Dezinfikuje, navoní i narovná oblečení: LG Styler v důkladném testu - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Dezinfikuje, navoní i narovná oblečení: LG Styler v důkladném testu

Začátkem léta mi přišla nabídka otestovat LG Styler. Pod tímto pojmem jsem absolutně neměla ponětí, co mám čekat. Napadlo mě styler vlasů, ale oblečení? Navíc, na obrázku vypadal jako skříň s vysokým leskem, vlastně i jako trochu lednice. Dlouho jsem ale váhala, jestli ho vážně využiji, ale řekla jsem si, že mě tato novinka vlastně zajímá a mohla by mi ulehčit práci. Takže LG Styler mám už nějaký ten měsíc na přechodnou dobu (bohužel) doma a dnes bych vám chtěla shrnout moje dojmy z něj, abyste zjistili, jestli ho nutně potřebujete nebo ne 🙂

lg_styler_1

Na jakém principu funguje:

LG Styler vlastně funguje jako taková velká napařovací žehlička. Vevnitř jsou otvory, které vypouštějí páru (různě dle nastavené intenzity). Proto je jeho druhý název „parní osvěžovač oděvů„. Zároveň se pohybuje i držák s ramínky, takže oblečení je během puštěného režimu v pohybu a lépe se provětrá.

lg_styler_3

Co LG Styler umí:

Osvěžovat oblečení – navonět ho

Tuto funkci jsme teď v létě opravdu hodně využili 🙂 Do Styleru se dají vložit voňavé papírky do sušičky, takže oblečení krásně navoní (ale nemusí, dá se tato možnost vypnout). Po dni v šatech ve vedrech bych je normálně asi hodila do pračky, ale teď mi stačilo je dát do této mašinky a krásně opět voněly a vydezinfikovaly se. Dávala jsem tam tak i mužovi košile a liboval si 🙂 Umí odstranit i z obleční kouř, ale to jsem moc neměla příležitost vyzkoušet, do zakouřených míst nechodím.

lg_styler_2

Vydezinfikovat textilie

Naschvál píšu textilie, protože tam nemusíte dávat jen oblečení, ale třeba dětem i plyšáky, nebo polštáře, deky apod. Ve Styleru je polička, kam se tyto věci dají položit (jen pozor aby nezakrývaly otvory, odkud jde pára) a právě díky horké páře se zabijí veškeré nežádoucí bakterie i roztoči. Plyšáci se tak rychle neopotřebují, nemusíte je tak často prát a řeší i problém, co s polštáři, když je nenacpete do pračky. Já vlastně využila obě funkce, asi po hodině a půl byly věci voňavé a dezinfikované. Je to super, když má třeba dítě plyšového mazlíčka, se kterým tráví 24 hodin denně a jeho praní v pračce a sušení by po něj asi znamenalo konec světa. Na tu hoďku a půl už jde „ulít“ 🙂

lg_styler_6

Narovnat pokrčené oblečení a udělat puky na kalhotech

Nevyžehlí tedy úplně všechno oblečení na 100%, záleží také z jakého je materiálu. Třeba košile z tlusté bavlny dokonale vyžehlená nebyla, na to je vážně potřeba pořádná žehlička. Ale třeba moje letní šaty, bavlněná trička i lehké košile Styler zmákl narovnat na 1*. Když jsem tedy věděla, že si večer chci obléci ty konkrétní šaty a nebyly úplně v kondici, šoupla jsem je tam a už jsem se o nic nemusela starat. Nebo když jsme se vrátili z dovolené a já z kufru vytáhla nějaké pomačkané kousky, které nebylo potřeba prát, Styler mi ušetřil hodně času i práce je pěkně narovnat.

Ve dveřích je přidělaná i taková deska, pod kterou můžete vložit kalhoty a vytvoří vám puky. Kalhoty se tam ale musí vložit důkladně, ať se zvýrazní opravdu tam, kde chcete, jinak to taky myslím, ušetří práci.

lg_styler_7

Dosušit oblečení

Znáte to, prádlo na věšáku ještě nedoschlo, ale vy si ho už potřebujete obléci. LG Styler ho umí i dosušit. Sice ten cyklus trvá kolem hodiny a půl, ale je to pořád rychlejší než několik hodin na věšáku. To mi přijde praktické třeba v zimě a z části to nahradí sušičku. (Dosuší ale jen vlhké oblečení, úplně mokré ne.) A hlavně to oblečení neponičí, spíš naopak.

To jsou asi ty hlavní funkce, které jsem využila a zaznamenala jsem. Co se mi na něm ještě líbí, že do něj můžete dát i hodně jemné materiály, jako je kašmír nebo hedvábí. Pára tyto materiály nezničí. Je to bezvadné i teď, když končí letní sezóna a do popředí se dostávají svetry. Plánuji je tam hodit, aby se trochu načechraly a po půl roce ladem získaly i nějakou vábnější vůni 🙂

Ovládá se dotykově na vnějšku dveří, tlačítka se rozsvítí až když zmáčknete „ON“, takže to působí velmi decentně.

lg_styler_5

Údržba LG Styleru

Asi vás zajímá i údržba, tedy jak se o něj starat. Voda se do něj asi sama nedostává 🙂 Myslím, že ale jednodušší být nemůže. Dole má takové nádržky, jednu s čistou vodou a druhou s použitou odpařenou vodou. Jediné, co musíte udělat je, když Styler zapípá a oznámí výměnu vody, nádržku na vodu doplnit vodou z kohoutku (není třeba destilovaná) a vylít tu použitou vodu. To je vše. Pak se ještě po několika cyklech může vyměnit voňavý papírek a občas ho suchou hadrou vytřít od žmolečků z prádla. To je vše 🙂

lg_styler_4

Nedostatky:

I když jsem tedy z LG Styleru měla převážně radost. Snažila jsem se zamyslet, jaké má mouchy. Vždycky se něco najde, že? 🙂 V tomto případě jsou to pro mě fakt maličkosti. Ale asi ta největší a nejvýraznější je cena. Ta mi prostě přijde šílená. I když asi vývoj té technologie něco stál a asi je to spotřebič na několik dlouhých let, přeci jen asi nebude dostupný pro každého. Když odhlédnu od té ceny, pak dalším menším minusem je hluk. Když LG Styler pracuje, prostě ho slyšíte 🙂 Spát by se vedle něj nedalo. Ale když zavřete dveře a jdete do druhé místnosti, slyšíte jen nepatrné hučení, nic hrozného. Je to ale věc, kterou asi nečekáte, tak myslím je dobré o ní vědět, před spaním si ho prostě nepouštějte 🙂 Dá se na něm ale nastavit odložený start, takže se může spustit, když zrovna nejste doma. To jsou asi ty nejmarkantnější věci, které mi „vadí“, pak by v něm klidně mohlo být více ramínek, ale možná se dají dokoupit, to jsem nezjišťovala.

To je moje jeho stručné shrnutí, určitě je to zajímavá vychytávka, která nám zase o něco málo ušetří čas a starosti. Když na něj máte doma prostor a peníze, proč ne, určitě o něco málo zjednoduší život 🙂

P

(3) Komentářů

  1. Cena mi tedy vyrazila dech, ale věřím, že pro někoho, kdo na to má peníze, denně nosí třeba obleky, šaty, kostýmky, cestuje, to může být užitečný pomocník.

  2. Taky si myslim, ze je to uzitecne, ale ta cena:-( Kdyby to stalo tak okolo 15000, dalo by se o tom uvažovat, ale takto…Ale jinak diky za recenzi:-)

  3. Nuž, myslím, že bez tohto spotrebiču sa v domácnosti obídem. Vyzerá to ako fajn vychytávka, ale cena je príšerná a zaberá vcelku slušne veľa miesta.
    Za mňa nie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial