Okamžitá vzpruha unavených očí: pečující náplasti pod oči - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Okamžitá vzpruha unavených očí: pečující náplasti pod oči

Na fotkách si hraju na Šípkovou Růženku, kéž bych se jí doopravdy mohla alespoň na jeden den stát, vydatný spánek mi v poslední době vážně chybí. Jak ale nevypadat příšerně unaveně, když se vám toho nočního snění moc nedopřává? Naštěstí existuje několik kosmetických pomocníků, jako jsou třeba oční náplasti. Já jsem v poslední době mohla vyzkoušet dva druhy, od značky Estée Lauder a Talika. I když na první pohled vypadají stejně, liší se naprosto diametrálně, jak formou, tak svým účinkem. No a když nepomůžou ty, pak už jen korektor a sluneční brýle 🙂

masky-na-oci

Na péči o oční okolí si opravdu dávám záležet, nejen, že pravidelně používám oční krémy, ale když je nejhůř (hlavně ráno), sahám po těchto malinkatých maskách pod oči, které poskytnou očnímu okolí bleskovou regeneraci. Určitě zrovna tyto dvoje nejsou úplně nejlevnější, tak mě moc zajímalo, jestli za tu investici stojí, tak se pojďte podívat na moje zkušenosti s nimi a jejich krátkou charakteristiku.

masky-na-oci_estee-lauder

Estée Lauder Stress Relief oční maska* (KOUPÍTE ZDE)

Balení obsahuje 10 sáčků, ve kterých najdete 1 pár plátýnek v měsíčkovém tvaru napuštěné tekutinou s pečujícími látkami. Tyto masky jsou naprosto jemné a tenké, silně ponořené do tekutiny, díky čemuž pod okem dobře drží. Doslova je tam přilepíte a necháte působit minimálně 10 minut. Ideální čas, když ráno snídáte, nebo chystáte děti. Maska dobře dodá hydrataci, malinko osvěží a trochu po ní splasknout otoky. Sáček s párem očních masek je na jedno použití, ale tekutiny je v něm dost, tak se teoreticky dá použít i dvakrát, když je šikovně opět do sáčku s tekutinou vložíte. Stojí za tu cenu? Upřímně, čekala jsem více. Oční okolí je mírně osvěženo, ale určitě nezmírní kruhy pod očima a nějaký wau efekt, že bych měla rozzářené oční okolí, jsem nezaznamenala.

masky-na-oci_talika

Talika Péče o oči a oční okolí Eye Therapie Patch Refill* (PRODÁVÁ DOUGLAS)

Tyto polštářky pod oči jsou zase z úplně jiného „materiálu“. Tvoří je takový jakoby pevný gel/ silikon, který se pod oči doslova přicucne a fakt fantasticky drží. Tyto by se tedy měly nechat působit ideálně 30 minut, takže to chce je hned aplikovat po probuzení, nebo večer. V sáčku jsem nezaznamenala žádnou tekutinu, což mě zarazilo, ale po působení masky jsem zpozorovala, že ze sebe vypouští jemné olejíčky. I vnitřek sáčku je jemně olejový, ale né vyloženě mastný. Oční okolí tedy mírně napustí těmito olejíčky a minimalizují tak výskyt vrásek. V porovnání s těmi od EL /zkoušela jsem i pod jedno oko dát EL a pod druhé Taliku a porovnat rozdíly/ jsem měla kruhy pod očima malinko světlejší (byly tam stále, ale méně zřetelnější) a oční okolí bylo prostě více vyhlazenější. Masky v sáčku se dají použít 3x (já tedy jedu 4. kolo a pořád dobrý) a mohou se aplikovat i přes make-up. Stojí za tu cenu? Ráno vyloženě oční okolí neosvěží, spíš o ně pečují a mírně vyhlazují vrásky. Při pravidelném používání, věřím, že zpozorujete rozdíl, takže pokud jste ve vyšším věku a chcete něco pro oči navíc, tak ano. Na ranní osvěžení očí dle mého ale moc nezabírají.

Jestli máte i vy tip na nějaké výkonné oční masky, které po ránu fakt umí nakopnout, tak sem s nimi! Jak jinak osvěžujete své unavené oči?

R

(8) Komentářů

  1. Ahoj! Na mě odjakživa nejvíc zabírá, když si hned po ránu, po umytí zubů a před použitím péče pěkně několikrát na obličej našplíchám úplně ledovou vodu…babičkovská rada, ale mě zabírá i na oči:-)mám celkově oči dost citlivé a spoustu krémů mi nedělá dobře, okamžitě začnu slzet..vlastně jediné co si na oči můžu mazat je bambucké máslo..a mrzí mě to, jelikož ty začínající vrásky se mi moc nelíbí:-D nemáš Ali tip na nějaký krém i na citlivé oči?…jinak ty masky na oči vypadají dobře..ale ledová voda je ledová voda…a kostkou ledu se dá taky dobře masírovat oční okolí, rozproudí to pěkně lymfu a otoky se zmenší! voda je prostě zázrak:-D co bychom si bez ní počali..?:-)

  2. Já u těchhle masek nikdy nezaznamenám rozdíl. Ráno si myju obličej a oči studenou vodou a když mám oči opravdu strašné, použiju lžičky nachlazené v mrazáku.

  3. Nuz, podla mojich dlhorocnych skusenosti /2 deti vo veku 12 a 8/ nepomaha nic ine ako spanok. Najlepsie nocny, neprerusovany a trvajuci aspon 7 hodin. Vsetko ostatne je len nahrada, bohuzial.
    Dufam,ze budes mat onedlho luxus takehoto spanku.

  4. Ahojte 🙂 já teda na podporu zraku užívám ocutein brillant 😉 doporučili mi ho v lékárně s tím, že obsahuje nejvíce luteinu a je fakt, že co ho beru, tak nemám problém s unavenýma očima po celodenním koukání do počítače a podobné starosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial