Kam na stylové nákupy» Butik St.Martins - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kam na stylové nákupy» Butik St.Martins

Milé čtenářky, dnes vám chci představit další zajímavý obchod s nápaditým oblečením, který stojí za pozornost. Vede ho sympatická Alena Jarauschová, která sama byla dříve návrhářkou a v Plzni vedla butik se svojí tvorbou a dalšími českými designérskými značkami. Pak ale přišla do styku se zahraničními značkami, jako je dánská St. Martins a u té zůstala. Butik přestěhovala do Prahy a začal prodávat zejména oblečení od hlavního návrháře této značky, Tommyho Hyldahla.

stMartins_5

Nechci vás ale zatěžovat složitou historií, spíš se pojďme podívat, co v obchodě seženete v současnosti. Jen značka St. Martins to už není. Koncept oblečení, který u ni najdete, je dle Aleny jasný: praktický nosivý „vohoz“ přitom jedinečný ve střihu i kvalitě, dobře udržovatelný, stylově zapadající do předchozích kolekcí ale vždy něco malého „nad“. Ke značkám, které to momentálně splňují a v obchodě mají hlavní slovo, jsou italská Deha, progresivní Maison Scotch a oblíbená brazilská Melissa prodávají voňavé gumové boty.

stMartins_9

Jelikož její butik funguje už nějaká léta a nabízí neotřelé a originální oblečení, získala si celkem širokou klientelu, jak říká: „Moje zákaznice v podstatě jinam nechodí, nemají proč, starám se o jejich šatníky i botníky :-).“ A ceny v obchodě? Ty odpovídají kvalitě, stálé zákaznice mají výhody v podobě slev a dárku celoročně.

Co ale do tohoto obchodu přivedlo mě? Značku St. Martins znám již ze svých mladých let z Brna, kde měla také zastoupení, a měla jsem od ní nádhernou zimní bundu. Byla jsem z ní tenkrát úplně paf, byla z úchvatného materiálu, nikdy jsem v ní nemrzla a střih byl také hodně zajímavý. Našetřila jsem si na ni ze svých brigád a byl to jeden můj z prvních velkých fashion úlovků. Takže k této značce mám velkou vazbu. A kousek od tohoto butiku jsem chodila i do zaměstnání a často kolem procházela, třeba když jsem šla na oběd do blízké restaurace Dynamo. Vždycky jsem si říkala, že tam musím zajít, ale pokaždé jsem tak pospíchala, že mi to nevyšlo. Až teď 🙂 A jsem za to ráda. Jestli tedy půjdete kolem (obchod se nachází kousek od Národní třídy), určitě se sem také zajděte pokochat 😉

A teď ještě malá virtuální prohlídka (další záběry naživo jste mohli vidět i v tomto VLOGU) 😉

stMartins_1 stMartins_2 stMartins_3 stMartins_4 stMartins_6 stMartins_7 stMartins_8 stMartins_10 stMartins_11

Adresa butiku:

V Jirchářích 8
110 00, Praha 1

http://www.st-martins.cz

Slyšeli jste o tomto obchodě, nebo v lepším případě, byli jste tam už?

 

(2) Komentářů

  1. Pingback: Co se děje» To NEJ z ČERVNA 2015 | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial