Co do dětského batohu na celodenní výlet - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Co do dětského batohu na celodenní výlet

Během prázdnin jsem Sárinku přihlásila na příměstský tábor, který pořádá naše školka. Na každý den mají naplánovaný jiný výlet, a tak s sebou potřebuje bohatou výbavu, včetně jídla na celý den. Což je pro mě fakt výzva, nachystat oběd a minimálně dvě svačiny, aby jí to chutnalo a nezkazilo se to. Jako největší zádrhel se ale vynořil batoh – malý baťůžek, který běžně nosí na malé školkové výlety nestačil. Dala bych tam tak maximálně pláštěnku, pití a jednu sváču.

batoh reima_ok

Takže začal hon za velkým batohem, který má hrudní přezky, vypolstrovaná záda i popruhy a hodně kapsiček na různé její poklady, které nasbírá cestou. Jak se ukázalo, nebyl to úplně jednoduchý úkol, většina batohů právě ty hrudní a bederní přezky neměla a byly prostě maličkaté.

Nakonec jsme skončili u naší oblíbené značky Reima, od které má Stelinka zimní kombinézu a jsem přesvědčena o její kvalitě. Sice neměli v nabídce extra dívčí vzory, ale kupodivu se tento batoh černý s modrým lemováním* Sáře líbil. Což jsem si oddychla, ona je na tyto věci hodně vybíravá 🙂 Vybírala jsem ho online, a když přišel, malinko mě zaskočilo, že je opravdu velmi velký, ale popruhy šly utáhnout, aby je Sárinka měla na tělíčku a neodstávaly, takže nakonec sedí. Vleze se do něj tak akorát všechno, co bude potřebovat. Já jen doufám, že ho nebude nosit úplně celý den a budou dělat různé pauzy (mají naplánované návštěvy muzeí, hvězdárny atd.), takže ho tahat asi celou dobu nebude. Z celkové váhy obsahu batohu nemám úplně radost, ale má tam prostě všechno, co nám učitelky ve školce nakázaly. Asi příprava na školu :-/

batoh reima_2

Tak se pojďte podívat, co jsem jí tam všechno na celý den zabalila (chybí jen krabička s obědem, tu tam dám pak aktuálně).

OBLEČENÍ

Pláštěnka

Děti s sebou musí mít pláštěnku, na kterou si i venku sedají. Je to sice věc, která je lehoučká, ale zabere hodně místa. Takže malý baťůžek by se vším tím jídlem a pitím neměl šanci.

Mikina

Kdyby se ochladilo, při tom dnešním počasí člověk nikdy neví… Sára má oblíbenou z Peeskle.

co do detskeho batohu na vylet_1

JÍDLO

Oběd

Jak jsem psala, vybavit ji jídlem na celý den není žádná sranda. Na první oběd jsem ji nachystala pečeného lososa s bramborami a nějakým cherry rajčetem, další den asi muž udělá řízky, pak nějaké vajíčko natvrdo s houskou a ostatní dny už budu improvizovat. Někdo nějaké tipy?

Svačiny

Mimo to potřebuje svačinky. Do tohoto boxu ji nachystám sušenky a do spodní části nakrájené ovoce. Pak nějaké ovocné pyré v sáčku, které má tak ráda, a tuto raw tyčinku ji taky kupuji pravidelně. Lepší než nějací brumíci apod., těm se u nás doma zatím zdárně vyhýbáme 🙂

Pití

Na pití má mít 2 lahvičky! Což mi přijde šílené, hlavně pro tu jejich váhu. Takže jedno její klasické naplněné vodou a další bude mít kupované, Jupíka apod., co neobsahuje moc cukru.

co do detskeho batohu na vylet_2

Jídlo jí dám v batohu do zadní přihrádky, kam se může strčit i notebook (to za pár let asi taky využije :-)). A lahve s pitím do bočních kapes.

batoh reima_kapsy2

KOSMETIKA

Opalovací krém

V termínu příměstského tábora by mělo být spíše pod mrakem a děti budou hodně často pod střechami muzeí apod., tak myslím, že bude zbytečné ji mazat vysokým ochranným faktorem. Tento Mommy Care s SPF 15 na přírodní bázi se skvěle roztírá a určitě bude stačit.

Repelent

Kdyby šly děti náhodou do lesa, mají mít s sebou i repelent. Teď používáme tento přírodní olejíček řecké značky BioAroma, který právě hmyz odpuzuje, ale zásadně nějak nesmrdí. Roztírá se pohodlně a líbí se mi, že neobsahuje žádné škodlivé chemikálie.

Kapesníčky

Ty nesmí chybět, tady mám Sárinčiny oblíbené s Olafem 🙂

co do detskeho batohu na vylet_3

Kosmetické přípravky dám do přední kapsičky, která má ještě několik mini přihrádek.

batoh reima_kapsy

Tak to je snad všechno! Kdybych nemusela chystat svačinky na celý den, byl by batoh určitě minimálně poloviční. Na celodenní výpravu to chce hold více zásob 🙂

Co, kde pořídíte:

R

(6) Komentářů

  1. Já prostě miluju dobré rady a někdy se jimi i řídím.Určitě přivítám víc takových i každodenních tipů.Skvělé bylo tvé stravování,tím jsem se tedy hodně inspirovala.Díky S.

  2. Ty jo, to je věcí na celodenní výlet! 🙂 A jdu kanálama, protože když já mám té své (devítiletce) chystat batůžek na celodenní výlet se skautem (a jídlem na celý den), tak ji kromě ovoce a zeleniny obvykle „odbudu“ ještě nějakým tím „sendvičem“ navíc, které obvykle do školy na svačiny nenosí. 2 flašky s pitím? To moje dítě nevypije za den ani jednu! I když v tom vedru by venku při pohybu snad i tu jednu dala…
    A o shánění něčeho, s čím jaksi výrobci nepočítají, mi povídej. Já takhle sháněla pro devítileté dítě dlouhou černou sukni :-))

  3. Já bych taky dítě s obědem „ošidila“ a dala bych jí pořádné jídlo po návratu domů. Nebo mě napadl ještě quiche – jestli jí. Voda mě taky překvapuje, nám ve školce do falšek přes den prostě vodu doplní a ne že mají mít 2 lahve. Pak to bude opravdu těžké na zádíčka. Trochu mě zarazilo, že dětský batoh má takovou nedětskou barvu.

  4. Je toho opravdu hodně, Jídlo by byl opravdu oříšek. Pokud jí tortilky s kuřecími kousky a zeleninou. Podobně bych volila asi cuketové placičky, či karbanátky. Bramborové plačičky s mákem, skočicí jsem dobré i studené. Ať si to Sárinka užije.

  5. Kristina Záchová - Odpovědět

    Dovolím si pohled z druhé strany, protože už páté léto příměsťáky vedu, a to v různých institucích (a mimo jiné i klasické stanové tábory, skautské výpravy apod.).

    1.) Zajímalo by mě, kolik za příměsťák platíte? V Olomouci jsou okolo 1300 – 1550 Kč, a to včetně jídel.

    2.) 2 láhve (půllitrovky) mi na celý dne přijdou opravdu MÁLO, pokud si děti nemají kde pití doplňovat! Teď mám týden opravdu KAŽDÝ DEN na výletě, a to asi 2 dny děti nemají možnost si pití doplnit ani na veřejných záchodcích kohoutkovou… A i se 2 půllitrovkama skuhrají, jakou mají žížu. Jsou horka, děcka lítají a blbnou a pak jsou vyschlí a koledují si o úpal. Sama vypiju přes 2 litry (za těch 8hod venku!),…

    3.) Repelenty mi přijdou docela neúčinné a k ničemu, děti s nima víc blbnou (stříkání do očí není výjimkou), než aby jej použili a pokousaní jsou u vody tak jako tak. Dejte dětem repelent = přidejte vedoucímu starost.

    4.) Zbytek je dobrý, chválím výběr batohu. Děti mnohdy nosí na celodeňák třeba i takové ty pytlíky se šňůrkama místo popruhů (jak na papuče)… Důležité jsou taky dobré pohodlné boty, pokrývka hlavy a oblečení, ve kterém se mohou ušpinit (na to mnozí rodičové zapomínají a dávají holkám i bílé sukýnky).

    Děti by u sebe měly mít taky kartičku pojištěnce (stačí kopie) a lístek s kontakty na rodiče…

  6. Vďaka za fajn tipy, my už tieto veci máme našťastie za sebou. Dcéry 12 a 8 chodia do táboru cez leto na 2 týždne úplne mimo a ešte 1 týždeň denný športový priamo v mieste bydliska, kde stačí len desiata a olovrant. Je to vrátane obedu a celodenného pitného režimu. Ale zase, musia so sebou nosiť každý deň veci na plávanie, lebo sú každý deň v bazéne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial