V kůži mámy blogerky» Katka z blogu DesignVille - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Katka z blogu DesignVille

Estetické cítění, které promítá do svého bydlení i blogu, by Katce mohl leckdo závidět a dokonce by se od ní mohl i učit! Její blog DesignVille je přímo pastvou pro oči. Jak po jeho grafické stránce, tak i obsahové. Své příspěvky totiž věnuje zejména dechberoucím interiérům převážně ve skandinávském stylu, o kterých většina z nás může jen snít. Ale právě toto snění bych řekla, nás inspiruje a motivuje také lépe žít a dbát na kvalitní design věcí, kterými se obklopujeme. Jak ona sama přiznává, odpustí si více nepotřebných „blbin“ a raději si našetří na pořádnou lampičku nebo originální polštář. Což například dokazuje i interiér její kuchyně s obývákem, kterou si podle svého vytříbeného vkusu sama navrhla.

Mimo to je Katka mámou Klárky a Marečka a každý den řeší typické rodičovské starosti. Jak vše zvládá a co ji dovedlo k velké vášni jménem Bydlení, se dozvíte v rozhovoru níže 😉

katka_designville

1. Co Tě vedlo k tomu si založit blog a proč zrovna o bydlení?

Vlastně to všechno začalo zařizováním našeho nového bytu. Sbírala jsem inspiraci, kde se dalo, než mi Michal (manžel) ukázal Pinterest. Tím okamžikem nabralo sbírání inspirace úplně jiný rozměr, jak kvalitativní, tak kvantitativní. Blog mi dává prostor utřídit si myšlenky, vybrat ze všech těch zajímavých podnětů ty opravdu mimořádné. A baví mě, že můžu své „objevy“ sdílet s podobně naladěnými lidmi. Blogováním o bydlení a designu se po dlouhých letech také tak trochu vracím k tomu, co jsem vystudovala – produktovému designu.

2. Jak moc se promítá blogování do Tvého osobního života a v čem?

No když se rozhlédnu kolem sebe, tak vidím že velmi. Úklid probíhá po větších časových úsecích i kvantech. Ale i s malými dětmi se snažit o to, aby bylo průběžně naklizeno, je podle mě plýtvání časem a energií.

Blogování má ale samozřejmě hlavně pozitivní stránky. Jednou z nich je, že když píšu o všech těch krásných věcech, nutí mě to neslevovat z kvality při nákupu nábytku a doplňků. Motivuje mě to k sebekázni neutrácet za blboviny, abych si pak po nějaké době mohla dovolit vytouženou lampičku nebo polštář.

3. Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

Těch blogů je celá řada a jsem ráda, že je můžu sledovat přes nástroje jako je bloglovin, aby mi něco zajímavého neuteklo. Konkrétní seznam mých nejoblíbenějších blogů najdete v meníčku na mém blogu.

4. Jak zvládáš blogování a další činnosti s rodičovskými povinnostmi? Máš nějaké osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas?

To je někdy fuška. Zvlášť od té doby, co Klárka začala chodit do školy. Vůbec by mě nenapadlo, že psaní úkolů a celkový management kolem chození do školy bude brát tolik času. S hlídáním dětí to máme trochu složité, takové okamžiky jsou pro mě opravdu mimořádně vzácné. To mě naučilo efektivně využít každou chvilku, kterou to jde – třeba když děti spí nebo když si dokážou spolu sami vyhrát.

5. Co jinak ráda děláš, když se nestaráš o děti a nebloguješ?

Plánuju. Mám spoustu nápadů, hlavně kolem dokončení zařizování našeho bytu, které prozatím zůstalo tak na půli cesty.

6. Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou?

Mateřství je úžasné, byť náročné. Děti jsou kořením života. Jsou úžasně kreativní, bezprostřední a je s nimi sranda. V dětech máte někoho, kdo vás miluje a kdo vám bezmezně důvěřuje. S dětmi pro mě dostaly nový smysl svátky a tradice jako jsou Vánoce nebo Velikonoce.

Mateřství je ale také nepřetržitá služba. Zdá se, že děti nesdílejí touhu si o víkendu déle pospat, zatímco v pracovním týdnu je horko těžko budíte do školy. Nikdy jsem také nebývala tak často nachlazená, dokud sem drobečci nezačali nosit bacily z dětských kolektivů. Ovšem šance to vyležet je nulová, jelikož směna matka nikdy nekončí.

A jestli jsem se změnila? Určitě se člověku změní priority a lépe rozezná to podstatné od malicherností.

7. Čím se rozmazluješ?

Není to zrovna příkladné, ale čokoládou. V jakémkoli skupenství.

8. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Rozhodně. Vypadat dobře a cítit se atraktivní, to děláme hlavně pro sebe. Takže ulovením partnera a zplozením potomka na tom není důvod něco měnit. Byť je přirozené, že motivace ke zkrášlování je silnější v období námluv, než když jdete s prckem na hřiště.

9. Na co se v nejbližší době nejvíc těšíš?

Jednoznačně na jaro. Nejsem úplně fanoušek zimy a zvlášť né té nanicovaté městské. Jaro je pro mě vždy takový restart a příval energie.

10. A chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Dělejte věci tak, jak je cítíte vy sama, a ne jak si myslíte, že to okolí od vás očekává. I ve vztahu k dětem: zapomeňte na příručky o výchově dětí a řiďte se svým mateřským instinktem.

DesignVille.cz

(2) Komentářů

  1. Krásný rozhovor. Katčin blog mám ráda a její rozumné myšlenky též.) Jen mě trochu vyděsila ta škola – čeká nás to za rok a asi se na to budu muset pořádně psychicky připravit.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial