Jak moje holky objevovaly dračí a elfí svět - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak moje holky objevovaly dračí a elfí svět

Moje holky jsou prostě dračice. Kdo je zná, tak to se smíchem potvrdí. Ale mají i svou něžnou stránku, kdy se rády parádí a hrají si na princezny a víly. A vlastně toto všechno se odráží ve stavebnicích Lego z řady ELVES. Z malých kostiček si děti mohou postavit elfí říši (tady máme ty víly) a k tomu strážného draka. Hned jsem věděla, že je bude bavit.

lego elves recenze

Stavebnice je sice určená pro děti od 8 let, ale Sárinka ji zvládla z 90% už postavit sama! Podle podrobných návodů to jde fakt samo. Stelinka spíš byla až na to finální hraní s drakem, létala s ním pak asi půl dne. Ale poskládat jsem jí ho musela já. Vlastně mi to ale nevadilo, byl to takový relax! Úplně jsem zapomněla na okolní svět a úplně mě to piplání s kostičkama pohltilo.

lego elves recenze

Hlavně mě fascinovalo, jak jsou draci precizně navržení, mohou hýbat nohama, křídly i otevírat tlamu. Moje elfí královny si s nimi hned začaly vymýšlet příběhy a ponořily se do svého světa. Trochu jsem se pak těch dračích náletů zbytek dne bála 🙂 Draci jsou ale podle pohádky hodní, mají chránit právě elfy, o kterých celá tato stavebnice a příběh kolem je. Elfí postavičky se právě na ně mohou postavit a zapojit se tak do celého příběhu, které jim děti vymyslí. To se mi právě na stavebnicích Lego líbí, děti si s nimi mohou vytvořit svůj vlastní svět.

Na tyto elfí stavebnice je navázán i animovaný seriál na Youtube (hledejte Lego ELVES). Holkám jsem ho pak pustila, aby se trochu dostaly do obrazu tohoto pohádkového světa a pohltil je tak, že si se stavěním daly i pauzu :-)) Bylo ale super, že ty stejné postavičky, jako jsou v Legu, tak hrají i v té pohádce. Takže si u sledování celé to dobrodružství mohly přehrávat s opravdovými figurkami. A já jsem ráda, že jsme objevily fajn pohádky, které mají hlavu a patu a ten příběh je v nich opravdu vypracovaný a napínavý.

Dejte mi do komentářů vědět, jestli si i vaše děti hrají s Legem a vytváří si s ním svoje příběhy a svůj svět. Kdyby vás zajímalo, jaké stavebnice přesně máme, tak jsou to 41193 Aira a píseň větrného draka41192 Azari a chycení ohnivého lva. Jinak jak jsem byla u Lego DUPLO zvyklá, že máme vše postaveno asi do hodiny, s touto stavebnicí máte zábavu minimálně na den. Nám ještě část k dostavení zbývá, ale to jsem nechala na jindy, při podzimních sychravých dnech se to bude hodit.

Stavění a fantazírování zdar!

CO, KDE KOUPIT:

1 komentář

  1. Krásně napsaný článek, děkujeme za tip. I u nás je lego nejhranější hračka, od dupla až po princeznovské domečky a rytířské hrady. Pěkná je i stolní hra na téma Hobit, která zabaví i rodiče, kterým stavebnice nic neříkají.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial