejte, aby omáčka nebyla moc kyselá. Podle chuti můžete přidat citrónové šťávy více a dosolte. Do omáčky přihoďte kuřecí plátky a omáčkou zalijte špagety. Při podávání ozdobte rukolou a na závěr posypte parmazánem.

Bezlepkove spagety s citronovou omackou

Napište mi, jestli jste recept zkoušeli a jak vám tato netradiční kombinace chutnala. Dobrou chuť!

1 komentář

  1. Ahoj, dobrý recept (sice jsem trochu podle sebe poupravila, ale to dělám vždycky). Moc mě i manželovi chutnalo. manžel ohodnotil 8 hvězdiček z 10 – což je super! Velmi jednoduchý a chutný recept. Díky za něj! 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial