Kosmetika» Noční regenerační olejíčky – Sanoflore vs. Kiehl’s - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kosmetika» Noční regenerační olejíčky – Sanoflore vs. Kiehl’s

Bez večerního odlíčení (juk na můj FB, kde najdete skvělé video, jak správně na to) a ošetření pleti si už nedokážu představit žádný den. Obzvlášť, když čím dál více sleduji, jak je ke mně čas nemilosrdný a na pleti pomalu přibývají vrásky a o různých nedokonalostech (rozumějte pupíncích) ani nemluvím. Únava o sobě taky dává znát a já vím, že když chci vypadat aspoň trochu svěže, musím pleti podat pomocnou berličku. Takže léta už používám noční krémy a teď jsem přešla na séra. Jelikož mám lehce problematickou pleť, nesnesu žádná hutná mazadla. Už z nejednoho jsem se opupínkovala, protože mi ucpával póry. Olejíčková séra jsou skvělá v právě v tom, že se do pleti vpijí, nenadělají žádnou neplechu a navíc jsou často na přírodní bázi. Jako první jsem vyzkoušela ten od Sanoflore a nedávno jeho zkušenějšího bratříčka Kiehl’s. Jak antivráskový duel dopadl?

Sanoflore Essence Merveilleuse

Noční regenerační koncentrovaná péče proti vráskám s esenciálními oleji z pelargonie bio a meduňky lékařské bio s antioxidačními vlastnostmi. Slibuje novou pleť – pružnou, zářivou, jemnější a vyhlazenou hned po probuzení (více zde).

Složení: Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Squalane, Olea Europaea Oil/Olive Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil*, Rosa Rubiginosa Seed Oil*, Oenothera Biennis Oil/Evening Primrose Oil*, Limonene, Parfum, Tocopherol, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Linalool, Origanum Majorana Leaf Oil*, Citronellol, Anthemis Nobilis Flower Oil*, Bitter Orange Flower Oil*, Citral, Melissa Officinalis Leaf Oil*, Benzyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil.

Můj pohled na věc: Olejíček se nanáší skleněnou pipetkou do dlaní, ve kterých se rozetře, a následně lehce vmasíruje do vyčištěné pleti. Hrozně se mi líbí ten celkový obřad, hned po nanesení mám pocit, že pro svoji pleť dělám vážně něco skvělého. Příjemně voní a když ho vťukávám do pleti, tak se pomalu vsakuje a můj unavený obličej ožívá. I když mám mastnější pleť, asi po půl hodině se krásně vsákne a necítím žádné nepříjemné pocity. Ráno mám obličej lehce rozzářený, bez žádné přebytečné mastnoty (jako u krémů!). Takže když to vezmu z hlediska těchto povrchních pocitů, je hrozně příjemný. Když se však podívám na jeho skutečné výsledky (vypotřebovala jsem celou lahvičku, což už by mohlo ukazovat nějaké změny k lepšímu), nic extra skvělého se s mojí pletí nestalo. Všechny vrásky zůstaly a o vyhlazení moc řeč být taky nemůže. Přesto jsem ho používala ráda, měla jsem pocit, že pro svoji plet něco dělám a nic špatného mi na obličeji nespáchal. Ještě oceňuji jeho téměř 100% přírodní složení, na které dost v poslední době hledím. Znovu bych si ho už asi nekoupila, ale těm kdo netrpí na velké vrásky, ho určitě doporučuji, jako preventivní péče o pleť je vynikající.

Hodnotím: 7/10.

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Lehká, noční koncentrovaná péče s 99.8% přírodními ingrediencemi a esenciálními oleji, které rozzáří pleť a zajistí ji i intenzivní hydrataci (více informací zde).

Složení:  Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Squalene, Rosa Canina Fruit Oil, Oenothera Biennis Oil/Evening Primrose Oil, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil, Coriandrum Sativum Oil/Coriander Seed Oil, Tocopherol, Lavandula Angustifolia oil/Lavender Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Linalool, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil/Rosemary Leaf Oil, Citronellol, Geraniol, Lavandula Hybrida Oil, Cucumis Sativus Extract/Cucumber Fruit Extract, Curcuma Longa Extract/Turmeric Root Extract, Limonene, Citral, Sclareolide, Rosa Spp/Rose Flower Oil, Jasminum Officinale Extract/Jasmine Extract, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil fmla 685449/18 Code F.I.L: D39273/5

Můj pohled na věc: Jak vidíte, už podle složení (i vzhledu, co si budeme nalhávat..), jsou si obě séra dost podobná. Kiehl’s toho má v sobě víc, otázkou je, jestli i účinky má lepší? Používám ho už asi dva měsíce, takže bych už na pleti mohla něco pozorovat. Aplikuje se také zcela stejným způsobem jako ten od Sanoflore a je rovněž velmi příjemný. Řekla bych, že je možná o malinko méně mastnější než ten prvně jmenovaný a do pleti se vsakuje rychleji. Ráno je pleť lehce vyhlazená, projasněná bez velké mastnoty a i pěkně hydratovaná. Musím uznat, že právě hydrataci zvládá o něco lépe než jeho francouzský bratříček. Avšak s vráskami toho moc nenadělá, takže za pár let bych šahala už po něčem silnějším 🙂 Cenově je trošku dražší, ale dá se sehnat i levněji. Já ho kupovala na letišti, takže mě úplně nezruinoval. Ingredience jsou skoro všechny taky na přírodní bázi, takže pleti určitě nijak neuškodí. I když s ním mám moje večerní rituály ráda, příště se porozhlídnu zase po něčem jiném, co by mi dokázalo lehce narovnat ty rýhy na čele. Olejování zdar!

Hodnotím: 8/10.

Jak jste na tom vy s noční péčí o pleť? Máte nějakou zkušenost s regeneračními olejíčky?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial