Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

«Recept» Jogurtová bábovka s jablky a brusinkami

Moje první bábovka (když nepočítám ty z písku). A musím se pochválit, že se dost povedla. Hledala jsem nějakou zdravější verzi a ideálně s ovocem, aby nebyla příliš suchá. U nás buchty musí mít totiž vždy nějakou náplň, jinak by je asi nikdo nejedl 🙂 Bábovka vyšla parádně vláčná a chutná, že si nikdo nestěžoval. Pro mlsné dětské jazýčky je také vhodná, dcerka jí do pusy rvala o  sto šest 🙂

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 300g bílého jogurtu
  • 3 menší jablka (nebo 2 větší) oloupaná a nakrájená na malé kostičky
  • 100g rozpuštěného másla
  • 50g sušených brusinek
  • 150g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 150g špaldové mouky hladké (nebo pšeničné hladké mouky)
  • 160g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 sáček bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

1. Rozehřejte troubu na 180°C a oloupaná a nakrájená jablka pokapejte citrónovou šťávou.

2. Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte společně s cukrem do pěny. Následně přidejte jogurt, rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci. Promíchejte a vsypte mouky s práškem do pečiva a skořicí. Vše důkladně smíchejte.

3. Do těsta přidejte jablka a dobře propláchnuté brusinky.

4. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh a do celé směsi ho jemně a pomalu přimíchávejte.

5. Vymažte a vysypte formu na bábovku a nalijte do ní celé těsto.

6. Pečte 50 – 60 minut do lehkého zezlátnutí.

Původní recept: Recepty.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial