«Recept» Netradiční avokádové sušenky - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

«Recept» Netradiční avokádové sušenky

V poslední době mě opět chytla výroba různých dobrot, zejména sušenek, které můžete v tomto slunečném počasí mlsat na výletech nebo u vody. Jak asi víte, jsem zastánce převážně zdravějších potravin, takže žádné tučné a přeslazené pochutiny u mě nenajdete 😉 K mým nejoblíbenějším pokrmům patří avokádo na všechny způsoby a když jsem zde narazila na recept avokádových sušenek, bez diskuze jsem se do nich pustila. Překvapila mě však jejich sladká chuť, na kterou u avokáda nejsem zvyklá. Tento recept bych tedy nazvala jako zajímavý experiment jehož výsledkem je netradiční sladko-kyselo-slaná chuť, které časem podlehnete a budete chtít více a více 🙂 Pokud jste spíše na slané, vylepšit tyto sušenky můžete pomazánkou ze zbylé lučiny s rozmixovaným avokádem, nebo je potřít tvarohem či zakysanou smetanou a posypat pažitkou.

Ingredience na sušenky:

– 100 g másla
– půlka zralého avokáda
– 120g lučiny nebo jiného krémového sýra
– 120g třtinového cukru
– 2 polévkové lžíce citronové šťávy
– 1 lžíci pomletého máku
– 230g hladké mouky (já použila špaldovou)
– půl lžičky jedlé sody

Pomazánka:

– zbylá půlka avokáda
– 100g lučiny
– šalotka nebo pažitka

Postup:

Předehřejte si troubu na 190°C a vyložte alespoň 2 plechy pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte rozmačkané avokádo, lučinu, cukr, citrónovou šťávu a mák. Vše pořádně smíchejte. Následně přisypte mouku a jedlou sodu a těsto zpracujte. Malou lžičkou tvořte z těsta malé hromádky, které skládejte rovnou na pečící papír. Případně těsto můžete na plechy aplikovat v sáčku s malým otvorem (to se mi však nepovedlo). Výsledek můžete vidět níže.
Pak už jen naplněné plechy šoupněte do trouby a pečte asi 15 minut do zlatova. Nechte vychladnout a můžete zobat. Případně potřete s již zmíněnou pomazánkou. Tadá, chutná svačinka se může podávat 🙂

(Omluvte kvalitu fotek, které jsou trošku mázlé. Potřebuji nový foťák, ten můj stávající je bída…)
Máte rádi avokádo? A jak se tváříte na sladko-slané kombinace?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial