Kosmetika» Porovnání micelárních vod Mixa aneb tip na fajn odličováky z drogerie - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kosmetika» Porovnání micelárních vod Mixa aneb tip na fajn odličováky z drogerie

Micelární vody používám denně. Jelikož se už asi rok odličuji dvojím krokem (nejdříve odličovacím balzámem nebo micelární vodou a pak  speciálním mycím mýdlem na obličej) a ještě k tomu micelární vodou pravidelně odličuji oči, mám jich opravdu velkou spotřebu.

Takže jsem byla ráda, že když tyto zázračné vodičky začaly vyrábět i cenově dostupné značky, jako je třeba Mixa. A víte, že zrovna tato značka má rovnou několik druhů micelárních vod? První, kterou máme doma, je určená spíše na dětskou pokožku (takže jí používá naše Stela, jak jste mohli vidět TADY), ale v případě nouze poslouží i na to odlíčení. Trvá to s ní sice déle a né úplně tak hladce jako s těmi dalšími, když však po ruce není nic jiného, zvládnout se to s ní dá.

micelarky_ok

Další dvě, které mám, obsahují hodně podobné složky, avšak v jiných poměrech a nějaké rozdíly se mezi nimi najdou. Tak se na ně pojďte podívat zblízka 😉 Modrá Micelární voda pro zklidnění pleti obsahuje více panthenolu, který má předcházet podráždění pleti. Je opravdu příjemná, má jemnou neutrální vůni, nikterak nedráždí, oči se s ní odlíčí rychle a nemám po ní žádné pnutí pleti. Vyhovuje mi prostě se vším všudy a já bych řekla, že je z těch tří právě ona ta NEJ. Její sestřička Micelární voda proti vysušování pleti zase disponuje větším podílem glycerinu, který má pleť více hydratovat. Odličuje řekla bych stejně jako ta první jmenovaná, ale trošku mi u ní vadí výraznější parfemace, při odlíčení celého obličeje ji nejde necítit a někomu to může být nepříjemné. Na oči se to dá snést. Čeho jsem si v porovnání s tou druhou i všimla, že malinko štípe v očích, opravdu jen malinko, nic hrozného. Nevím, jak by to bylo u vás s citlivější pletí, já se přes to přenesla a na odstranění očního makeupu ji používám stále. Při dalším nákupu dám však jednoznačně přednost té verzi s panthenolem, ta mi vážně sedla.

Máte s těmito micelárními vodami od Mixa zkušenost? Čím se odličujete vy?

 

(4) Komentářů

  1. Pingback: Kosmetika» Jak se projevuje moje pleťová promiskuita aneb my skincare routine | Mámou stylově

  2. Pingback: Kosmetika» Spotřebováno / duben | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial