Jaká je Kuličková jízda od Albi? - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jaká je Kuličková jízda od Albi?

Když se řekne Albi, velká spousta rodičů si jako první představí jejich edici Kouzelné čtení. Slyšela jsem na ni už tolik chvály! Mám ji i dlouhodobě na seznamu věcí, které bych ráda Hugovi pořídila, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Vlastníme od Albi ale dvě Chytrá pexesa a jsme s nimi moc spokojení. A když jsem dostala možnost vyzkoušet jejich kuličkodráhu (a zároveň hru) Kuličková jízda, byla jsem nadšená a moc jsem se těšila.

Kuličková jízda se dá využívat dvěma různými způsoby – buď čistě jako kuličkodráha, kdy prostě stavíte dráhu a sledujete, jak kulička překonává překážky, přičemž dráhu samotnou lze postavit nejen tak, jak se dočtete v přiloženém návodu, ale i mnoha dalšími způsoby, které sami vymyslíte. A nebo jako hru pro větší děti (oficiálně je určena pro děti 3+, ale minimálně jako kuličkodráhu ji využijí už i mladší děti), kdy plníte i zábavné úkoly na kartičkách. Ty jsou rozděleny na tři typy – vědomostní, záludné a pohybové. Kuličková jízda tak při plném využití rozvíjí jemnou motoriku, koncentraci, pohybové dovednosti i logické myšlení.

Protože náš Hugo je na kompletní využití celé hry přeci jen ještě malý, společně jsme hlavně  stavěli dráhu a pouštěli kuličku (krom toho ještě Hugo dráhu rád boří) a rozdělovali kartičky do kupiček podle barev nebo si jen tak házeli kostkou. Určitě si ale dokážu představit, že s většími dětmi hru využije celá rodina – na dovolené, nebo jen tak o víkendu za zimních večerů. A když jsem si četla jednotlivé úkoly na kartičkách, myslím, že se u toho dá zažít spousta legrace. Těším se na to, že až Hugo povyroste, tak si zahrajeme všichni.

Co se mi na Kuličkové jízdě také líbí, že je částečně ze dřeva – to mám moc ráda. Je to ekologické, estetické a hra snad i něco vydrží. A naopak, jako jediná nevýhoda celé kuličkodráhy se mi jeví, že je trochu vratká. Musí se stavět na rovné podložce nebo zemi (není to úplně hra na ven) a jakmile se o ni trochu víc zavadí, spadne. S menšími dětmi proto hodně stavíte a opravujete. Celkově se mi ale hra moc líbí a určitě ji můžu doporučit – třeba jako dárek k Vánocům pro celou rodinu.

(2) Komentářů

  1. prave posledne vety su dovod preco ju detom nekupim. deti ked sa hraju, tak sa tesia a jasia, nedavaju pozor, ze staci trosku tuknut a draha sa rozpadne. to potom nie je velmi zabavne.

    • Dobrý den, Táňo,

      to samozřejmě záleží na povaze a věku dětí.
      Hugovi třeba velmi rychle došlo, že do kuličkodráhy nesmí prostě moc drkat, ale být opatrnější. A není to určitě jen o dětech, kolikrát jsem si drkla i já 🙂 Jinak je pro děti 3+, takže myslím, že v tomhle věku už dokáží být i opatrnější, když se jim to vysvětlí.
      Přeji, ať vyberete podle svého a krásné Vánoce!
      B.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial