«Recept» Netradiční avokádové sušenky

V poslední době mě opět chytla výroba různých dobrot, zejména sušenek, které můžete v tomto slunečném počasí mlsat na výletech nebo u vody. Jak asi víte, jsem zastánce převážně zdravějších potravin, takže žádné tučné a přeslazené pochutiny u mě nenajdete 😉 K mým nejoblíbenějším pokrmům patří avokádo na všechny způsoby a když jsem zde narazila na recept avokádových sušenek, bez diskuze jsem se do nich pustila. Překvapila mě však jejich sladká chuť, na kterou u avokáda nejsem zvyklá. Tento recept bych tedy nazvala jako zajímavý experiment jehož výsledkem je netradiční sladko-kyselo-slaná chuť, které časem podlehnete a budete chtít více a více 🙂 Pokud jste spíše na slané, vylepšit tyto sušenky můžete pomazánkou ze zbylé lučiny s rozmixovaným avokádem, nebo je potřít tvarohem či zakysanou smetanou a posypat pažitkou.
Ingredience na sušenky:
– 100 g másla
– půlka zralého avokáda
– 120g lučiny nebo jiného krémového sýra
– 120g třtinového cukru
– 2 polévkové lžíce citronové šťávy
– 1 lžíci pomletého máku
– 230g hladké mouky (já použila špaldovou)
– půl lžičky jedlé sody
Pomazánka:
– zbylá půlka avokáda
– 100g lučiny
– šalotka nebo pažitka
Postup: