Recept» Zapečené krůtí kousky s cherry rajčátky

Když se dívám zpětně do svých receptů, zásobuji vás zejména samými sladkostmi. To asi proto, že je tak ráda připravuji a samozřejmě i jím 🙂 Ale abyste si nemysleli, že doma žijeme jen z buchet a muffinů, občas sem hodím i recept na něco slaného, třeba k obědu. Všechny tyto jídla musí splňovat 3 kritéria: být rychlá a snadná na přípravu, relativně zdravá (tzn. obsahovat nějakou tu zeleninu) a samozřejmě chutná!
Krůtí maso mám mnohem raději než třeba kuřecí. Je totiž pro naše těla mnohem více prospěšnější, snadno se tráví a obsahuje mimo jiné L-tryptofan, aminokyselinu zlepšující náladu. Proto tento recept patří k mým oblíbeným a je sázkou na jistotu, když si doma chceme rozmazlit naše chuťové pohárky.
Ingredience (na 2 porce):
- 300g krůtích prsou nakrájených na malé plátky a lehce naklepaných
- 100g čedar sýru, nastrouhaného na hrubo
- 1 lžíci kremžské horčice
- 3 lžíce mléka
- 150g cherry rajčátek
- olej na vymazání zapékací mísy
- sůl a pepř
Postup:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Nachystejte si zapékací misku, vymastěte ji a naskládejte do ní vedle sebe kousky krůtího masa. Měly by pokrýt celé dno. Lehce je osolte.
2. V malé misce si smíchejte nastrouhaný sýr, křemžskou hořčici a mléko. Touto směsí rovnoměrně a po celé ploše potřete krůtí maso. Celé pak jemně opepřete a po stranách misky (kolem masa) rozprostřete cherry rajčátka.
4. Dejte péct do trouby na 20 – 30 minut dokud sýr na mase lehce nezezlátne.
5. Podávejte s bramborami – buď pečenými, vařenými nebo bramborovou kaší a polijte šťávou ze zapékací misky. Rajčata v ní můžete i rozmačkat.