Recept» Květákové placičky

Další obědová variace vhodná i pro ty nejmenší. Květákové placičky jsou jako dělané do malých ručiček a děti se s nimi vypořádají bez naší asistence. Lze je určitě podávat i na svačinu nebo večeři. Pro nás dospělé stačí, když si k nim nachystáme sweet chilli sauce, ve které je budeme namáčet a užívat si každé křupavé sousto 😉
Na jaký způsob upravujete květák vy?
Ingredience:
- 1 květák
- 1 větší hrnek strouhaného sýru (ideálně čedar)
- 3 vejce
- 2 malé cibule
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 3 lžíce na jemno nakrájené petržele
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř
Postup:
1. Květák omyjte, naporcujte na růžičky a uvařte do změknutí. Následně jej v hrnci rozmačkejte šťouchátkem na brambory.
2. Rozehřejte troubu na 200°C.
3. Do větší mísy přendejte rozmačkaný květák a ostatní ingredience. Dochuťte solí a pepřem.
4. Směs pořádně rukama promíchejte a tvarujte z ní kuličky, které pak na plechu vystlaném pečícím papírem jemně zploštěte.
5. Pečte 20 – 25 minut do lehkého zezlátnutí.
Jana -
tohle zkusím, květák mám ráda 🙂
klára -
je snídaně a ja mám na květák takovou chuť!! tohle hned zkusím, mnam!
Iveta -
Byly moc dobre. Kvetak mam rada i jen tak zapeceny, tohle ale odted bude ma nejoblibenejsi uprava. Moc dekuji za tip a i za cely tvuj inspirativni blog. Jen v nem prosim pokracuj dal 🙂
Alizia -
Iveto, moc děkuji za zpětnou vazbu, mám vždycky radost, když někomu moje recepty chutnají 🙂 Právě takové skvělé komentáře a milé čtenářky mě motivují pokračovat dál 🙂 Takže taky díky!
Blog.kafeadort.cz -
Ahoj Alizie,
Chtela bych ti konecne napsat, ze se casto divam na tve stranky a zrovna tenhle tvuj recept me velmi zaujal. Uz jsem ho delala dvakrat. Davam do nej jeste ruzne bylinky a trochu cesneku anebo k placickam delam dipy a je to vyborne!
Alizia -
Jsem ráda, že se recept takto ujal a chutná 🙂
Katka -
Zdravím, recept mně ochutnal. Děti to zatím nejedí, ale jednou se snad chytnou. Děkuji za inspirací….:)
Alizia -
U nás jsou chutě dětí taky dost nevypočitatelné 🙂
Petra -
Výborný recept, moc děkuji.