Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept: Čirokový koláč s ovocem

Jelikož dnes máme ten svátek a víkend před sebou, řekla jsem si, že se s vámi podělím o recept na jeden koláč, který jsme si doma v poslední době moc oblíbili. Pekla jsem ho už 2x po sobě, což je co říct 🙂 Je vlastně strašně jednoduchý a rychlý. A jak u mě bývá zvykem i ze zdravých ingrediencí, dokonce i bezlepkový. Místo běžné pšeničné mouky jsem použila čirokovou, ze které si občas dělám i kaše, chutná moc dobře a má spoustu minerálů. Fotky jsem pořizovala ráno v rychlosti, kdy už všichni byli dychtiví se do koláče pustit, tak snad nad jejich kvalitou přivřete oko 🙂

Ingredience:

  • sáček mraženého ovoce (lesní plody, borůvky… nechám to na vás)
  • 200 g čirokové mouky (pořídíte třeba TADY)
  • 100 g třtinového cukru + trochu na posypání
  • 2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 100 g másla nebo kokosového oleje
  • 200 ml mléka (klidně i rostlinného)

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Smíchejte v míse čirokovou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Rozpuštěné máslo nebo kokosový olej smíchejte s vejci a mlékem.
  4. Obě dvě směsi smíchejte a vlijte do vymazané koláčové formy.
  5. Posypte mraženým ovocem a ještě vršek pocukrujte.
  6. Pečte cca 35 minut, aby těsto neulpívalo na špejli.

(Poprvé se mi stalo, že byl koláč z ovoce malinko kyselý, tak jsem ho polila ještě javorovým sirupem, mňamka a děti takto také víc naláká 😉 ).

Receptem jsem se inspirovala na probio.cz. 

3 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial