Jak vyrůst o pár centimentrů (aneb 7 tipů jak obléci malou postavu) - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak vyrůst o pár centimentrů (aneb 7 tipů jak obléci malou postavu)

Po delší době navazuji na seriál k osobnímu stylu a na to, jak konkrétně obléci zrovna vás s vašimi tělesnými parametry. Po nás s větším bříškem se vrhneme na malé postavy. Jak se oblékat, pokud k vám příroda nebyla štědrá v centimetrech na výšku a chtěli byste alespoň opticky vyrůst? Na ty s malým vzrůstem se zaměřuji přímo na přání jedné z vás, která mi psala milou zprávu a chtěla poradit, co nosit.Tak jsem se rozhodla z toho udělat článek a pomoci vám všem, které trápí stejný problém. Snad se vám nějaké finty budou hodit, budete se v nich cítit pohodlně a budou korespondovat s vašim stylem 🙂

Co tedy nosit, pokud chcete prodloužit postavu?

MINI DÉLKY

Pokud potřebujete přidat pár centimetrů, musíte se naučit více „odhalovat“, a pokud vás netrápí nějaká velká pomerančová kůže, vsaďte na mini sukně, kraťásky i třeba krátké bundy. Kalhoty nechte končit nad kotníky a prostě se snažte ukázat co nejvíce kůže. Samozřejmě záleží, v čem se budete cítit dobře, někomu budou vyhovovat ty krátké sukně, některá z vás se přeci jen bude lépe cítit v 3/4 kalhotách. A boty zvolte nejlépe v nude odstínu do špičky, nohu ještě víc protáhnou.

mala postava_mini delky

MONOCHROMATIKA

Vsaďte na tón v tónu a klidně se oblečte od hlavy k patě do jedné barvy. Neuvěřitelně vás to protáhne i malinko zeštíhlí. Jen dodržujte jedno pravidlo – mixujte materiály, top třeba z bavlny, kožená bunda a kalhoty denim. Výrazným potiskům a vzorům se při malém vrůstu raději vyhněte.

ton v tonu

MIDI SUKNĚ

Ty já naprosto zbožňuji a ty z vás udělají neuvěřitelně sexy ženu, ale také vám protáhnou nohy až do nebes. Sukně by měla mít zvýšený pas končit asi v půli lýtek. Volte spíše ty upnuté (pouzdrové) a k tomu podpatky. Nebude to mít chybu a budete koukat, jak povyrostete.

midi sukne

ŠIROKÉ DLOUHÉ KALHOTY

Podobného efektu jak s těmito sukněmi dosáhnete i se širokými kalhoty – tzv. palazzo. Abyste s nimi dosáhly žádaného efektu, tak by opět měly mít zvýšený pas a sahat až úplně na zem a pod ně si vezměte podpatky, nebo boty na platformě. Kalhoty by je měly překrývat. Skvěle protáhnou nohy.

siroke kalhoty

VERTIKÁLNÍ PROUŽKY NEBO PROPÍNÁNÍ NA KNOFLÍKY

Tady toto je asi jasné, svislé proužky, propínání na knoflíky, nebo nějaké podélné aplikace vytvářející vertikální linii opticky postavě také pomohou vyrůst.

splivavée vzory

SKINNY DŽÍNY

Ty vlastně nohy stáhnou, zúží a budou pak vypadat delší. Když k tomu ještě budou končit nad kotníky (pozor ale na ohrnování, to zkracuje) a vezmete si k nim lodičky, nikdo nebude věřit, že máte méně než 160 cm.

skinny

PODPATKY

K tomu snad ani není co říct, nejjednodušší způsob, jak vyrůst. V tom máme my ženy velkou výhodu, že můžeme takto přírodu ošidit. Ne každý se na podpatcích cítí, ale pokud chcete vypadat lépe a vysoce, bez nich to moc nepůjde. Zkuste třeba začít od platforem, nebo těch na klínku, ty jsou celkem pohodlné. Až se třeba dopracujete k jehlovému podpatku 🙂 Jen dodržujte jedno pravidlo – boty by měly být do špičky (stačí jen mírné), které na rozdíl od těch kulatých protáhnou nohu, případně s otevřenou špičkou. A ve stejném tónu, jako kalhoty (kombinace černé džíny a bílé tenisky vám bohužel ublíží). Když máte sukni, kraťasy, tak ideálně nude – v odstínu kůže, takže nic tam opticky nebude překážet a nic vám ty nohy „neusekne“. Potřebujete nohu protáhnout, to znamená vše navázat do stejných tónů, aby ten dojem nic nerušilo. Třeba bílé slim džíny a nude lodičky udělají wau efekt, to stejné černé kalhoty – černé boty na podpatku.

Naopak se třeba vyhněte volným maxi šatům, sukním a všemu, co má velké potisky, to vás bohužel „spolkne“.

Zdroj fotek: Pinterest, kde najdete i více inspirace s outfity 😉

NAKUPUJTE OBLEČENÍ PRO MALOU POSTAVU:

Pomohl vám tento článek? Na co byste chtěly, abych se zaměřila příště?

(3) Komentářů

  1. Skvele, suhlasim so vsetk! Clanok na podobny styl, len o zenach co maju par kil navyse, bol v poslednom cisle Madam Eva. Odporucam tiez.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial