Moje lepší rána: co mi pomáhá nastartovat den pozitivně a s dobrou náladou - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Moje lepší rána: co mi pomáhá nastartovat den pozitivně a s dobrou náladou

Možná si ještě vzpomínáte na tento článek. Psala jsem ho v době, kdy moje rána byla jeden velký šrumec a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí. Teď je to stále fičák, ale už si toho ráno nenakládám tolik a snažím se hned po probuzení udělat pořádek v hlavě. Celý den jsem pak taková víc nad věcí a v lepší náladě. Vlastně mi to zabere maximálně 5 minut a efekt to má na celý den. Jestli jste tedy zvědaví, co jsem po probuzení změnila a jak ta moje rána vypadají v poslední době, čtěte dál.

Vezmeme to popořadě:

Holky se už nebudí tak brzo (když nepočítám víkend, protože to v sobě mají nějaký speciální budíček a zvláště v tyto „dny klidu“ najednou vstávají v 6 hodin, nechápu!). A kolikrát je přes týden musíme tahat z peřin, aby nepřišly pozdě do školky. (Co budeme dělat příští rok, až půjde Sára do školy, to vážně nevím!)

Celkem jsou i samostatné, že si umí podat jogurt a sníst si ho. Já jim pak jen dokrájím nějaké ovoce. Takže snídaně jde hladce.

Já si mezitím ohřeju vodu s citronem a rovnou si zaliju i čaj. Zavodnění po ránu je hodně důležité a měly by se pít spíše teplé nápoje, protože ty studené přivodí žaludku velký šok. Celkově teď piju víc čaje než vodu (naprosto výborný je třeba tento CCHA) a zalévám je touto konvicí od Russell Hobbs*. Líbí se mi, jak je elegantní a průhledná, opticky nám v kuchyni nazabírá prostor a když se v ní vaří voda, svítí modře, což se zase líbí holčičkám.

Při popíjení citronové vody si otevřu „svůj deníček“ a jdu na tu čistku hlavy. (Napadá mě asi nejvýstižnější pojem: „Vybleju si mozek“. Snad vás tento pojem nepohoršil, ale líp se to asi popsat nedá 🙂 ) Na tuto metodu jsem přišla u blogerky Chriselle Lim, popisovala ji ve svém videu. Je to tak naprosto banální a rychlá záležistost! Jednoduše si na papír nebo do toto svého deníčku napíšete naprosto všechny myšlenky, které se vám honí hlavou. Necenzurujte a nestyďte se za ně, nemusí být ani moc pěkné. O to právě ale jde. Ráno se často vzbudíte v né zrovna dobré náladě, je vám na dvě věci a jak to nepřenášet na druhé? Vypsat se do toho deníčku. Prostě pište, pište, až nebudete mít co psát a najednou pocíte, jak se vám strašně ulevilo. Mně to zabere jen pár minut a je pak ze mě hned lepší člověk, protože jsem se  všech těch stresů, obav a zvláštních pocitů zbavila.

Potom dalším krokem, jestli se chcete cítit líp a být svým lepší já, ty smazané špatné myšlenky nahraďte těmi dobrými. Najděte si afirmace, které zrovna potřebujete (ať už k tomu pozitivnímu myšlení, sebevědomí, kariéře, rodině, zdraví…. je jich plný internet). A ty si pak celý den přeříkávejte. Je lepší mít každý den jen jednu afirmaci, ale klidně ji můžete jet i celý týden. Třeba: „Žiju krásný život a nic mi nechybí.“ Hodně to změní myšlení a celkový přístup k životu. A budete spokojenější. Mně to pomáhá moc.

Takže to bylo takové motivační okénko a co dál? Pak to teprve začíná, ale s čistou hlavou se to dá zvládnout lépe. Holky ženu do koupelny vyčistit zuby, pak jim chystám oblečení, oblékám, češu. I když to zní strašně jednoduše, obléci holčičky není zrovna procházka růžovým sadem. Každá má představu „o svém outfitu“ jinou a často je mimo realitu. Třeba letní šaty teď na podzim, blikací sandály  apod. Takže je to dlouhé vyjednávání a přesvědčování.

Divošky pak odchází do školky s tatínkem, protože ten pak jde do práce, ale já většinou zůstávám doma (nebo v bláznivějším případě se chystám s nimi a to pak mám každou ponožku jinou a polovinu věcí zapomínám doma.) Jakmile se zabouchnou dveře, jdu si konečně udělat snídani. Většinou si vařím kaši, teď ji v zimě fakt potřebuji. Dávám si na ni ovoce a oříšky. Při pojídání snídaně sjedu Instagram, zjistím, co je nového a jdu si vypít už i tou dobou studený čaj. Většinou jím zapíjím nějaké potravinové doplňky, teď si hodně dávám tyto doplňky na vlasy, zázračně mi po nich vlasy přestaly padat, takže si tento stav snažím udržovat.

Následuje kafe, bez kterého prostě nežiju! A při jeho popíjení se jdu chystat do koupelny. Udělám si skin care, vyčistím zuby a pak se osprchuji. Když jdu někam ven, vymyslím outfit, když ne, obleču se do domácího. Doma se většinou nelíčím, takže rovnou zasedám k počítači a odpovídám na emaily, edituji videa nebo píšu články. Když mám nějaké lítání po schůzkách, nebo mě čeká akce, jdu se samozřejmě nalíčit a pak vyrážím do víru velkoměsta.

Jak probíhají vaše rána? Myslíte, že metodu na vyčištění hlavy využijete?

(5) Komentářů

  1. Ahoj Alice to s těmi zápisky zní dobře 🙂 Asi zkusím časem taky praktikovat…
    Jinak ti přeji s rodinou hezkou dovolenou, pohodovou cestu, jen hezké zážitky a plno odpočinku 😉
    Radka

  2. Zatiaľ mám malé dieťa a som s ním doma, takze rána nie sú hektické. Mám však rada keď si spolu sadneme s mužom k raňajkám keďže potom sme spolu až večer, pri spoločnej večeri. To je môj rituál. Nerozmýšľala si dievčatám nechávať v skrini len sezónne veci a na zimu letné odložiť? Nelákalo by ich obliecť si letné šaty do mrazu 🙂

  3. Ahoj Ali,
    Metodu vybliti mozku bych mozna tez zkusila ? mam to doma obdobne. Rano vstanu, umyji si oblicej + hygiena (bez studene vody na obliceji rano nefunguji ?‍♀️) , pak budim syna do skolky, pokud uz nevzbudil on me, uvarim caj, pomuzu synovi se snidani (u toho běží ranní pohadky na ČTD), pripravim obleceni na cestu a na prevleceni do skolky (ted pres zimu), dohlednu na oblekani, cisteni zoubku a doprovazim syna a manzela ke dverim. Pak se vracim do loznice pro malou dceru, prebalim, prevleknu a az teprve pak pripravuji snidani sobe i dceri. Takze u me fakt nefunguje heslo: Jist se musi do 1h po vstavani! ?‍♀️?to uz mam fakt hlad!
    Jinak ted v zime jsem po ranu protivna. Ne na okoli, ale sama v sobe! Manzel vzdy vstane a kazdemu da pusu a rekne: Dobre rano lasko! Fakt to nechapu. Me trva asi 10min nez vubec muzu neco rict! Takze zkusit si vyblit mozek na papir ihned po vstanuti a poprat sama sobe krasny den by mohlo fungovat ?
    Krasny Advent a stastnou cestu!

  4. Miluju víkendová rána, kdy jsme jako rodinu všichni v klidu a pohromadě. Ve všední dny vstávám brzo do práce a jsem ráda, že se vypravím sama, vypravit dceru do školky je na manželovi, vstávají když já už jsem dávno v práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial