Jednoduchý MANDARINKOVÝ CHEESECAKE z tvarohu / RECEPT - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jednoduchý MANDARINKOVÝ CHEESECAKE z tvarohu / RECEPT

O víkendu jsem holčičkám pekla mandarinkový cheesecake z tvarohu, tak jsem si řekla, že se s vámi podělím o recept. Tento tvarohový dort vlastně dělávám už přes 10 let, dá se skvěle obměňovat s různým ovocem, původně byl třeba limetkový. Mandarinky se mi ale k této sezóně hodí víc, takže jsem se tentokrát rozhodla pro ně. A nedopadlo to vůbec zle. Tyto citrusové plody dort skvěle odlehčí a kvůli obsahu tvarohu dezert dodá i plno bílkovin. Navíc suroviny na něj moc nestojí, což asi ráda slyší každá máma.

cheesecake

Na dort budete potřebovat:

  • 200g rozdrcených sušenek (použila jsem zn. Clever, jen náplň jsem u většiny vyloupla)
  • 100g rozpuštěného másla
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 200 třtinového cukru
  • 1 kg tvarohu Clever
  • 3 lžíce šťávy z mandarinek Billa Bon Via

Poleva:

  • kelímek zakysané smetany Clever
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíci mandarinkové šťávy
  • 2 ks mandarinek nakrájených na malé kousky

Postup:

1. Nejprve jsem si rozdrtila sušenky (tip: dejte je do uzavíratelného sáčku a rozdrťte je paličkou na maso). K nim jsem nasypala sáček vanilkového cukru a promíchala.

2. Rozpustila jsem si v kastrůlku máslo a to jsem nalila do sušenkové směsi. Vše jsem následně vtlačila do kruhové formy na pečení.

3. Mezitím jsem si dala rozehřát troubu na 150 °C.

4. V kuchyňském robotu jsem si dala vyšlehat vejce s cukrem (i vanilkovým), až se z toho začala dělat jemná pěna. K tomu jsem přidala 4 vaničky tvarohu a mandarinkovou šťávu.

5. Tuto tvarohovou směs jsem nalila na sušenkový korpus a dala péct do trouby asi na 1 hodinu.

6. Po hodině jsem dort zkontrolovala: že je upečený akorát poznáte, že se lehce odlepuje od okrajů formy. Jestli tomu tak není, ještě ho tam na pár minut nechte.

7. Po vytažení z trouby jsem dort nechala asi 10 minut odpočinout, troubu jsem ale nevypla.

8. Mezitím jsem si připravila polevu: smíchala jsem všechny potřebné ingredience (zakysanou smetanu, vanilkový cukr, mandarinkovou šťávu a mandarinky). Tou jsem potřela vrchní vrstvu dortu a dala ho ještě na dalších 10 minut do trouby.

9. Po upečení jsem dort nechala vychladnout a hurá mohl se začít krájet. Uchovávejte ho pak v lednici.

Dejte mi vědět, jestli jste se do dortu pustili a jak vám chutnal 😉

cheesecake mandarinka

A ještě přikládám video, kde se na něho můžete mrknout z blízka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial