Kosmetika» Moje večerní pečující kombo na pleť - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kosmetika» Moje večerní pečující kombo na pleť

Spolu s těhotenstvím se mi zlepšila pleť, ale zároveň se stala mnohem citlivější i sušší a řekla bych, že moje skvrny po akné ještě více ztmavly. I když nedám dopustit na krém Acne Attack s kyselinou glykolovou (psala jsem o něm třeba tady), kterým jsem se doposud každý večer mazala, přišlo mi, že už vyhlazující účinky po několika měsíčním používání nejsou tak značné. Takže jsem se rozhodla, že vyzkouším něco jiného, co by mi mohlo pomoci i s těmi skvrnami.

Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+ a ruzova voda

Jistě víte, že jsem nakloněna k přírodní kosmetice, takže jsem pátrala v jejich vodách. A právě na zesvětlování pigmentových skvrn a vyhlazování jizviček je opěvován šípkový olejíček. Nakonec jsem si pořídila tento Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+ (koupila jsem jej zde), který mě nalákal i obsahem dalších skvělých olejů a rostlinných výtažků, které slibují rozjasnění pleti a její totální obnovu během noci. A jelikož je dobře známo, že se oleje mnohem lépe vsakují do vlhké než suché pleti, pořídila jsem si k němu i multifunkční Růžovou vodu od Purity Vision (prodává DM), která se dá použít i jako dochucovadlo při vaření/ pečení (třeba růžových makronků :-))

A musím vám říct, že jsem dobře udělala. Jednak mi oboje nádherně voní (i když jsem narazila na opačné názory, že šípkový olej smrdí, já se s ním celkem rychle spřátelila), ale hlavně se tetelím blahem při jejich nanášení. Jak to probíhá? Po důkladném odlíčení pleti ji lehce přestříkám růžovou vodou, do dlaní si kápnu šípkový olejíček (moc s ním nešetřím a většinou padne celá pipetka na jednu aplikaci), jemným mnutím zahřeji a pak jen přikládám na navlhčenou pokožku, aby se olejíček co nejlépe vsákl. Těsně po jeho nanesení tedy vypadám trošku jako koblížek, ale postupně se asi během 2 hodin vstřebá, a když jdu do postele dřív, tak si ho jen lehce odsaji jemným přiložením papírového ubrousku na tvář. Mít mastný polštář i vlasy je nic moc 🙂

Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+

Ale i když se jedná o olej, vůbec neucpává póry, krásně se postupně vsákne a ráno? Pohádka. Pleť má takový zdravější nádech, prozářený a po měsíčním užívání bych řekla, že mi zmenšil vrásky na čele! Ale bohužel s těmi skvrnami po akné mi neudělal zatím nic. A ještě celkem rychle ubývá, po měsíci mám už téměř půl lahvičky pryč (při nanášení s ním však vůbec nešetřím). Avšak co mě vážně kladně překvapilo, že levou zadní převálcuje tolik přeceňované sérum  Advanced Night Repair II. od Estée Lauder, jeho účinky jsou na pleti znát mnohem rychleji a znatelněji. Pokud tedy chcete mít ráno odpočatější, prozářenější pleť s menšími vráskami, doporučuji ho všemi deseti. Na pigmentové skvrny však nestačí, takže to se budu muset podívat po něčem jiném.

Složení: Certified Organic Rosehip Oil , Tomato Seed Oil , Cranberry Seed Oil , Acai Fruit Oil , Oat Kernel Extract, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Solanum Lycopersicum (Tomato) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract

 Co vy, moje milé čtenářky, máte zkušenost s nějakými pleťovými olejíčky? Doporučily byste mi nějaký?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial