V kůži mámy blogerky» Jana z blogu Milionová máma - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Jana z blogu Milionová máma

Má dvě děti, čtyřletou Nelu a dvouletého Viktora (z jejího blogu je asi znáte jako Nelouše a Vikouše), k tomu pracuje a vede blog. Jak to jen dělá? No je milionová – máma 🙂 Takže jak tušíte, na dnešek jsem si pro vás připravila rozhovor s úžasnou Janou z blogu Miliónová máma, která je neskutečně nad věcí a ze všech situací vybruslí s humorem, hlavou vztyčenou a ještě svým čtenářkám poradí. Nejvíc mě na jejím blogu dostávají nadpisy článků, ty si prostě musíte přečíst, dokonale vyjadřují Janino heslo, že člověk by neměl brát vše tak vážně 😉

Ale ať už nezdržuju, seznamte se s Janou sami 😉

já a Neli, Viky v břiše

Jana, Nela a Viky v břiše

1. Pamatuješ si ještě, jak vzniklo Tvoje počáteční rozhodnutí si založit blog?

Pamatuji si to celkem dobře. 🙂 V hlavě už jsem měla hrubou myšlenku a nápad celkem dlouho, ale od myšlenky k nějaké akci byly ještě zhruba dva roky. Nakopla mě Líba z Nedokonale.cz, se kterou jsem se tenkrát potkala pracovně. Slovo dalo slovo a když mi řekla, že zakládá blog, tak já si řekla, že už se musím prostě dokopat taky! 🙂

2. Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

Ráda se dívám na Tebe, ale nestíhám každý příspěvek. Občas mrknu na Nedokonale.cz, u kterých se vždycky úžasně pobavím a celkem nedávno jsem objevila super blog Luuover the ocean, který mě prostě baví.

3. Jak zvládáš blogování, práci a další činnosti s mateřskými povinnostmi? Máš nějaké osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas?

Mám pocit, že nezvládám! …:-) Několikrát ročně si říkám, že se od nich stěhuju, v práci dávám výpověď a s blogem končím taky! Jenže večer usnu a ráno se budím s tím, že bych byla úplná koza, protože právě tohle všechno mě baví.

Pokud něco dělám, snažím se maximálně využít čas, tak abych za dobu, kterou jsem si na to vymezila, stihla vše, co potřebuji. Funguji na papírech, které mám magnetem připevněné na ledničce a postupně odškrtávám, co jsem zvládla. Ale kromě organizace času, se snažím odpočívat, čistit hlavu a v rámci možností regenerovat, ať už sama nebo s kámoškou.

Pokud už vím, že to nezvládám, balím dětem a manželovi batohy se svačinou a vysílám je minimálně na půl dne třeba do ZOO. Jinak totiž hrozí, že bych je, nebo sebe „zabila“! 🙂

4. Co jinak ráda děláš, když nepracuješ, nebloguješ a nestaráš se o svoje děti?

Ráda chodím na brusle, jak v létě, tak v zimě. Taky si ráda přečtu pěknou knížku, ale většinou se k ní dostanu až večer v posteli a to po třech větách usínám. Tak z ní moc nemám. A začíná mě bavit vařit, ale jen v případě, že to strávníkům chutná. Pokud jim to nejede a já si představím, ty tři hodiny, které jsem stála u plotny, mám chuť jim hodit všechno na hlavu. 🙂

5. Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou?

Mateřství mi dalo brutální pocit nevyspání, ale taky úžasný pocit být mámou, upřímnou dětskou lásku a štěstí rodiny. Nikdy bych ty dva malé lidi za nic nevyměnila. Protože, když mě jeden z nich objímá a řekne mi, že mě má moc rád, tak to vynahradí úplně všechno. Od doby, co jsem mámou, jsem dost věcí přehodnotila, i když to může znít jako klišé, uvědomuji si skutečné hodnoty života.

6. Čím se rozmazluješ?

Ráda občas vběhnu do sauny, nebo na masáž, nebo spinning. Jinak jsem šťastná i za 10 minut klidu. 🙂

7. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Myslím, že měly!  Nebo by měly zůstat a vypadat tak, aby se sebou byly spokojené samy. Podle mne, pokud je spokojená máma, je pak spokojená celá rodina. Znám to na vlastním příkladu. Pokud mám dobrou náladu já, má dobrou náladu celá rodina. Pokud ne, vyprudím všechny doma mrknutím oka.

8. Máš nějaké své kosmetické vychytávky, kterými třeba ušetříš dobu strávenou v koupelně, a podělíš se s námi o ně?

Na odličování používám micelární vodu Sensibio od Biodermy, přefrnknu obličej během chvilku a řasenka i make-up je snad pryč. Na víc mám ekzém a dost citlivou pleť, proto potřebuji něco dost šetrného a právě tahle voda mi vyhovuje. Občas udělám koupel z mléka a olivového oleje a pokud mám zrovna ruce v krizi, mažu je konopnou mastičkou, kterou mi dělá kámoška.

9. Jsi z Brna, máš tam nějaké oblíbené místo, kde se s dětmi nikdy nenudíte? (Ať už je to nějaká restaurace, kavárna, herna, park…)

V létě občas zajdeme na koupaliště Dobrák, kde je pro děti plno atrakcí, hopsadel a zábavy. Na zmrzku chodíme do AIDY, ta je v centru. Mají tam výbornou jahodou zmrzlinu, jen z jahod a třtinového cukru.  Jinak rádi vyrazíme spíš do přírody, na hory či na chatu – prostě pryč z města.

10. Na co se v nejbližší době nejvíc těšíš?

Těším se na to, že si uděláme konečně s manželem čas, děti odevzdáme babičkám a vyrazíme na romantiku do Říma. Tam, že si dáme úžasnou kávu a řekneme si alespoň dvě věty, bez toho, aby nás někdo přerušil. Taky na společnou rodinnou dovolenou, někam za teplem, ale ta zatím nevím, kde bude. Zatím hledáme a vybíráme.

11. Chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Asi jen to, že by se člověk neměl brát úplně tak vážně a že s humorem, jde všechno o něco líp.

MILIONOVÁ MÁMA

(3) Komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial