Jakou chybu jsem dělala při vybírání make-upu / KOSMETICKÁ RECENZE - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jakou chybu jsem dělala při vybírání make-upu / KOSMETICKÁ RECENZE

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Proč my ženy vlastně používáme make-up? Já se přiznám, že se nad tím v poslední době dost zamýšlím. Já ho vlastně začala dávat na obličej někdy na střední a přišlo mi to jako skvělý způsob, jak mít během minuty hezčí pleť. Už od puberty jsem měla problematickou pleť a s make-upem to nebylo tak hrozné. Ale víte, co mě na něm bavilo nejvíc? Ani ne to, že mi zakryje nějaké červené fleky, ale to, jak si s ním člověk může hrát.Kolik s ním máme možností. Každý den jiné oční stíny, rtěnky, třpytky.. Přišlo mi to (a stále přijde) jako super způsob sebevyjádření, stejně jako oblečení. Takže i když jedu tu sebelásku (sama se tomu termínu směju, jak je teď ten pojem moderní, ale víte co myslím..) a přijímám se se vším, co mám, stejně si ten make-up ráda dám, protože mě baví ta hravost. A myslím, že nám to muži někdy závidí (docela by mě zajímal jejich názor hehe).

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Ale když se vrátím zpět k tomu make-upu jako takovému (v angličtině foundation), tam to přeci jen o nějakém vylepšení naší přirozené pleti je. Trochu jím vlastně klameme a kamuflujeme. A víte co? Když máme ty možnosti ze sebe udělat na pár hodin Popelku, proč ne. Ona sbalila prince na upravenou tvář a princeznovské šaty, ne na ušmudlanou zástěru a tváře od sazí. V dnešní době už jsou hlavně takové make-upy, které ani na pleti nepoznáte. Krásně s pletí splynou, nevytvoří efekt masky a jen nám dodají jas, sjednocení a vyhlazení. Průšvih ale je, když si vybereme jejich blbý odstín. To můžete mít sebelehčí textury, ale když zvolíme moc oranžový, nebo naopak světlý make-up (tam se to dá ještě trochu zachránit), každý to na vás pozná, že vypadáme dost nepřirozeně. A právě v tomto jsem kdysi hoooodně chybovala. Vlastně ani dříve nebylo tolik možností a kosmetické značky nenabízely tolik odstínů. Dnes si už můžeme vybírat.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

V tomto má určitě z high end značek velký náskok Lancôme, který svůj legendární make-up Lancôme Teint Idole Ultra Wear rozšířil o 45 odstínů. Vyberou si z nich úplně všechny ženy, ať ty s porcelánovou pletí, nebo snědé. Ale jak si ten správný odstín vybrat? Asi nejlepší způsob je si vyžádat vzoreček a pak ho otestovat přímo na obličeji na denním světle. Určitě se vyplatí i vědět, jaký máte podtón pleti. Já mám olivový a jsem od přírody snědší. Avšak co jsem se naučila, tak vybírat make-upy o krapátek světlejší, většinou ještě na pleti zoxidují a tvář se pak dá hezky vymodelovat a „doopálit“ bronzerem. Když sáhnete po příliš tmavém odstínu, už těžko uberete a ani nevypadáte opáleně, ale že jste to prostě přehnaly s líčením, takže na to pozor. Na fotce níže ještě máte malého průvodce.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Je super, že na stránce u zmiňovaného make-upu má notino.cz, který ho prodává, i obrázky modelek s konkrétním odstínem na pleti, tak snadněji odhadnete, který je pro vás ten pravý. Mně nakonec sednul odstín 021 Beige Jasmin. I když na webu vypadá světlý, po rozetření mi krásně splyne s mým přirozeným tónem pleti a po použití bronzeru je jako má druhá kůže. Navíc tento make-up je velmi lehoučký, ale zároveň dobře kryje (naschvál jsem si nedávala korektor, abyste viděly, jak mi zakryl pupínky), matuje a dlouho vydrží.

Snad vám můj článek pomohl a už nebudete dělat stejnou chybu jako já kdysi a budete si vybírat make-upy, které na vás vypadají přirozeně a zkrásní vás, než ty, se kterými budete vypadat jako plastová panenka. 

(5) Komentářů

  1. Ahoj Ali,také jsem dlouho hledala svůj oblíbený,vhodný makeup,až jsem ho našla. Ale jednou mi došel a já na rychlo koupila od jiné značky a už to nebylo ono.Tak teď si můj oblíbený kupuji do rezervy.Ale děkuji za inspiraci,určitě juknu,pěkný den Ilča

  2. Lancome jsem ještě nezkoušela, ale vím o něm a moc se mi líbí široký výběr odstínů – až bych z toho při výběru byla trochu nesvá, protože pro mě je horší mít až moc možností:D Já momentálně používám Healthy mix a jsem moc spokojená.

  3. Mám tento make-up ráda, i když nekryje tolik jako EL double wear. Rozhodně radím vybírat tento make-up osobně, na obrázcích od Lancome i na jejich modelkách vypadají odstíny světlé, ale ve skutečnosti je můžu používat až teď v létě.

  4. Tez jsem jednu dobu premyslela o tom, z jakeho duvodu jeste nosim make-up? Az po dovolene u more, a nasledne v Alpach jsem ho skutecne odlozila. Do prace se sice jeste licim, ale o vikendu uz vubec. Tudiz nemohu rici, zda by mi Lancome vyhovoval. Ten vyber sice super, ale je toho tolik, ze bych sahla po jinem produktu.
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial