Recept» Banánová buchta s čokoládou a oříšky

Původně jsem tento recept ani nechtěla dávat na blog. Potřebovala jsem vymyslet něco rychlého s přezrálými banány, které se nám sešly doma. A vznikla z toho tato buchta. A byla tak vynikající, že jsem se nakonec rozhodla s vámi o recept podělit. Čokoládu jsem použila z velikonočního králíčka, který nám tu netknutě ležel už delší dobu a dcera z toho byla trošku zděšená, proč ho lámu na kousky, tak jsme buchtě začali bizarně říkat „králíčková“. Mohla se po ní pak utlouct 🙂
Ingredience:
- 5 přezrálých banánů – rozmačkaných na kaši
- 2 hrnky mouky (můžete namixovat hladkou s celozrnnou)
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 1/2 hrnku bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- hrst nasekané čokolády
- hrst nasekaných ořechů (já použila mandle)
Postup:
1. Předehřejte si troubu na 180°C.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl.
3. Vedle ve střední míse vyšlehejte do pěny máslo s cukrem. Následně přidejte vejce, rozmačkané banány, jogurt a vanilkový extrakt. Vše důkladně rozšlehejte.
4. K moukám přilijte tuto řídkou směs, nasypte k nim čokoládu a nasekané ořechy a vše promíchejte.
5. Těsto vlijte na pečícím papírem vymazaný plech a nechte péct cca na 25 minut (hlídejte jen, aby se nespálila z vrchu, můžete ji ke konci zakrýt i alobalem). Vyzkoušejte špejlí, jestli je těsto hotové i uvnitř a nechte vychladnout. Dobrou chuť 😉
Původní recept: Thewiegands.com.