Jaký vybrat odšťavňovač? Recenze šnekového i odstředivého…

V horkých letních dnech mám většinou chuť na něco svěžího, ovocného a ideálně i zdravého. Čerstvé ovocné šťávy mi z této kombinace vychází nejlépe a moc ráda si je pravidelně dopřávám (i mým holčičkám). Nejen, že osvěží, ale dodají tělu bleskově spoustu vitamínů, minerálů i vlákniny. K jejich výrobě je ale potřeba odšťavňovač, nebo mít v okolí džusový bar. Ale ta první možnost je přeci jen pohodlnější a z dlouhodobého hlediska nás tak nezruinuje. Který ale vybrat? Dnes vám trochu pomůžu, protože jsem si pro vás nachystala recenzi dvou typů odšťavňovačů: šnekového a odstředivého.
Oba dva jsou od značky Philips, která je myslím zárukou kvality. Jaký je mezi těmito odšťavňovači hlavní rozdíl a který je vhodný na výrobu hustých šťáv a který zase na ty čiré? Který je rychlejší a kterému to malinko více trvá? To všechno vám odpovím ve videu níže. Snad vám moje video s rozhodováním při koupi odšťavňovače pomůže 🙂
Jannina -
Jako určitě zvolit šnekový odšťavňovač. Uchovává více vitamínů a navíc odpadu je minimum. Nicméně jak u kterého. Měla jsem možnost porovnat phillips a kuvings. A jednoznačně lépe dopadl kuvings. Lépe odšťavní jablka, zbývá málo odpadu.
Limka -
A zvládne kuvings i listovou zeleninu? Ten můj s tím totiž vůbec nepohne…:( tak uvažuju o prodeji starého a koupě nového.