Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

«Recept» Bylinkové kostky s podmáslím

Poslední dobou mi dcera vůbec nechce jíst chleba a cpát ji jenom bílýma rohlíkama nechci. Takže jsem se porozhlédla po nějakém receptu na pečivo, které by jí mohlo chutnat a nám taky. Tady ty bylinkové kostičky mají velkou výhodu, že jsou rychle hotové, velmi jednoduché a po bylinkách krásně voňavé, že není potřeba je ani příliš solit. Navíc si můžete navolit jejich velikost, aby byly dětem akorát do ruky.

(Mimo to jsem ještě zkoušela pletýnky od Kivi (kdo sleduje můj FB, mohl výsledné dílo už vidět) a po těch se rovněž slehla zem, doporučuji!)

Co dáváte dětem za pečivo vy? 

Ingredience:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 2 hrnky špaldové mouky hladké (nebo případně hladké mouky)
  • 1 sáček bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hrnek másla nakrájeného na malé kostičky
  • 4 snítky rozmarýnu, pažitka, bazalka (bylinky dle chuti)
  • 1a1/2 hrnku podmáslí + cca 1/2 hrnku na potření 

Postup:

1. Rozehřejte si troubu na 230°C a nachystejte si 2 plechy vystlané pečícím papírem.

2. Ve velké míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, sodu, cukr a sůl.

3. Do mísy přidejte na kostičky nakrájené máslo a pořádně rukama spojte se sypkou směsí.

4. Až vznikne jemná drobenka, přisypte bylinky dle chuti a opět promíchejte.

5. Nakonec velmi pomalu za průběžného míchání přilévejte podmáslí.

6. Všechno zpracujte na vláčné těsto.

7. Přeneste těsto na pořádně pomoučněný vál nebo kuch. desku a ještě ho v mouce oválejte a lehce otlučte o plochu, aby bylo pevné a nerozpadalo se. Následně ho rozválejte na větší čtverec a vykrajujte v něm malé čtverečky. Velikost záleží na vás, já dělala cca 3×3 cm.

8. Vykrojené kostičky přeneste na plech (nechejte mezi nimi malé rozestupy, v troubě nakynou) a potřete je podmáslím. Pečte 10 – 15 minut lehce dozlatova.

Tip: Upečené a vychladlé kostky můžete dát i na mrazák a vždy je rozpéct čerstvé.

Původní recept: Marthastewart.com.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial