Recept» Špagety s uzeným tofu v rajčatové omáčce

Jako bývalá vegetariánka stále nedám dopustit na bezmasé pokrmy a sójové výrobky u nás mají svoje stálé místo. Tyto špagety s tofu dělávám téměř každý týden, patří už k naší obědové klasice. Jsou extra rychlé a chutné jakbysmet 😉
Ingredience na 2 porce:
- půlka balení špaget (mám oblíbené celozrnné od Alnatury z DM)
- 1 větší kostka uzeného tofu
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku (záleží na vašich chutích)
- olivový olej
- strouhaný sýr na posypání
- koření: oregano, bazalka, sůl a pepř
- případně 1 cuketa
Postup:
1. Uvařte špagety dle postupu na obalu.
2. Mezitím ve větší pánvi orestujte na olivovém oleji cibulku, po chvíli do ní přidejte tofu a lehce opečte.
3. Můžete přidat i cuketu nakrájenou na menší kousky. Lehce osolte a okořeňte dle libosti a přilejte do směsi trošku vody a nechte cuketu podusit než bude měkká cca 5 minut.
4. Na závěř do pánve přilejte obsah plechovky nakrájených rajčat (trošku můžete i zředit vodou), prolisujte česnek a ještě dle chuti přisolte a opepřete.
5. Pod pokličkou nechte ještě tak 3-5 minut probublat, aby se spojily chutě.
6. Omáčku smíchejte se špagetami a podávejte s nastrouhaným sýrem a případně čerstvou bazalkou 😉
Jak jste na tom s bezmasými obědy vy, mají u vás stálé místo? Jestli ano, co patří k vaším oblíbeným receptům?
Btw: pokud hledáte inpiraci právě na bezmasé pokrmy, Kusanec nedávno na svém blogu dávala tip na kuchařku plnou takových jídel 😉
Jitka Marková -
Dobrý den,máte výborné recepty.Dnes jsem vařila Vaše Špagety s uzeným tofu v rajčatové omáčce a bylo to
výýýýýborné.Přeji Vám hodně výborných receptů budu se těšít.Zdraví Judita (důchotkyně).
Alizia -
Moc děkuji, Judito 🙂
zuzka -
přeji pěkný den,
jak jsem je rychle uvařila, tak jsem je ještě rychleji snědla 😉 .. přidala jsem ještě kapku smetany na zjemnění (protože jsem měla rajčata s paprikami – pikantní z lidlu italský týden) a dala hoblinky parmazánu.. obě varianty jsou výtečné, plné chuti a uzené tofu odteď zbožňuji 😉
Alizia -
Tak to jsem ráda, že chutnalo 🙂
Milena -
Koupila jsem tofu poprvé, ale natural s bazalkou, tak snad to nebude vadit. Už vím co bude dnes k večeři :-). Děkuji
Marcela -
Dobrý den,
musím moc pochválit recept. Jednoduché a přitom velice dobré. Děkuji, určitě zopakuji.