V kůži mámy blogerky: Jaja z Le Simple - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky: Jaja z Le Simple

Jaju sleduju od mých samotných blogovacích počátků. Hned mě zaujala svým stylem a samozřejmě i tím, že je mámou dvou holčiček Dorotky (12) a Terezky (9) a má doma jednoho workoholika. Tím mě vždy bavila a často jsem se v tom nacházela, můj muž je totiž taky věčně zavalený prací 🙂 Tak je mi velkou ctí a mám ohromnou radost, že souhlasila s rozhovorem na můj blog a můžu vám ji prostřednictvím rozhovoru představit.

lesimple2

Pokud její blog Le Simple ještě neznáte, běžte tam kouknout, její krásné fotky vás pohladí na duši. Jaja si právě si zakládá artových fotkách (na které má opravdu cit) a řídí se heslem, že méně je více. Kolikrát to stačí. Pojďte si už ale počíst o jejích blogovacích začátcích a jaký má s holčičkami šatník.

Odpovědi jsou ve slovenštině, protože ta je Jaji rodným jazykem, snad budete rozumět 🙂

fotka

Vím, že bloguješ už několik let, pamatuješ si vůbec, co Tě vedlo k tomu si ho založit? Vzpomínáš si na ten první impulz, kdy sis řekla, že to zkusíš psát a fotit takto veřejně a online?

Pamätám si celkom presne. Končila mi oficiálna materská a ja som nemala ešte v pláne ísť sa zamestnať , ale bolo treba vymyslieť, čo s voľným časom. Tak vznikol nápad založiť si blog.

Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

Postupne som veľmi pretriedila blogy, ktoré sledujem. Nie je už toľko času a aj moje záujmy sa menia. Som však stále verná garancedore.com, parkandcube.com a z tých domácich ma stále baví Paulína z diamondandunicorn.com a napríklad Marika Tonbogirl.

Jak zvládáš rodičovské povinnosti, práci a blogování? Máš osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas?

Rozhodla som sa pracovať z domu, takže si viem celkom dobre zatriediť čas. Deti už sú veľké, chodia do školy a majú svoje záujmy, už ma nepotrebujú stále na blízku. Keď ráno všetci odídu z domu, mám od 8h čas na prácu. Snažím sa všetky pracovné povinnosti vybaviť doobeda, teda aspoň kým deťom neskončí škola. Potom starostlivosť o domácnosť a poobedný program s deťmi.

Jak nejraději trávíš svůj volný čas, když nic nemusíš? (Případně jak bys ho chtěla využít?)

Rodinné výlety či už turistické alebo cestovanie a spoznávanie nových krajín a potom milujem knihy a časopisy, nad nimi viem stráviť hodiny.

Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou?

Materstvo ma myslím, nijak extrémne nezmenilo. Isté zmeny vnímam ako nevyhnutnosť napríklad pribúdajúcim vekom, človek už nemusí žiť to, čo pred dvadsiatimi rokmi… Určite som ale citlivejšia na niektoré veci, navyše mám už väčšie deti, takže sa nemôžem ani sťažovať na nedostatok času pre seba.

Čím se rozmazluješ?

Kvalitnou kozmetikou, parfémami, cestovaním

Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Samozrejme!

Máš nějaké své kosmetické vychytávky, kterými třeba ušetříš dobu strávenou v koupelně, a podělíš se s námi o ně?

Make-up používam minimálne… pribúdajúcim vekom je dôležité používať kvalitný krém a hydratovať

Máš dvě holčičky a taky úžasný styl Všímáš si, že by se chtěly oblékat jako Ty a třeba nosit věci z Tvé skříně? Nebo mají svůj univerzální vkus? Mluvíš jim do toho, co si mají vzít na sebe?

Nedávno som zistila, že sa dievčatám môj vkus vôbec nepáči. Takže môj šatník je zatiaľ v bezpečí! Pri výbere obliekania dohliadam väčšinou len na praktické stránky ich oblečenia a občas sa ich snažím nasmerovať na viac univerzálne a kombinovateľné kúsky. Ale nie som terorista… v ich veku sa vkus ešte vyvíja a rýchlo mení.

Na co se v nejbližší době nejvíc těšíš?

Teším sa  na jesenné obliekanie, vrstvenie a na tie farby. Potom samozrejme na výlety, ktoré máme naplánované.

Chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Materstvo je super, ale nie je na škodu mať aj trochu odstup.. napríklad ako výstižne poznamenal cudzí pán v papierníctve pri mojom nákupe školských potrieb pre deti:

Ja: “Nonstop nakupujeme, nemá to konca, stále niečo potrebujú!”

Cudzí pán: “Veď oni vám to vrátia, keď sa vydajú a konečne odsťahujú.. “

LE SIMPLE

1 komentář

  1. LenkaBrestenská - Odpovědět

    Zaujímavý rozhovor, ani som doteraz o nej nepočula, ale určite nakuknem a niečo prečítam.
    Pekný deň !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial