Proč budete chtít používat exfoliační tonika a co vám udělají s pletí - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Proč budete chtít používat exfoliační tonika a co vám udělají s pletí

Vlastně v každém článku o mé pleťové rutině zmiňuji exfoliační tonika. V Česku nejsou moc rozšířeným pojmem (což je škoda), ale často mi na ně chodí dotazy. Takže dneska se vám budu snažit shrnout jejich benefity a rovnou vám i jedno od značky Rodial představím.

Rodial Super Acids

Na pojem „acid tonics„, nebo-li tonika s AHA nebo BHA kyselinami, jsem narazila poprvé u Caroline Hirons, od které jsem pochytala vlastně všechny rady, co se týče pleti. Od té doby, co jsem je zařadila do mé každodenní péče, se moje pleť zlepšila asi o 180°. Bohužel se ty kvalitní bez alkoholu (který pleť vysušuje a dráždí) v českých drogériích zatím neprodávají, tak jsem je doposud objednávala ze zahraničí. A ruku na srdce, nejsou ani levnou záležitostí. Ale kvůli tomu, co umí a jak dramaticky lépe po nich pleť vypadá, se jich nedokážu vzdát.

Co tonika s AHA a BHA kyselinami umí:

  • vyhlazují texturu pleti (je hladší a zářivější)
  • stimulují produkci kolagenu (což se po třicítce hodí)
  • snižují pH pleti a tím pádem nedávají šanci špatným bakteriím na pleti (tím vzniká menší šance zánětlivých ložisek a akné)
  • pomáhají ostatní péči se dostat hlouběji do pleti (díky odstraňování odumřelých buněk)
  • čistí zanesené póry
  • mohou i zesvětlovat pigmentové skvrny (hlavně kyselina glykolová a mléčná)

Rodial Super Acids

Toto jsou ty hlavní body, ale určitě toho bude více. Tonika většinou kyseliny obsahují v nízké koncentraci, takže jsou vhodná na každodenní použití. Pokud ale víte, že máte citlivou a podrážděnou pleť, začínejte s nimi opatrně, třeba obden jen 1x denně. A začněte asi od tonika s kyselinou mléčnou. Ta je nejjemnější a snese ji snad každá pleť. Dobře je tolerovaná i kyselina salicylová, kterou milujeme my, které máme problematickou a mastnou pleť. Je známá tím, že působí proti akné. S kyselinou glykolovou bych začínala opatrně, může nějakou pleť dráždit, ale pokud si na ni pleť zvykne, výsledky se vám zaručeně budou líbit. Umí udělat nádherně rozzářenou pleť a právě je schopná stimulovat tvorbu kolagenu, takže budete vypadat i mladší. A na akné je taky bezvadná.

Rodial Super Acids

Já jsem poslední týdny používala toto skvělé tonikum Rodial Super Acids napuštěné ve vatových tampóncích (což je naprostá bomba na cestování). Pleť si s ním bude užívat kyselinu salicylovou, jablečné aminokyseliny a pro pokožku prospěšná probiotika (což jsou vlastně ty dobré bakterie, které pleť chrání před nepříznivými vlivy z ovzduší). Používám je každé ráno (večer si dávám na pleť retinol, takže pro kyseliny mám vyhrazené ráno). Moje pleť je na kyselinky zvyklá už několik let, takže mi jen hezky udržují pleť v rovnováze a pěkně jasnou a bez pupínků. Věřím, že kdybych ale kyselinami na pleti políbená ještě nebyla, uvidím větší wau efekt. Každopádně mi přijde, že tyto tamponky i lehce hydratují a vlastně nevysušují, jak to mohou dělat jiná čistící tonika. Polštářky jsou vlhké tak akorát a jeden mi krásně vystačí na celou pleť včetně dekoltu. V balení je jich 50 ks, což je zhruba na dva měsíce (když si dáte nějaký ten den s kyselinami pauzu), což je doba, co mi vydrží jiná tonika. Jen pozor, abyste víčko vždy rychle zavřeli a tamponky zbytečně nevysychaly.

Rodial Super Acids

A asi vás zajímá, proč jsem zabrousila k této značce Rodial. Vlastně jsem o í ze zahraničí měla povědomí už dlouho a najednou jsem si všimla, že se prodává na notino.cz. Takže jsem neváhala ani chvilku a objednávala jsem. Za značkou Rodial stojí neskutečně pracovitá a inspirující Řekyně Maria Hatzistefanis, která tuto značku rozjela vlastně od sebe z obýváku. Nedávno napsala i knihu How To Be An Overnight Success a jestli přemýšlíte, jestli rozjet svoje vlastní podnikání, myslím, že vás hodně nakopne. Jelikož tedy vím, kolik je za touto značkou úsilí a snahy, moc jí fandím.

Co vy a exfoliační tonika s kyselinami. Zkoušeli jste už nějaká, nebo je dokonce používáte pravidelně?

(5) Komentářů

  1. Kyselinová tonika mám moc ráda, zatím jsem vyzkoušela ta nejprovařenější, tedy Pixi, Clinique a the Ordinary.

  2. Pingback: Proč se my blogeři vlastně tak máme?/ Outfit | Mámou stylově

  3. Objevila jsem kouzlo exofoliantů před cca měsícem a půl a od té doby na něj nedám dopustit! Opravdu je ta pleť o 100% lepší. Používám konkrétně P50W od Biologique Recherche, malé balení za tu dobu je z 85% stále plné 🙂

  4. Na zaklade tohoto clanku jsem si zakoupila tonikum p50w a vubec nic to s mou pleti nedela. Mam plet mastnou s ucpanymi pory a pouzivam exfoliacni krem s kyselinami, takze asi proto to na me nepusobi. To jen pro informaci pro nekoho, kdo zvazuje nakup tohoto tonika. Asi kremy s kyselinami udelaji tu samou praci. Jinak blog a clanky super. Dekuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial