Manikúra bezpečně: moje zkušenost s netoxickými laky Zoya a Moyou London - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Manikúra bezpečně: moje zkušenost s netoxickými laky Zoya a Moyou London

Jak asi víte, u kosmetiky se často dívám na její složení a nějaké produkty bych si na tělo dobrovolně nedala. Ale na druhou stranu, nejsem v tomto zase takový extrém, že bych jela jen čistou přírodu a odsuzovala každou chemickou látku v jakémkoliv krému nebo make-upu a hlásala, jaké je to zlo. Asi jako ve všem jsem někde mezi tím a zastávám zlatý střed, kdy chápu, že i té přírodě se může moderními postupy a přísadami pomoci, aby byla ještě účinnější a na nějaké výrazné omlazující efekty jsou ty bylinky prostě málo. Takže ode mě nečekejte radikální názory, co rozhodně nepoužívat a na co si dávat pozor, myslím, že vše s mírou je tak akorát a ať si každý používá, co mu vyhovuje.

netoxicke laky na nehty

Já osobně mám lepší pocit, když používám čistější kosmetiku a nepatlám na sebe zbytečně moc chemických a toxických látek. Jenže najít produkty, které by tomu odpovídaly a ještě opravdu fungovaly, je někdy oříšek. I co se týče té nehtové kosmetiky. Pamatuji si, že jsem se o to začala zajímat, když jsem byla těhotná a nebylo mi jedno, co si natírám, ani čím si lakuji nehty. Narazila jsem na nějaké „netoxické“  laky, jenže mi u nich přišla celkem špatná výdrž a odstínů na výběr také moc nebylo. Vím, že jsem při googlování narazila na značku Zoya, která je hodně profláklá v zahraničí a v této oblasti se řadí k těm opravdu TOP. V té době byla ale v ČR ještě nedostupná. Ale teď jsem zjistila, že se situace změnila a prodává ji e-shop  www.rajnehtu.cz. Jupí. (Dole v článku máte ode mě 5% slevu.) Takže jsem si pár laků hned objednala a dnes vám povím, jaké s ní mám zkušenosti.

netoxicke laky na nehty Zoya

Při brouzdání na e-shopu jsem narazila i na značku Moyou London, která mimo laky prodává i razítka na nehty. Kdo si s manikúrou rád vyhraje, tak to je přesně pro něj. Nebo pro děti. Moje holky barvičky na nehty fascinují a při natírání s těmito značkami mám klid v duši. Všechny laky jsou totiž 5-free – tedy bez formaldehydu, formaldehydové pryskyřice, toluenu, dibuthylftalátu a kafru. Nejnovější odstíny od Zoya jsou nyní i 10-free a všechny „vegan friendly.

Mimo barevné laky jsem si objednala od Zoya i základ: podkladový lak, nadlak a kapičky na urychlení schnutí. Ty jsou úplný zázrak, můžu pak dělat s rukama skoro cokoliv, jak lak rychle zatvrdne a přijde mi, že i pečují o nehtovou kůžičku, jsou ve formě lehkého olejíčku.

Můj výběr barevných odstínů vidíte na fotkách. Teď na léto jsem si vybrala jemné korálové odstíny (světle růžový 244 MIA a metalický 610 HAPPI, na nohách mám ráda tmavějí odstíny, tam jsem zvolila 962 LEIGHTON). (Podle aktuální situace jsou tyto odstíny zrovna vyprodané, ale snad brzy opět budou k dispozici).  Řeknu vám ale, že jsem jsem ty barvičky vybírala asi půl hodinu, Zoya má opravdu velmi širokou nabídku odstínů a chtěla bych je nejradši všechny 🙂 Co se týče výdrže, tak mě mile překvapila, neviděla jsem rozdíl mezi standardními laky z drogerie a těmito, vydržely mi na rukách asi tak stejně (cca 3 dny bez poškození). Nanesla jsem však ten ochranný nadlak. Na co jsem si u těchto laků musela zvykat je na můj vkus tenký štěteček, ale aspoň jste při nanášení preciznější. Já si laky od této vegan značky určitě oblíbila a už si vybírám další odstíny 🙂  Pokud holdujete spíše přírodní manikúře, mají i tyto sady NAKED MANICURE, které o nehty i hezky pečují.

Od značky Moyou London jsem si vybrala meruňkový odstín MALIBU TAN (na fotce) a BERRYLICIOUS. Tyto laky mi přišly, že mají malinko nižší výdrž, ale zase se mi zdály sytější s vyšší pigmentace, takže stačí jedna vrstva, případně po poškození laku můžete hned přelakovat další vrstvu a tím manikúru prodloužit.

Když to shrnu, jsem nadšená, že už máme tyto možnosti a můžeme podléhat barevným nehtům i bez nějakého škodlivého dopadu na zdraví a životní prostředí. Sice jsou tyto značky oproti profláklým kosmetickým značkám dražší, ale já to beru tk, že je to přirozené, protože nabízí něco extra a musí ty levné toxické látky nahrazovat něčím jiným. Za to si ráda připlatím.

Co vy, máte nějakou zkušenost a netoxickými laky na nehty? Zajímáte si o to?

CO, KDE POŘÍDIT:

P.S. Do e-shopu Rajnehtu.cz máte s kódem: MAMOUSTYLOVE 5% slevu 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial