Hlídárna – místo v centru Prahy, kde se vám postarají o miminko i školáka (kdykoliv) - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Hlídárna – místo v centru Prahy, kde se vám postarají o miminko i školáka (kdykoliv)

Na letní prázdniny se vždycky těším, ale na jejich konci bývám většinou malinko vyčerpaná. Nefungují školky, a když doma máte malé děti, k tomu pracujete a babičky daleko, je to výzva, jak to vše skloubit dohromady. Neberte to špatně, já se těšila, jak si s holkama budeme užívat společný čas a plno letních dobrodružství (to jsme si taky myslím užily!), ale když jsem potřebovala na pracovní schůzku, nebo se pár dnů věnovat práci, byl to pro mě pěkný oříšek. Stelinka je ještě malinká, takže do příměstských táborů ji nevezmou a tatínek má taky své pracovní závazky, že.

Až jsem natrefila na Hlídárnu, vlastně takové místo, kde se postarají o ty nejmenší děti od miminka až po školáka. Založily ho dvě mladé kamarádky Lucka a Romana a moc hezky zútulnily. Prostor mě opravdu mile překvapil, má 3 místnosti a k dispozici mají i dvorek. A ta lokalita, naprostá bomba! Hned za Národním divadlem na Ostrovní.

Jak funguje?

V Hlídárně Vaše dítě pohlídají buď nárazově hodinově, nebo se můžete domluvit i na pravidelné docházce. Cena se při více odchozených hodinách snižuje a každá desátá hodina je zdarma. Ceník najdete ZDE. Ideální je jen dát holkám třeba přes FCB stránku vědět, že byste se svým mrňousem dorazili, ať ví, kolik dětí druhý den očekávat. Holky to s dětmi moc umí, jsou přátelské a je vidět, že je to baví. Takže o své dítko zde nemusíte mít strach. Dítě i nakrmí, dají mu lahvičku s mlékem, přebalí, prostě vše, co bude třeba. Jen nemají službu teplých obědů, jídlo dětem musíte připravit, není problém ho tam ale ohřát. Školka to prostě není, ale péče o děti je intenzivnější.

Moje zkušenost

Já jsem služeb Hlídárny využila právě jednorázově, když jsem měla ve městě schůzky a potřebovala si něco vyřídit. Stelinka se tam ihned zabydlela a aklimatizovala, zaujala ji skluzavka, pak běžela k Legu a nakreslila tam i pár obrázků. Když jsem si pro ni přišla, ptala se mě, jestli přijdeme i zítra. Takže od dětí schváleno. Druhý den jsme tam tedy jely znovu, byla tam asi na dvě hoďky a právě přes oběd, tak jsem jí ho nachystala s sebou a vše tam snědla. Vyzvedla jsem si ji spokojenou a veselou. Škoda, že jsem o těchto prostorách nevěděla dříve. Hodně by mi to pomohlo a nemusela bych vždy na hlídání nahánět tatínka :-))

Takže mámy, až si budete chtít ve městě skočit s kámoškou v klidu na kafe, na nákup, nebo něco vyřídit, už víte, kam svého mrňouse svěřit, aby mu tam bylo dobře, a vy jste se o něj celou dobu nemusely strachovat 😉  Takových koutků moc není a já ho chválím, všude kde chodím. Sice jsou hlídací koutky v různých obchoďácích, ale ty mi přijdou neosobní, přeplněné a berou děti až od 3 let. Toto mi přijde mnohem sympatičtější varianta. A holkám držím pěsti, ať jim vydrží nadšení a ať toto hlídací místo prosperuje xxx

(2) Komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial