V kůži mámy blogerky» Nika Chic - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Nika Chic

Pokud pravidelně brouzdáte českou blogosférou a ještě k tomu se zajímáte o módu, jméno Nika Chic vám musí být více než povědomé. Tato talentovaná fashion  blogerka nejenom, že patří k těm nejúspěšnějším českým blogerkám vůbec, ale také má vytříbený vkus a dokonalý přehled o tom, co se zrovna nosí. Na blogu každodenně prezentuje svoje outfity, které odrážejí její vřelý vztah k módě s osobitým přístupem sahající od bohémského stylu až po minimalistický (ale rozhodně nečekejte žádná šedou nudu). K tomu je mámou dvou dětíkrásné Lilinky a mladšího chlapečka Frederika, které na blogu ve svých příspěvcích s nádhernými fotkami občas také zvěčňuje. Do toho všeho stíhá pracovat a užívat si života. Teď zrovna se například vrátila ze Španělska, kam se se svojí rodinou na chvíli přesunula. Jaké jsou její další plány a jak zvládá svoji maminkovskou úlohu s tou blogovací a pracovní, se dozvíte už v rozhovoru níže 😉

nika chic

1. Pamatuješ si ještě, jak vzniklo Tvoje počáteční rozhodnutí si založit fashion blog?

Zhruba jo. Pamatuju si, že jsem byla dost izolovaná, když jsem se odstěhovala z Prahy, a chtěla jsem něco vytvářet, tak jsem si založila blog. Z počátku jsem moc nevěděla, co přesně tam budu dávat (ale móda byla jasná), až jsem narazila na článek o českých blogerkách v Elle a to mě nakoplo. Netrvalo to tak dlouho a všechny jsme společně seděly v showroomu H&M. Když se na to všechno dívám zpátky, byl to jeden z nejlepších nápadů, co jsem kdy dostala. Cesta do NYC nebo Londýna, spolupráce s předními značkami na trhu, několik zásadních nových přátelství a pracovních příležitostí. Ve snu by mě nenapadlo, co z toho všechno vzejde 🙂

2. Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

V poslední době moc nestíhám sledovat blogy, ale baví mě třeba moje kámošky: www.pavlinajagrova.com a www.inadequatecliche.net, plus další holky z Čech se kterýma jsme v kontaktu, ty sleduji pravidelně.  Ze zahraničí pak třeba hmovesfashion.com, thefashionguitar.com nebo www.wheredidugetthat.com.

 3. Jak zvládáš blogování, práci a další činnosti s mateřskými povinnostmi?  Máš nějaké osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas?

Zvládám to dobře, člověk nesmí ustrnout na tom, že něco nejde nebo že nestíhá, den má 24 hodin, během kterých se dá něco stihnout. Kromě blogování a mateřství musím zvládat i domácnost, sportovní aktivity a v neposlední řadě fulltime job, který ale dělám z domova.  Můj tip je mít pevný řád a nemít pocit, že děti se na chvíli beze mě neobejdou.  Nechat je chvíli vydechnout je oboustranně prospěšné.

4. Co jinak ráda děláš, když nepracuješ, nebloguješ a nestaráš se o svoje děti?

Ráda fotím, i když to dělám v posledních měsících bohužel dost málo, a taky sportuju, na to si najdu čas pětkrát týdně minimálně. Už je to taková moje závislost.

5. Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou?

Určitě mi dalo pocit, že můj život je tak nějak kompletní a chvíle absolutního štěstí, když objímám svoje děti. Vzalo mi kousek svobody, ale ten, který zrovna nepostrádám. S dětmi se v podstatě pohybujeme stejně jako bez nich a je nám tak spolu všem dobře, takže moc žádné omezení necítím. Určitě jsem se změnila, ale tak nějak vnitřně, těžko to definovat. Jsem méně bezstarostná, na druhou stranu se držím více při zemi. Řekla bych, že to má příroda přesně tak zařízené.

6. Čím se rozmazluješ?

Oblečkami, to je jasné a taky kvalitním jídlem a vínem. Kdyby to šlo, asi bych se rozmazlovala denně 🙂

7. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Samozřejmě, vždyť o tom ten můj blog tak trochu i je 🙂 Nevidím důvod, proč se o sebe po narození dítěte přestat starat a ustrnout. Pro vztah je to žádoucí, pro náš vnitřní pocit taky a myslím, že i potomek časem ocení, že má aktivní a atraktivní maminku. Za tu chvilku, kterou navíc věnujeme sobě, to jistě stojí!

8. Máš nějaké své kosmetické vychytávky, kterými třeba ušetříš dobu strávenou v koupelně, a podělíš se s námi o ně?

Momentálně používám kompletní péči od Clinique, která mi skvěle sedí. Jinak žádné vychytávky nemám, abych pravdu řekla. Podle mě hodně času v koupelně ušetří zdravý životní styl. A díky tomu, že neřídím, si líčení nechávám do auta – to mi ušetří trochu času :-))

9. Postřehla jsem, že v současnosti již delší dobu pobýváš ve Španělsku. Proč zrovna tam a co Tě (Tvoji rodinu) vedlo k tomu se přesídlit do jiné země?

Důvodů je samozřejmě povícero, hlavní jsou asi podnebí a pocit, že je nám tady prostě celkově lépe.

10. Na co se v nejbližší době nejvíc těšíš?

Paradoxně teď se nejvíc těším zpátky do Čech, kde chceme strávit zbytek léta. Hlavně tedy na kamarádky a taky až se, po odevzdání dětí prarodičům, zase jednou pořádně vyspím 🙂 A také se těším na spuštění nového e-shopu, které brzy plánujeme.

11. Chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Užívejte dne!

Nikachic.com

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial