Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Špagety s uzeným tofu v rajčatové omáčce

Jako bývalá vegetariánka stále nedám dopustit na bezmasé pokrmy a sójové výrobky u nás mají svoje stálé místo. Tyto špagety s tofu dělávám téměř každý týden, patří už k naší obědové klasice. Jsou extra rychlé a chutné jakbysmet 😉

Ingredience na 2 porce:

  • půlka balení špaget (mám oblíbené celozrnné od Alnatury z DM)
  • 1 větší kostka uzeného tofu
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku (záleží na vašich chutích)
  • olivový olej
  • strouhaný sýr na posypání
  • koření: oregano, bazalka, sůl a pepř
  • případně 1 cuketa

Postup:

1. Uvařte špagety dle postupu na obalu.

2. Mezitím ve větší pánvi orestujte na olivovém oleji cibulku, po chvíli do ní přidejte tofu a lehce opečte.

3. Můžete přidat i cuketu nakrájenou na menší kousky. Lehce osolte a okořeňte dle libosti a přilejte do směsi trošku vody a nechte cuketu podusit než bude měkká cca 5 minut.

4. Na závěř do pánve přilejte obsah plechovky nakrájených rajčat (trošku můžete i zředit vodou), prolisujte česnek a ještě dle chuti přisolte a opepřete.

5. Pod pokličkou nechte ještě tak 3-5 minut probublat, aby se spojily chutě.

6. Omáčku smíchejte se špagetami a podávejte s nastrouhaným sýrem a případně čerstvou bazalkou 😉

Jak jste na tom s bezmasými obědy vy, mají u vás stálé místo? Jestli ano, co patří k vaším oblíbeným receptům? 

Btw: pokud hledáte inpiraci právě na bezmasé pokrmy, Kusanec nedávno na svém blogu dávala tip na kuchařku plnou takových jídel 😉

6 komentářů

  1. Dobrý den,máte výborné recepty.Dnes jsem vařila Vaše Špagety s uzeným tofu v rajčatové omáčce a bylo to
    výýýýýborné.Přeji Vám hodně výborných receptů budu se těšít.Zdraví Judita (důchotkyně).

  2. přeji pěkný den,
    jak jsem je rychle uvařila, tak jsem je ještě rychleji snědla 😉 .. přidala jsem ještě kapku smetany na zjemnění (protože jsem měla rajčata s paprikami – pikantní z lidlu italský týden) a dala hoblinky parmazánu.. obě varianty jsou výtečné, plné chuti a uzené tofu odteď zbožňuji 😉

  3. Koupila jsem tofu poprvé, ale natural s bazalkou, tak snad to nebude vadit. Už vím co bude dnes k večeři :-). Děkuji

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial