Pro děti» Výlety s dětmi vol. 1 - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Pro děti» Výlety s dětmi vol. 1

Kam vzít děti na výlet? Taky občas bezradně tápete a čekáte, až vás něco osvítí? Třeba vám přijdou vhod moje tipy. Budu ráda, když do komentářů napíšete vlastní zkušenosti a poradíte ostatním, kam vyrazit.

vylety deti_nemecko park

Zábavní park Churpfalzpark (KLIK)

O tomto zábavním parku jsem se dozvěděla náhodou, když jsem klábosila se sestřenkou. Zeptala se, zda bychom se nechtěli přidat ke školnímu výletu. Churpfalzpark, strašný název. Ani se nedá vyslovit. Pozitivní ovšem je, že leží necelých 200 km od Prahy, těsně za hranicemi s Německem, takže ideální vzdálenost zvládnutelná i pro malé děti.

Při hromadném vstupném vyšel lístek 12 Euro na osobu, což je super. Ale samotný park mě zklamal. Byla jsem zmlsaná návštěvou Disneylandu a PortAventury. Churpfalzpark připomíná spíš matějskou pouť říznutou babiččiným květinovým záhonkem. Dekorace jsou tvořeny ve stylu sádrových trpaslíků a hřbitovních umělých květin. Prostě není to ono, ale co… Děti byly nadšené!

Na prohlídku parku jsme měli 5 hodin a nenudili jsme se. Kolotočů, skluzavek, trampolín a jiných atrakcí je tu dost. Nabídka občerstvení u stánku, který jsme navštívili, by mohla být na můj vkus rozmanitější, ale pokud vyhledáváte zmrzku, pivo a párek, tak to mají.

Hodnocení: za mě 2*z 5, za pětiletého Ondráška 5* z 5

vylety deti_fabula

Pohádková říše Fábula (KLIK)

Každé léto trávíme část prázdnin v jižních Čechách. Vzhledem k tomu, že třetí den začne být dětem naše chalupa i zahrada malá, musíme „chca – nechca“ vyrážet na výlety, abychom tu dovolenou všichni ve zdraví přežili. Naposledy jsme se vydali do pohádkové říše Fábula, která najdete v Kamenici nad Lipou.

Jedná se o bývalou opuštěnou budovu, kterou pár nadšenců přetvořilo v přívětivý pohádkový prostor. Hlavní atrakcí je zde putování pohádkovým světem a temným sklepením. Procházíte tu třeba ztracenou zahradou, mučírnou či peklem. Děti hledají cestu dál za pomoci pohádkových bytostí.

Dále v areálu najdete tvořivé dílny, Fábulovy hlavolamy, pohádkovou cukrárnu, zvěřinec, bludiště, divadélko a zážitkový hostinec. Tam jsme si ale bohužel moc nepochutnaly. Rozvařené špagety s mletým vepřovým v rajčatové omáčce bez sýru za 120 Kč. Nic moc… Co se týče vstupného, tak děti od dvou let za 125 Kč, dospělý 150 Kč. Doprovodný program se připlácí.

Hodnocení: Za mě 4* z 5, za pětiletého Ondru 5* z 5, za tříletého Leonka 3* z 5, protože se ve sklepení bál a chtěl pořád pryč. Myslím, že by tam znovu nejel.

vylety deti_vlacek

Výlet parní mašinkou

Pokud jste ještě nejeli historickou parní mašinou, tak to musíte rozhodně vyzkoušet. Je to zážitek pro celou rodinu. Z Jindřichova Hradce vypravují během letní sezóny dva parní vlaky. Jedna lokálka míří do Nové Bystřice, druhá do Kamenice nad Lipou. Obě trasy vedou malebnou scenérií. Malá nádražíčka střídají lesy a pole. Podél trati postávají lidé a mávají. Je to prostě boží!!! A ve všech vlacích je povolena přeprava kol. Cesta pro dospělého do Nové Bystřice a zpět vyšla na 250 Kč, děti od tří let 125Kč.

Hodnocení: za všechny cestující 5*z 5

zdrava svacinka

Tip: Pokud vám není jedno stejně jako mně, co vaše rodina během cest a výletů jí a pije, doporučuji vzít si s sebou vlastní svačinku. Ne vždy si můžete vedle párku s rohlíkem nebo smažáku koupit něco výživného. Je pravda, že i u nás doma si tři hlavy rodiny zavedli návštěvu Mekáče jako svůj výletní rituál, ale já je pak vždy zasypu hromadou zdravých svačinek i pití v podobě třeba džusů a ovocných pyré 🙂

Autor: Martina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial