Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Pomazánka z červené řepy

Nedávno jsem u farmářů koupila svazek červené řepy a doma přemýšlela co s ní. Většinou ji peču i s brambory jako přílohu, ale tentokrát jsem si říkala, že z ní zkusím něco jiného. Tak jsem se pustila do pomazánky. Až na dlouhé vaření řepy je rychlá a jednoduchá. Podávanou na opečeném chlebu třeba ještě se sýrem nebo šunkou z ní uděláte originální a zdravou večeři. A chutnou samozřejmě taky, o tom žádná 🙂

beetroot dip

Ingredience:

  • 2 větší červené řepy
  • 1 kostka lučiny (100g)
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžičky sojonézy nebo obyčejné majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • slunečnicová semínka

Postup:

1. Obě dvě řepy v celku a neoloupané uvařte do změknutí (trvá to cca 1 hodinu).

2. Ještě teplé je oloupejte a následně nastrouhejte nahrubo.

3. Nastrouhanou řepu přendejte ji do misky, kam k ní postupně přidejte ostatní ingredience – lučinu, jogurt, sojonézu, rozmačkaný stroužek česneku, pár kapek citrónové šťávy a sůl dle chuti.

4. Vše pořádně promíchejte a posypte slunečnicovými semínky.

Máte rádi řepu? Jak ji upravujete vy?

 

4 komentáře

  1. Jéé, děkuju za tip, zrovna jsem dostala pár řep a jediný co mě napadlo je odšťavnit:-), takže pomazánku určitě zkusím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial