V kůži mámy blogerky: Jane Bond z Love-Fashion - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky: Jane Bond z Love-Fashion

Už dlouho jsem přemýšlela koho oslovím na rozhovor do mé rubriky V kůži mámy blogerky. Až když jsem na jedné blogerské akci uviděla vystajlovanou Janču s těhotenským bříškem, bylo mi to jasné. Tuto ženskou musím vyzpovídat! Jane Bond (jak si přezdívá, proč, to se můžete dozvědět na jejím webu, vyrábí a prodává oblečení a vlasové čelenky). Jana jednoho prcka čeká, ale doma už jednu princeznu má, a to tří a půl letou Kristýnku, které přezdívá Kikča. Takže je to už pěkně ostřílená máma, která k tomu ještě fotí outfity na blog Love-fashion a vede svoji módní značku. Určitě je velkou inspirací a já vám s ní teď přináším rozhovor!

jane bond_1

Jani, ty máš vlastně blog dohromady ještě s Janičkou pod názvem Love Fashion. Pamatuješ si ještě, z jakého popudu jste si ho založily? Myslím, že se skvěle doplňujete a díky tomu, že každá máte trochu jiný styl, je váš blog hodně pestrý a taky jedinečný ☺

Já vlastně už s blogem koketovala dřív. S jinou kamarádkou a nebyl to vlastně ani blog, jen taková stránka na FB. Ale naše cesty se rozešly, když jsem porodila.

Jinak blog jako takový založila Janička sama a delší dobu mě lanařila ať do toho jdu s ní. Mně se z počátku moc nechtělo, možná i díky těm negativním zkušenostem. Ale dneska jsem ráda. Je to nejen něco, co mě baví (někdy i pěkně leze krkem, pravda) :-), ale udržuje mě to v realitě toho ženskýho světa. Kabelky, botičky, hadříky a tak. A musím říct, že jsem ohromně ráda jak si se mnou v poslední době píšou normálně čtenářky, který už beru jako vlastně takový kámošky 🙂 Tohle je na blogu super a tohle mě v poslední době ohromně baví. Když mi někdo napíše, že se pobaví nad článkem a měl ráno na prd… :))

Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

Já teda nejsem úplně super čtenář. Ale jsem závislák na Instagramu. Sleduju pár fajn maminek, ale spíš koukám na zahraniční blogerky a jejich fotky. Elena Gallant Girl, Maffashion, Lydia Elise Millen, Glamazon, Ohhcouture, Ninasuess, AlexandraLapp, Mylifeincolors, Fabmuses…

Z českých na koho koukám? Asi určitě Peťu Lovely Hair a Natálku Kotkovou. U obou jsou to i osobní sympatie. Jsou strašně fajn a moc jim přeju další úspěchy. Je skvělé vidět, že jim to jde a baví je to 🙂

jane bond_3

Jak zvládáš rodičovské povinnosti, práci (obchod a módní značku Jane Bond) a blogování? Máš osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas? 

No, teď na začátku třetího trimestru, podruhé těhotná to stojí dost za prd 😀

Je mi pořád blbě a co můžu, přehazuju na manžela, nebo zaměstnance. Už prostě moje tělo nezvládá co dřív. Takže jsem vděčná upřímně řečeno za každou pomoc a možnost oddechu.

První těhotenství byl sen a pohodička, kdy jsem šla do práce a jen na kontrolu do špitálu a tam mě nechali rovnou odrodit. Pár dnů na to jsem už prodávala na tehdejším Dyzajn Marketu i s malou a kočárem. Nechápu jak jsem to tenkrát dala. Ale museli jsme. Manžel byl po moc ošklivém zranění a tak nějak všechno padlo dost na mě.

Dnes už bych to asi nedala a máme to spíš naopak.

Jak nejraději trávíš svůj volný čas, když nic nemusíš? (Případně jak bys ho chtěla využít?)

Já si vlastně neumím moc užít volný čas. Nikdy jsem to neuměla. Vždy jsem ho trávila v práci, která mě činila neskutečně šťastnou. Dneska už je to jinak. Kristýnce budou 4 a když vidím jak rychle roste, nejradši bych nedělala nic, všechno zabalila, vyhodila počítač i telefon a jen si to s ní prostě užívala. Bohužel to nejde… Takže volný čas je de facto s rodinou, nebo s prací, která není vidět.

Ale kdybych si to mohla udělat, jak bych chtěla, tak se těším na cestování. Až celá rodinka vyjedeme někam, kde to neznáme … to by byl takový ideální sen. Bez toho počítače a telefonu samozřejmě 🙂

Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou? 

Určitě jsem se změnila. I lidi kolem mě se změnili. Někdo zůstal, většina odešla. Většina bezdětných. Upřímně mě překvapila po porodu reakce okolí víc než samotný fakt, že mám teda doma to dítě.

Lhala bych, kdybych řekla, že mi dítě nevzalo svobodu. Ale člověk v tom momentu opravdu dospěje, stane se opravdu zodpovědným a všechno mu tak nějak po čase a po vstřebání toho šoku dojde. Dneska je to super a Kikču si vážně užíváme. Má tu chytrolínskou kecací fázi a vede s náma takový rozmluvy, že to je prostě za všechny prachy. Je to naše totální zrcadlo a čím je větší, tím jí milujeme oba víc.

Můj život už se navždy změnil, ale nikdy bych ho ani přes ty nervy a únavu neměnila. Mam jackpot v chlapovi a k tomu bezvadnou princeznu a další na cestě… Víc není potřeba 🙂

Čím se rozmazluješ?

Těžká otázka 🙂 Ale nebudu lhát. Jsem marnivá slepice a mám ráda boty a kabelky. Bot mám tolik, že to nemá ani smysl řešit za ta léta hromadění, ale kabelky vybírám velmi opatrně. Takže ráda bych se rozmazlila jednou, na kterou koukám už mraky dlouho a ne a ne za to dát ty prachy :-)))

Ale přiznávám, že jsem po letech našla skvělou kadeřnici a to Sašu ze salonu Joshua, takže jednou za 3-4 měsíce jdu na vlasy…pravda :)))

jane bond

Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

V tomhle je to na každý z nás. Na jednu stranu asi ano, ale na druhou zase nemám ráda to přehnaný snažení dnešní doby. Jsi matka po porodu a hned musíš do fitka. Ježiš to je taková hovadina tohle. Každý to má nějak jinak, ale nemám ráda podsouvání mouder typu, když já můžu, tak ty jsi jen líná a já jsem víc. Takový hašteření o ničem.

Takže beru to tak, že pro někoho není důležitý být atraktivní a nosit podpatky a výstřih a všelijaký vymoženosti na krásu. Ale zase pokud to někomu dělá dobře v jeho sebevědomí, tak proti gustu… spíš jen všeho s mírou a neponižovat u toho ty druhý maminy, který to mají jinak. Protože špatně ani dobře není ani jedno z toho. Každá kopeme sama za sebe a každá máme jiný priority.

Máš nějaké své kosmetické vychytávky, kterými třeba ušetříš dobu strávenou v koupelně, a podělíš se s námi o ně? 

Manžel mi dal k vánocům arganový olej. Nejdřív jsem koukala dost skepticky, ale musím říct, že ho miluju a pomalu se dostávám k té “bio” kosmetice, která jak zkouším mi vyhovuje skvěle.

Jinak supr tip je asi Bioorganica a kosmetika od Zuii. Mám primer a rtěnku a je to pecka. Taky nedám dopustit na takovou tu věc na kruhy pod očima od NYX. Je skvělá a když vypadam vážně dost zle, tak to mi vždycky pomůže oddálit můj vzhled od zombie po ránu… :-)))

No a pak jsem strašně rtěnková. Takže 16ti hodinovky od Dermacolu jsou mega pecka. Taky Sephora nemá špatný, ale záleží od odstínu ta jejich pigmentace. :-)))

Jooo a asi poslední věc je řasenka na obočí z DMka 🙂

Není tajemstvím, že očekáváš svého druhého mrňouse. Máš pocit, že to druhé těhotenství je nějaké jiné? Pozoruješ jiné příznaky, které jsi u prvního těhotenství neměla a jak na bříško reaguje Tvoje první dcera? 

O jéééje jinééé. Je to naprosto jing a jang. S Kikčou jsem byla úplně v super formě a absolutně nic nebylo problém. Fakt. Otevřela jsem obchod, sama jsem jezdila na burzy od 7 ráno a vybírala zboží, těhotná jsem to tahala a vyvěšovala. Jakože to vážně nechápu dneska. Byla jsem taková superžena rozjetá jak parní válec. :-)))

Teď jsem chcípáček a až na pár dnů jsem de facto 4 měsíce doma. Buď bych zvracela, nebo omdlívala. Ani jedno není dobře, kór když je zima a pod kabátem není vidět pupek. Takže mám spíš strach, kdybych někde na ulici padla, tak mě tam nechají ležet…

Kristýnka i Marek (manžel) mi pupík osahávají, hladí. Je to vážně kouzelný. Marek si s ním fakt povídá a malá už taky, když vidí jak to dělá táta. A do toho si vymýšlí nějaký příběhy. Jakože tam na ní klepe to mimino z bříška, ona pak na to při usínání v posteli hlásí, že až tu budeme 4, tak udělá miminku místo a bude plakat bé bé bé a budeme v posteli všichni 4 spinkat spolu. Myslím, že reálná žárlivost asi určitě trošku přijde, ač už víme do čeho jdeme, tak to bude zase jiný. Ale nebojím se říct, že se vlastně všichni těšíme. A kdyby to bylo trošku jednodušší v životě, tak bych těch capartů brala klidně víc. :-))) Uvidíme…

Na co se v nejbližší době nejvíc těšíš? 

Hele asi na porod, až mi ten malý těhotenský očistec skončí :-))) a taky na jaro … :-)))

Chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Nevím jestli bych měla zrovna já předávat nějaká moudra 🙂

Asi popřeju krásnej den a ať se vám daří.

A asi i poděkuju, že tohle měl sílu někdo dočíst 😀

LOVE-FASHION

(4) Komentářů

  1. Dobré ráno, Alice, musím říct velmi příjemné čtení. Určitě bych uvítala takových článku od jiných úspěšných maminek víc. Pěkný den a děkuji …..

  2. Pingback: Outfit: Proč citrónová limonáda spraví úplně všechno | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial